Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Bicikliznek, nem politizálnak

Szegeden nem marad el, Budapesten viszont nem tartják meg a pénteki kerékpáros demonstrációt. A helyi szervező elmondta: ha bármilyen politikai felhang lesz, azonnal megszakítják útjukat.
Szegeden nem marad el a péntekre, délután fél hatra meghirdetett kerékpáros felvonulás – közölte Dovalovszki András, az egyik főszervező. Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Critical Mass elnevezésű budapesti kerékpáros demonstrációt nem rendezik meg. Az ottani szervezők azért döntöttek így, mert nem szeretnék, ha a megmozdulást politikai célokra használnák fel.

– A kerékpáros felvonulás rendezőiként szeretnénk elkerülni még az esélyét is, hogy a Parlament mellett elhaladó több tízezres belvárosi rendezvényt bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra – áll a budapesti szervezők közleményében.

A szegedi szervező sem szeretné, ha bármilyen incidens kikezdené az egyébként pártpolitikától mentes demonstráció jó hírét.
– Ha bármilyen politikai felhang lesz, azonnal megszakítjuk a Dóm térről induló 15 kilométeres városi túránkat. Zászlósok sem jöhetnek velünk – jelentette ki Dovalovszki András. Hozzátette: már ma délután 5 órakor a Dugonics téren várják az önkénteseket, akik hajlandók segíteni a kerékpárutak környékének megtisztításában. A bokrok és fák metszését a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szakembere irányítja és a szegedi cég biztosította a zsákokat valamint a nyesőollókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szégyenfoltok a szegedi József Attila sugárúton

A belváros szívébe vezető József Attila sugárúton több elhanyagolt telek évek óta kilóg rendezett… Tovább olvasom