Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Bikiniben hazánk nevezetességeiről

Húsz percben mutatja be Magyarországot Dél-Afrikában, bár órákig tudna róla mesélni. Hiszen ez a szakmája. Magony Szilvia, vagyis Miss Turizmus 2006 a szegedi halfesztiválon adott át díjakat.
Szilvia Dél-Afrikában is megállja helyét. Fotó: Frank Yvette
Szombaton a szegedi halászléfesztiválon járt, de hamarosan Dél-Afrikába utazik Miss Turizmus 2006. Magony Szilvia 109 lánnyal versenyez szépségben és turisztikai felkészültségben a Miss Tourism of the World címért. Szeptember 19-én Londonból indulnak különgéppel a versenyzők Durbanbe, ahol az október 5-i megmérettetésig kirándulnak, pihennek és felkészülnek a szereplésre.

– Nem irigylem azt a koreográfust, aki 110 különböző nyelvű lányt próbál tanítani – jegyzi meg Szilvia, aki Afrikában 20 percben mutatja majd be Magyarországot.
– Sokan mondják, hogy a 20 perc sok, de én azt gondolom, hogy inkább kevés. Nem szeretnék elveszni a részletekben, ezért egységesen mutatom be az országot, az értékeit, például a termálvizet. Ezenkívül elsősorban Nobel-díjasokat, a világszerte használt magyar találmányokat emelem majd ki.

Szilvia nemcsak 20 percig, hanem órákig is tudna mesélni a témáról, hiszen amellett, hogy az Itthon Otthon van című műsor szerkesztő-műsorvezetője, egy középiskolában Magyarország idegenforgalmi földrajzát és budapesti idegenvezetést tanít.
– A tanítás egyrészt szinten tartja a tudásomat, másrészt – jó valamit továbbadni. Ha nem is turisztikai szakembernek készülnek a gyerekek – már így mondom, hogy gyerekek, hiszen az iskolában csókolom tanárnővel köszönnek, ami még mindig furcsa – , sikerélmény, ha rá lehet őket venni, hogy akár csak alapműveltségi szinten ismerjék az országot.
Szegedről egyébként többek között a dóm, a város gasztronómiája, a Tisza, a termálvíz, a lovas turizmus szerepel a tananyagban.

Egyéb levesek

Szilvia a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál díjátadásán működött szombaton Szegeden. Bár a bográcsban készült szegedi halászlevet szereti, elkészíteni egyelőre nem tudja. Specialitásai egyébként a levesek: a hús-, a gyümölcs-, a májgaluskaleves.

Arra a kérdésre, hogy mi vonzotta a szépségversenyekben, Szilvia elmondja: a jó a hangulat, a profi smink, a csinos ruha. A 17 éves kora óta versenyző lány bár eleinte „csak" különdíjakat nyert, munkát kapott, ismeretségeket kötött.
– Az sem mellékes, hogy a családom három évig abból nyaralt, amit ezeken a versenyeken nyertem. A Miss Balatonon azért indultam, mert abban az évben nem tudtunk nyaralni menni, s a döntősök egy hétig üdülhettek a Balatonnál. Ezután nem akartam több versenyen indulni, a Miss Turizmus volt a kivétel. Nem az volt a mozgatórugó, hogy bikiniben lejtsek fel-alá újra egy szépségversenyen, hanem az, hogy kamatoztatassam, amit eddig tanultam. Hogy külföldön képviseljem az országot, hogy tudjak róla beszélni. De ez az utolsó verseny. Annál is inkább, mert a lányok nagy része 18–21 év közötti. Én 25 vagyok. Az én előnyöm a tapasztalat és az idegenforgalmi tájékozottság. Az övék a koruk.

A szépségverseny ötletével kacérkodó lányoknak Szilvia azt tanácsolja: csak lazán. A színpadon ugyanis minden meglátszik. A görcsösség, a zavar, az idegesség. „Ha tetszel a zsűrinek, akkor tetszel, ha nem, akkor nem. Nyilván mindenki talál az életben olyanokat, akik szépnek látják."
Szilvia capoeira aerobik és konditermi edzésekkel készül a megmérettetésre. Tornázni általában párja is elkíséri.

– Amikor a Miss Turizmusra készültem, és már szinte lefordultam a futógépről, a fülembe súgta: azok a lányok hét évvel fiatalabbak nálad! Gyerünk, még tíz perc! – magyarázza, majd gyorsan felmenti párját: csak viccelt. Egyébként valóban ösztönzik egymást.
– Ha a túlzsúfolt hétköznapok után este 7-kor, 8-kor elmegyünk edzeni, az ellazít. Több mint egy éve rendszeresen tornázom, és ha az intenzitás csökken is, nem akarom abbahagyni. Egyszerre fáraszt és felfrissít. Energiát ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első nap az iskolában

A több mint két és fél hónapos vakáció után tegnap reggel ismét becsöngettek az általános-, és… Tovább olvasom