Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bikádit leváltották a Cserepesen

Szeged - Leváltották tegnap Bikádi Jánost, a Cserepes sori piac igazgatóját. Betegsége miatt rokkantnyugdíjba vonul az 55 éves cégvezető, akinek neve 20 évig egyet jelentett a Cserepesével. Utódja eddigi helyettese: Erdős István lett.
Szokásos évi közgyűlésüket tartották tegnap a Cserepes Sori Piac Kft. tulajdonosai. A cég 73 százaléka az önkormányzaté, 27 százalékon négy magántulajdonos – a Fontana Takarékszövetkezet, a Szentmihályi Új Élet Kft., Kocsis József, Kálmán Zoltán és társai – osztozik. Részt vett az ülésen az önkormányzat nevében Beck Zoltán városatya, a móravárosi választókerülettől pedig Katona Gyula képviselő. Meghallgatták és elfogadták a tavalyi évről szóló mérlegbeszámolót. Ezután visszahívták ügyvezető igazgatói tisztségéből Bikádi Jánost. Helyére az eddigi helyettesét, Erdős Istvánt választották meg.

– Fél éve táppénzre kerültem: a betegség gerincproblémákkal kezdődött, aztán mint a dominó borultak rám a szív- és egyéb egészségi gondok. Orvosaim határozott javaslatára rokkantnyugdíjazásomat kértem – mondta döntéséről az 55 esztendős igazgató. Bikádi János, vagy ahogy a Cserepes jól megtermett vezetőjét emlegetik, a „nagy fehér főnök" majdnem a kezdettekkor, vagyis húsz éve került a móravárosi piac élére. Kérdésünkre a jogász-közgazdász felidézte: pesti születésű, az állampusztai fegyintézetben kezdődött karrierje, 1986-ban került Szegedre a megyei rendőr-főkapitányságra. 1990-ben leépítették, és a lapunkban hirdetett rendészi állásra jelentkezett a Cserepesre: egyedül vette fel a küzdelmet a román, ukrán, szerb, lengyel, orosz és hazai árusok mellett feltűnő bűnözőkkel.

– Ha Bikádi Jánostól megkérdezték, meddig marad piac a Cserepes soron, azt felelte: ameddig szegénység lesz – vette át a szót a 38 éves utód, Erdős István. A domaszéki piacvezető 16 éve szintén rendészként kezdett, majd szociális munkás és közgazdász-vállalkozó diplomát szerzett, 2002-ben került ide humánerőforrás- és marketingmenedzsernek. – A váltás nem jelent semmiféle törést a Cserepes életében – mondta Erdős István. – Előbb a vízumkötelesség fogta vissza a határforgalmat, aztán a kelet-európai árusokat a távol-keletiek váltották fel. Itt telepedtek le a megszűnt Szent István téri piac árusai, most egyre többen jönnek a Mars térről. Megéreztük a móravárosi bevásárlóközpont és hipermarketek megjelenését, de ez is átmeneti forgalom-visszaesést jelentett. Visszaszoknak a vevőink.

Két évtized számokban

A Cserepes sori piac önerejéből fejlesztett 20 év alatt 150 millió forintból értékben. 220 milliót fizettek be az önkormányzat kasszájába. Az idei terv: 30 millió forint haszon a városé. Jelenleg 41 ezer négyzetméteren működnek, félezer árus családjának jelentenek megélhetést. A következő hetekben tovább fejlesztenek.

Olvasóink írták

  • 1. KolomparBeyonce 2009. május 30. 13:41
    „Ez aztan a hir. Mostantol mindenkirol irjanak egy cikket aki nyugdijba vonul!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóparadicsommá válhat Dóc

Dóc - Rendkívül nehéz a helyzet Dócon. Ha nem kapják meg a megpályázott pénzeket, akkor veszélybe kerül a 795 lakosú kistelepülés jövője. Tovább olvasom