Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Bill Gates krumplit keresett

Előítéletességből vad mulatozásra számítottunk, ehelyett vendégszerető főgólyákat és békésen falatozó pandákat találtunk a bölcsészek gólyatáborában. Később azért kiderült, buli volt is, lesz is. A résztvevők már túl voltak fűbe harapáson, krumplivadászaton, állatbegyűjtésen, és megjelent Bill Gates is.
Vendéglátóink: a Pandák Fotó: Karnok Csaba
Orgiára, röpködő sörösüvegekre számítottunk, amikor hétfőn este megékeztünk a bölcsész gólyatáborba az öthalmi diáklakásokhoz. Ehelyett fehér és tarka macskákat simogató lányokat, álmos szemmel kóválygó fiúkat találtunk. Későn jöttünk volna?

Főgólyák, kalauzszerepben

Nem, túl korán – tudtuk meg az egyik főgólyától. A táborozók éppen pihentek, a „főgólya szívatás" nevű műsor, amelyen szívesen szórakoztunk volna mi is, valamikor késő este kezdődik, a Oneted-koncert után. Az együttes, mely a JATE-klubban is többször fellépett már, szabad térre tervezte a koncertet, de a rossz idő miatt inkább a kollégium épületében zenéltek.

– De ne szomorkodjatok – szólt hozzánk önkéntes vezetőnk, Főgólya Bence –, maradjatok nyugodtan, és igyatok valamit a koncertig. Azzal lelépett. Helyette Főgólya Patrícia és Főgólya Andris vett bennünket a szárnyai alá.

Bob Marley német szakos

– Ismerkedjetek meg Maya Golddal, Zsédával, Bob Marley-val – invitáltak. Kíváncsiak lettünk. Bár sem a magyar hírességek, sem a reggae király szelleme nem volt jelen, de a hasonmásverseny résztvevői igen. Bob Marley, azaz Guti György német szakos, az ELTE-n kezdett tanulni, de hamar meggondolta magát és átpártolt a Szegedi Tudományegyetemhez. Hogy miért?

– Mert Szeged jó hely! – vágta rá. – Betanultam – viccelődött –, a többiek kényszerítettek. Később Alvin és a Mókusok pólóban Bill Gates is besétált.
A feladatok sodrában nem csak hírességekhez kellett hasonlítani: a gólyafiúk lányoknak is álcázták magukat. – Ne ijedj meg! – figyelmeztetett az egyik versenyző, majd fölrántotta a pólóját, hogy
A többi gólya

A bölcsészettudományi kar gólyái mellett Szegeden táboroznak a természettudományi kar és az egészségügyi főiskolai kar elsősei is. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar gólyái Csongrádon, a jogászok Mártélyon találkoznak.  
demonstrálja: ő mindent megtett a győzelemért, még a mellkasát is leborotválta. Tőle nem is ijedtünk meg, viszont a tizenkettedik alkalommal a bölcsészekkel táborozó tétékás résztvevőtől annál inkább. Saját bevallása szerint ha részeg, Michael Jacksonná változik. Ő időnként felszólított bennünket, hogy le ne írjuk, amit mond, mert őt ezért kirúgják. Hogy honnan, az nem derült ki, de eleget teszünk a kérésének, róla egy szót se többet.

Panda-kaland

Az éppen vacsorázó gólyacsapat, mely a tábori keresztségben a Panda nevet kapta, lelkesen folytatta a kalandok felelevenítését. Mesélték, egyik feladatuk az volt, hogy állatokat szerezzenek, ezért rögtön a vadasparkba indultak. Sem kispandát, sem szurikátát nem sikerült zsákmányolniuk, ezért csak ezek fényképét tudták bemutatni. Balogh Alina és barátnője, Andrea stoppal ment Sándorfalvára, abban bízva, hogy kölcsönkaphatnak egy tehenet, de ők is csak bocifotóval tértek vissza. A gólyák nem csüggedtek, helytálltak a szökőkútba rejtett krumplik keresésében és a csapat nevének fűbe harapása helyett egyikük a hajába nyíratta: Panda.

S hogy mit szólnak a városban járó-kelő szegediek a gólyák vetélkedőihez? – Kedvesen mosolyognak, hiszen már megszokták – válaszolták a szervezők, majd hozzátették: a szökőkutas projektet minden évben előre bejelentik a városvezetésnek és a rendőrségnek, így ebből sincs gond.

Ha már nem várhatjuk meg a főgólyák versenyét, legalább áruljátok el, milyen feladatok lesznek – kérleltük a kisgólyákat, akik titokzatosan csak annyit mondtak: lesz benne szappan és lesz benne alkohol is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordbevétel a szabadtérin

Minden idők legsikeresebb szabadtéri évadját zárták a hét végén. A nézőszám és a bevétel… Tovább olvasom