Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Binszki így csak a presszóban beszélgetett volna a Skoda-ügyről

Rendkívüli jogi bizottsági ülést kezdeményezett, de nem nyújtott be előterjesztést Szentgyörgyi Pál alpolgármester balesetének ügyében a Fidesz-KDNP, így nem volt miről tárgyalni a sebtében összehívott szerdai jogi bizottsági ülésen. A Jobbik szerint politikai bohózat a fideszes produkció.
Német Ferenc a közgyűlés jogi bizottságának három Fidesz-KDNP-s tagja nevében kezdeményezett még a t végén rendkívüli bizottsági ülést Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Skoda márkájú hivatali gépjárművel okozott balesete ügyében. Binszki József, a jogi bizottság DK-s elnöke szerda reggelre össze is hívta a rendkívüli ülést, amelyen jelen volt Szentgyörgyi Pál és Mózes Ervin címzetes főjegyző is. A helyszínen derült ki, hogy a fideszesek nem nyújtottak be írásbeli előterjesztést az ügyben.

– Ha nincs előterjesztés, nincs mit napirendre venni és nincs miről tárgyalni a bizottsági ülésen – hangsúlyozta Binszki József, aki szerint így legfeljebb egy presszóban tudnak beszélgetni az ügyről. Német Ferenc felvetette, a baleset kapcsán szerették volna megismerni a hivatali gépjárműhasználat szabályait, amiről nem találtak információt az önkormányzat honlapján, ezért annak módosítását sem tudták kezdeményezni. A fideszes politikusok szóbeli előterjesztéssel kívántak élni, de ezt nem fogadta el a baloldali többség. Binszki szerint erre ugyanis nem ad lehetőséget a szervezeti és működési szabályzat. Mózes Ervin az ülés végén megjegyezte, az ügyben nincs hatásköre a bizottságnak.

– Mindig nagyon izgalmas, ha fideszes képviselők érdeklődnek a közvagyon és a köztulajdon iránt, de az még meglepőbb, ha úgy hívnak össze rendkívüli ülést, hogy elfelejtenek előterjesztést benyújtani – írta közleményében a Jobbik szegedi szervezete, mely a politikai bohózat és az ellenzékiség megcsúfolásának kategóriájába sorolta a szerdai fideszes produkciót.
 
Nem kötelező rendőrt hívni
Lapunk sem találta meg az önkormányzat honlapján a hivatali gépjárműhasználatról szóló szabályozást. – Azért nincs fenn a honlapon, mert ez belső szabályzat – mondta érdeklődésünkre Herédi Edit. Az aljegyző hangsúlyozta, nincs benne a szabályzatban, hogy kötelező rendőrt hívni, ha valaki balesetet szenved a hivatali gépjárművel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gombavizsgálat őzlábcsipsszel és tinórulekvárral

Gombavizsgálat őzlábcsipsszel és tinórulekvárral
Egymásnak adják a kilincset ősszel a gombagyűjtők az algyői Hajdú Mihály portáján. Tovább olvasom