Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bezárt az M-Klub

Szeged - Szombaton bezárt a Mátrix Közhasznú Alapítvány által üzemeltetett M-Klub a Roosevelt téren.
– A klubot az alapítvány 2006-ban hozta létre, hogy az ifjúság számára kulturált programhelyet, közösségi teret, fejlesztő központot üzemeltessen. A klub az évek alatt tehetséges énekesek fejlesztő helye, szervezetek számára programhelyszín, és szórakozóhely is volt – mondta Rácz Anett, az alapítvány elnöke. Szombat délután a Greenpeace egyik neves aktivistájával, Rien Achterberggel találkozhattak az érdeklődők.

– Nem tudjuk kigazdálkodni azt a bérleti díjat, amit a város kér. A 166 négyzetméteres pince 2006-ban havi 250 ezer forintba, most 320 ezerbe került – mondta a szervezet elnöke. Az alapítvány már 2009–10-ben küzdött a bérleti díj kitermelésével, Rácz Anett tájékoztatása szerint a Mátrix kérte a várost, hogy vegye fel a preferált szervezetek közé. Nem azért, mert bulikat tart, hanem mert az alapítvány rendszeresen gyűjt és oszt adományokat rászorulóknak – például számítógépet jól tanuló diákoknak. Egyik akciójuk például az „Adj egy könyvet karácsonyra!"

A Mátrix szerint az önkormányzat felelőssége is, hogy színessé tegye a várost, és támogassa az alapítványokat. Úgy érzik, ezt a támogatást nem kapták meg. A helyiségben ezentúl rendezvényeket nem tartanak, hanem – mondta Rácz Anett – a segélyezésre helyezik a hangsúlyt, folytatják például a méltányos árú ruhaosztást. A klubként való üzemelés megszűnésével munkabéren, közüzemi számlákon és jogdíjakon spórolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs újabb kölcsön az IH-nak

Nem ad újabb kölcsönt a szegedi ifjúsági háznak a dorozsmai nagybani, mert Pap Róbert ügyvezető megfogalmazása szerint a piac nem folytat ilyen pénzügyi tevékenységet. Tovább olvasom