Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Biciklivel járt betörni - elkapták

Ásotthalmi és mórahalmi tanya illetve telephely betörés-sorozat elkövetőjét fogták el a Közbiztonsági Háló keretében szolgálatot teljesítő szegedi határrendészek. A kisteleki rendőrök hálójába egy baksi betörőpáros szaladt bele.
Keddre virradó éjszaka vontak közúti ellenőrzés alá az Ásotthalom külterületén fokozott ellenőrzésben részt vevő szegedi határrendészek egy kerékpáros férfit. A 24 éves helybeli lakosnál olyan tárgyakat találtak, amelyek eredetével nem tudott elszámolni. A férfit bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsére, ahol kiderült, hogy az elektromos szerszámok egy néhány órával korábban Ásotthalmon elkövetett betörésből származnak.

Kihallgatása során további három-három ásotthalmi és mórahalmi betörést ismert el tanyákba illetve telephelyekre. A férfi többségében élelmiszert, szerszámokat, illetve elektromos berendezési tárgyakat vitt magával. Vallomása szerint mindegyik alkalommal kerékpárral érkezett a helyszínekre és azzal is távozott onnan. A bűncselekményekkel körülbelül kétszázezer forint kárt okozott.

A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Közbiztonsági Háló keretében végzett fokozott közúti ellenőrzésen bukott le egy baksi betörőpáros is.

Korábban már tájékoztatást adtunk róla, hogy hétfőn kora reggel Bakson vontak intézkedés alá egy személyautót a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai, ahol többek között festményt, illetve más háztartási gépeket találtak a rendőrök. Kezdetben nem sikerült tisztázni a tárgyak eredetét, azonban időközben kiderült, hogy azok egy szegedi betörésből származnak. A tárgyakat a 27 és 33 éves baksi páros egy szegedi házba történő betörés során tulajdonította el. Autójukba pakolták, majd elindultak hazafelé. Már éppen meg is érkeztek volna, amikor belefutottak a közúti ellenőrzésbe.

A rendőrség előtt egyik gyanúsított sem ismeretlen már, hiszen voltak büntetve illetve jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellenük. Kihallgatásukat követően a Szegedi Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

 • 7. vuk 2010. április 02. 11:32
  „2. hozzászólás gróf 2010.04.01. 10:32

  Ebbol is latszik, hogy a kerekparozast BE KELL TILTANI! Mind rohadt tolvaj betoro!

  Eljen az altalanositas :D”
 • 6. VV4 2010. április 01. 21:37
  „Hehe! Propagálják a közbiztonsági hálót rendesen... a határrendészek síma, hétköznapi szolgálatban voltak, de sebaj ezt is ráírják a "nagy biztonsági" programra. Ugyan-ugyan”
 • 5. zoli66 2010. április 01. 13:34
  „Bakson annyi a betörés az az utóbbi időben, hogy már ijesztő! Az egyedül élő emberek félnek!
  Nem tudni hogy egyáltalán nyomukra bukkanak-e valaha. Mindig tudja a betörő, hogy éppen nincs otthon a család, esetleg hol él egyedül egy idős ember.”
 • 4. E! 2010. április 01. 12:35
  „És a biciklit honnan szerezte?”
 • 3. dodó 2010. április 01. 11:36
  „Csemegézzetek, rasszista kirekesztők!

  2009-ben az alábbiak részesültek elnöki kegyelemben:
  Alimaj Sahit (lopás, visszaélés közokirattal, közokirat-hamisítás), Balogh Viola (számvitel rendjének megsértése), Boros Gyula Gábor (ittas vezetés), Bódi József (kiskorú veszélyeztetése), Bódi Józsefné (kiskorú veszélyeztetése), Chen Shao Qing (közokirat-hamisítás), Faragó Rita (rablás), Funk Ádám (közokirat-hamisítás), Gaál Andrea (tiltott kéjelgés szabálysértés), Herczeg Renáto (garázdaság), Kémendi Józsefné (garázdaság, könnyű testi sértés), Kozák Frigyes Tibor (tartás elmulasztása), Losó Béla (közokirat-hamisítás), Nagy Mariann (csalás, magánokirat-hamisítás), Ngo Viet Ho (közokirat-hamisítás), Nyíri János (lopás), Pergel László (ittas járművezetés), Solymosi Péter (csalás, magánokirat-hamisítás), Szabó Attila (visszaélés közokirattal), Szeifert Ferenc (lopás), Szemerédi László (ittas járművezetés), Topcic Dzemal (visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel), Vígh Albert (közúti baleset okozása), Wersheffani Nagmi Mohamed (csalás, sikkasztás, magánokirat-hamisítás), Zombor Edit (magánokirat-hamisítás).

  SÓLYOM VELÜNK VAN! ÉLjen a liberális demokrácia!”
 • 2. gróf 2010. április 01. 10:32
  „De legalább bicajjal járt!
  Igaz Vuk?
  :D:D:D
  ;)”
 • 1. KolompárRómeó 2010. április 01. 09:35
  „"A rendőrség előtt egyik gyanúsított sem ismeretlen már, hiszen voltak büntetve illetve jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellenük."

  Akkor viszont ez nem bűncselekmény, hanem követendő, szeretendő és egyre terjedő kultúra, amit a rasszista, kirekesztő rendőrök nem értenek meg és így nem adatik meg számukra a lehetőség az integrációra, valamint arra, hogy egyszer majd adót fizessenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapot kell várni az ultrahangra

A szegedi egyetem rendelőintézetében általában 1–2 napot, de például az érsebészeten akár 2 hónapot is várnia kell a betegnek, mire szakorvos elé kerül. Tovább olvasom