Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Bíró Ica: Schobert Norbi óriási csalódás volt!

Szeged - A delmagyar.hu vendége volt csütörtökön Bíró Ica. Olvasóink kérdésire válaszolva szóba került test- és lélekszépítő programja, lengőbordája, de Schobert Norbi és Béres Alexandra is.
"Egy ötvenes nőnek már több - lassan szintén felnőtt - gyereket kellene nevelnie, és inkább a nagymama szerepre készülni, nem a fiatal modellt játszani" - írja theseus. Mit gondol erről?

Bíró Ica: Kislányom 23 éves, tanul, de természetesen közös háztartásban élünk és szoros anya-lánya kapcsolat van közöttünk. Természetesen mindenben kikérem a véleményét, ő és anyukám számomra most a legfontosabbak. A korosztályos régimódi elvárásaoknak nem kívánok megfelelni, hiszen nem az ember kronológiai kora számít, hanem a biológiai, mentális és spirituális kora. Mondhatnám úgy is, hogy az energetikai szintünk határoz meg minket, a sejtjeink egészségi állapota. Ismerek olyan 20 évest, aki sejtszinten egy lerobbant 60 évesnek felel meg, de olyan 60 évest is, aki korát meghazudtolva huszonéves kvalitásokkal bír. Magam részséről az a fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és a szeretteim is harmóniában éljenek. Természetes módszerekkel, egészséges táplálkozással, a saját programommal tartom magam formában, ami napi szinten 1-2 órás elfoglaltság és némi odafigyelés.

kakoszeged: Igaz az, hogy eltávolították a lengőbordáját?

Bíró Ica: Soha semmilyen plasztikai beavatkozást nem végeztek rajtam, az összes lengőbordám megvan (erről a szerkesztőség élőben is megbizonyosodhatott - a szerk.). Én nyugodt szívvel állok elébe mindenféle orvosi ellenőrzésnek. Megvetem a hazug embereket, én soha nem állítottam valótlanságot. Becstelen és hazug lennék, ha mindenféle művi beavatkozás árán lennék olyan, amilyen, miközben a programjaimban azt mondom: "gyere velem, csináld velem, és hozd ki magadból te is a legjobbat". A korom haladtával is úgy érzem, példát tudok mutatni: az én test és lélekszépítő programom, mely pozitív gondolkodásból, egészséges sejteket építő táplálkozásból, mozgásból és szépségápolásból áll, nem csak nekem, hanem mások számára is bizonyítottan hatásos.

Bíró Ica szerkesztőségünkben kutyájával, Yodával.
Bíró Ica szerkesztőségünkben kutyájával, Yodával.
Fotó: Frank Yvette


rózsika: mi tölti ki manapság szakmailag az életét?
.suhym.: úgy tudom, felvilágosító munkát (is) folytat az egészséges életmóddal kapcsolatosan...

Bíró Ica: Egy pár hete óriási változások történtek az életemben. Budán a Megújulás Klubom szolgáltatásaiban teljes átalakulás történt. A gazdasági válság a munkatársaimra is hatással volt. Épp ezért Klubom új arculata - üzleti megfontolásból - egy anyagi biztonság lehetőségét kínáló törzsvásárlói rendszert működtető csapattal bővült ki. Ezen kívül az egészséges táplálkozás egyik leghasznosabb táplálékkiegészítőjével, a mikroalgákkal is foglalkozom, ezt népszerűsítem mostanában. Azért jöttem Szegedre is, hogy együttműködő parteremmel, a Feeling Center vezetőjével egy kis ismertetőt tartsunk. Ezen kívül idén indult a Bíró Ica ABC testszépítő ételek országos házhozszállítása, melynek számos teendőjével sűrűsödnek napjaim. Bővebb információk a www.biroica.hu -n, illetve a 06-30-217-57-00 számon vagy a megujulasklub@enternet.hu -n. Ezeken kívül számos újságban jelennek meg cikkeim.

Komáromi Mónika Laura: Hogyan lehet a leghatékonyabban karcsúsítani a derekat, illetve eltüntetni az úszógumit?

Bíró Ica: Az elhízásnak is sok esetben lelki okai vannak. A fogyásnak, karcsúsodásnak egyik legfontosabb alapja az önszeretet és a pozitív gondolkodás, mégpedig azért, mert a gondolatnak teremtő ereje van. Ez az erő akkora, amekkora a bele vetett hit. Ha képes az ember vizuálisan elképzelni az áhított külalakot, és előre örülni az elért sikernek, akkor a tudatalatti minden erőt mozgósít ahhoz, hogy azt megvalósítsa. A praxisomban elsajátított, a lélek harmóniáját elősegítő terápiával és önszuggesztiós módszerrel gyorsabban és hatásosabban célt lehet érni. Természetesen fontos az egészséges, vitális anyagokat tartalmazó táplálkozás (ebben nagy segítség a speciális, nehézfémeket is kitisztító mikroalga és a 4000 vitális anyagot tartalmazó mikroalga-készítmények). Márciustól Bíró Ica ABC menüsorai egy 90 napos inzenzív fogyókúrát elősegítő diétás menüsorral bővülnek ki, weboldalamon megtalálhatóak a friss információk. Ezen kívül valamilyen mozgásforma, melyeknek bőséges választékát nyújtom DVD-programjaimban. Kiemelve a minden korosztály által könnyen elsajátítható shaolin chi-kung energetizáló- és légzőgyakorlatokat. A Megújulás titkai című könyvem 940 oldalon mutatja a test-lélek-szellem harmóniáját elősegítő módszereket.

Ica megpróbált kimerítően válaszolni minden kérdésre, de sajnos közben elfogyott az idő. Fotó: Frank Yvette
Ica megpróbált kimerítően válaszolni minden kérdésre, de sajnos közben elfogyott az idő
Fotó: Frank Yvette

Komáromi Mónika Laura: Mi a véleménye a léböjtkúráról?

Bíró Ica: Hasznosnak tartom. Túl hosszú ideig nem ajánlott. Ha ajánlhatom, bővítse ki vitális anyagokat tartalmazó natúr táplálékkiegészítőkkel, hogy pótolja a vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket.

Komáromi Mónika Laura: Minden nap megiszom 3 dl grapefruitból turmixolt levet, mert úgy tudom nagyon jótékony hatású. Azonban megjelentek különböző kutatások eredményei, melyek szerint akár mellrákhoz is vezethet a grapefruit fogyasztás, ezen kívül felerősíti egyes gyógyszerek hatását, míg más gyógyszereknek csak fele annyi hatóanyaga képes felszívódni. Önnek mi erről a meglátása?

Bíró Ica: Óvatosan kell bánni a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Manapság nem tartalmaznak annyi vitális anyagot, mint régen. Arról nem beszélve, hogy a külföldről származó termékek tartalmazhatnak tartósító és egyéb nem kívánatos anyagokat. Ezért csak biztonságos helyről beszerzett élelmiszereket fogyasszunk, ha lehet. Az időszakos méregtelenítés és vitális anyag pótlása garantált minőségű táplálékiegészítőkből megszerezhető.

dóri: honnan lehet tudni, hogy a szervezetem lúgosítást kíván?

Bíró Ica: Az orvosi és a "lakmuszpapír" meghatározásán kívül: a savas szervezet különböző betegségekben mutatkozhat meg, pl. refluxban, a bőrelváltozásban és még sorolhatnám. A legfontosabb tudni, hogy ha a szervezet savas, az a kórokozók és a betegségek táptalajává válik. Ebből következik, hogy a lúgos közeg segít a betegségeket száműzni a szervezetből. Híve vagyok annak, hogy az ember tudja, mit miért eszik, és az hogyan hat a szervezetére. (Erről is szól a könyvem.) A túlzott fehérjefogyasztás, pl. húsok, tejtermékek (van, ahol még a kenyérben is túl sok a fehérje) sajnos eltolja a szervezet sav-bázis egyensúlyát a savas irányba. Ezt kiküszöbölendő úgy kell megválogatni élelmiszereinket, hogy az egyensúly és a lúgos hatás érvényesüljön. ABC-menüimben direkt módon ezt az igényt is igyekszünk kielégíteni.

Bíró Ica testén minden igazi
Bíró Ica testén minden igazi

gvgvbhl: Azt nyilatkoztad, csütörtökön a szegediek megkóstolhatják a saját menüdet is. Milyen ételekből áll ez?

Bíró Ica: ABC-menümben az A: sejtmegújító menü a keleti kultúrák titkaiból, a B: a fiatalító menü, a lúgosítás csodája és a C: modell menü, mediterrán diéta. Egy apró, de lényeges titok: a citromos limonádé.

robert: Sok testszépítő videót, DVD-t kiadott. Nem érzi mégis úgy, hogy Béres Alexandra vagy Schobert Norbi árnyékában tevékenykedik?

Bíró Ica: Én a magam speciális útját járom. Büszkén vállalom, hogy én egy más korosztály vagyok, mint a kérdésben szereplők. Amit én fel tudtam mutatni immáron 30 éve, az sokak számára példa értékű lehet. Voltam modell, Metál Lady, játszottam 3 főszerepet a Ruttkai Éva színházban. Az első voltam, aki modellkarrierje után az országban elkezdte népszerűsíteni a fitness életmód fontosságát. Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt évtizedekben az én mozgás videokazettáimból értékesítették a legtöbbet. Béres Alexandra tavaly meghívott Görögországba, együtt nyarlatunk és dolgoztunk, nagyon szeretem, szuper ember, intelligens és örülök, hogy a barátnőmnek is mondhatom.
Schobert Norbival kapcsolatban pont az ellenkező érzéseim vannak. Norbit az első kazettám 15 perc aerobik részéhez kértem segítségül, mert akkor még nem volt meg a végzettségem. Az én segítségemmel került először a médiába. Első sikereinek örültem, de sajnos ő az idők folyamán több újságban és könyveiben számomra érthetetlen módon szidalmazott, sőt, lealacsonyító módon beszélt rólam, pedig én csak jót tettem vele. Ezért a személyemet ért sérelmek miatt szándékos imázsrontásért bepereltem. Híres vagyok arról, hogy mindekivel próbálok normális, baráti kapcsoltatot kialakítani, Schobert óriási csalódás volt. Én nem azt vallom, amit ő, hogy "csak egy maradhat ezen a piacon", szerintem ez csak a Hegylakónak áll jól. Igenis többen is megférünk, mindenki szabad akaratból eldöntheti, melyikőnk programját követi.

Ica 13:00-tól a szegedi Feeling Centerben (Pulcz u. 33.) válaszol személyesen a kérdésekre, illetve később eljuttatja azokat a válaszokat is, amelyekre most nem jutott idő, így érdemes lesz hamarosan visszanézni erre a cikkre. Valamint azt üzeni az érdeklődőknek, regisztráljanak bátran a www.biroica.hu -n.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. theseus 2009. február 03. 12:15
  „Összességében jó és szimpatikus a cikk. Ahogy írtam, szerintem is fontos a jó külső és az egészség IS, de nem csak az. Tehát nem csak az idézett mondatot írtam, és egyéltalán nem azt szeretném, hogy az ötvenes nők elhanyagolt, otthonkás nagyik legyenek.

  Mindenesetre ha minden nő Bíró Icát követné, akkor egyrészt csupa szép és vonzó középkorú nő szaladgálna az utcán, másrészt a lakosság - egy gyerek vállalásával - pontosan a felére csökkenne egy generáció alatt. Az egyke egyébként egyre általánosabb probléma, nem speciálisan Bíró Ica esete.”
 • 45. kiskacsa 2009. február 02. 14:06
  „Nem szerepet játszik, Ő tényleg ilyen. Ez az élete.
  A korral járó szerepekről meg csak annyit, ha valaki hasonló életkorral nagymamaszerepet és külalakot vesz magára, az bizonyára abban érzi jól magát. Ha meg mégsem, hát tegyen ellene. Nem kell fanyalogni, élni, mozogni annál inkább! Vagy az ooolyan fááraasztóóó!?
  Nagyon normális a csaj. És piszok jól néz ki!
  Ettől azért felrobbannak az öreglányok. Értem én...”
 • 44. jergiz 2009. február 01. 11:02
  „Szó ami szó- szép karcsú alakja van -de minden erejét és idejét azzal tölti hogy a testét ajnározza- hiszen ebből él- na de van is miből ezt finanszírozni.
  A másik meg jó géneket örökölt és ezt maximálisan ki is használja.Le a kalappal előtte!”
 • 43. török 2009. január 30. 17:22
  „Én tisztelem, és tök normálisnak tűnik. Béres Alexandrával is találkoztam, és ő is rendes, és nem buta, mint gondolják. Norbival kapcsolatban meg elég annyi, hogy aki Rékát elveszi, annak eleve defektje lehet. :) Annál sötétebb nőt még nem láttam. Pákó farka világítana a szájában. :)

  Amúgy meg a konzervatívoknak: kicsit le vagytok maradva, hogy milyen a nagymama szerep. Menjetek ki egyszer vhová Nyugat felé (Németo, Skandinávia, USA...), és nézzétek meg, milyen ott egy átlagos nagyi. Ritkán láttok kendős járókeretes trottyokat. Meg Tina Turner sem mai tyúk, aztán ő sem a vasárnapi misén énekel. Fel kellene nőni, nem a szocializmusban élünk! :)”
 • 42. török 2009. január 30. 17:22
  „Én tisztelem, és tök normálisnak tűnik. Béres Alexandrával is találkoztam, és ő is rendes, és nem buta, mint gondolják. Norbival kapcsolatban meg elég annyi, hogy aki Rékát elveszi, annak eleve defektje lehet. :) Annál sötétebb nőt még nem láttam. Pákó farka világítana a szájában. :)

  Amúgy meg a konzervatívoknak: kicsit le vagytok maradva, hogy milyen a nagymama szerep. Menjetek ki egyszer vhová Nyugat felé (Németo, Skandinávia, USA...), és nézzétek meg, milyen ott egy átlagos nagyi. Ritkán láttok kendős járókeretes trottyokat. Meg Tina Turner sem mai tyúk, aztán ő sem a vasárnapi misén énekel. Fel kellene nőni, nem a szocializmusban élünk! :)”
 • 41. sugárbányász 2009. január 30. 11:38
  „VIVÁT BÍRÓ ICA!
  Nagyon nagy igazság van abban, hogy csak megbízható helyről vásároljunk élelmiszert.A multik megterítenek bennünket mindenféle agyonkezelt agyonmérgezett szeméttel. EMBEREK VIGYÁZZATOK MIT ESZTEK! Egyszer meg kell halni az igaz, de nem mindegy, hogyan!”
 • 40. pille 2009. január 29. 19:09
  „Alkat, genetika kérdése is, hogy ki mennyinek látszik, s milyen fitt.”
 • 39. Cat 2009. január 29. 18:17
  „nem harminc már az átlagéletkor - na, ezt is jól megaszontam, szóval a várható átlagos élettartam.”
 • 38. Cat 2009. január 29. 18:00
  „belebetonozódnia
  -a”
 • 37. Cat 2009. január 29. 18:00
  „"Egy ötvenes nőnek már több - lassan szintén felnőtt - gyereket kellene nevelnie, és inkább a nagymama szerepre készülni, nem a fiatal modellt játszani."
  Kellene, illene... tele ezzel a padlás. Mindenki éljen úgy, ahogy jólesik - míg nem árt vele másoknak, nincs jogunk beleszólni.
  A lánya 23 éves - valószínűleg lesz gyermeke, de nem feltétlenül most. Ráér.
  Meg azé´ ne temessük már az ötveneseket, nem harminc már az átlagéletkor... Egy ötvenes még igencsak aktív életet él(het), nem köteles belebetonozódnia az otthonkás lekvárfőző-szerepbe.”
 • 36. Piki 2009. január 29. 14:33
  „Ahhham, értem.”
 • 35. karlvonbanhoff 2009. január 29. 14:32
  „32. hozzászólás Piki 2009.01.29. 14:25

  Á,az csak egy szösszenet,már kezdek hozzászokni,hogy mindegy,milyen témában megy a diskurzus,a végén mikor elfogy az érv,a türelem,a levegő,akkor oda van b@szv@,hogy különben is, Te egy büdös komcsi vagy.
  Ezért szoktam ,már elején megadni az engedélyt:-),hogy nyugodtan komcsizzon le akinek jólesik.”
 • 34. pintyőke 2009. január 29. 14:27
  „Egy Beatrice (nem tudok koronát tenni a "b"-re) koncerten a Kapcában Ica volt az előzenekar. Ott csápoltam az első sorban, illetve őt csak néztem. Egyszer össze is néztünk: hűűűűűű! Aztán iszonyatosat pogóztam Feró számára, a külvárosi farkasra, előtte pedig a térden állva című etűdre egy egész Kapca rocker letérdelve csápolt. "...jó pénzárt elmehetet volna ugatni egy ház körül..."
  Mindegy, most láthatom őket ismét korcsolyázni meg zabálós műsorban, vagy akár egy dzsungelben, ha az istenek úgy akarják.
  Vaalmai megváltozott, itt bent!!!”
 • 33. Piki 2009. január 29. 14:26
  „De ha te érted, fordítsd le nekem légy szíves, mert "zöld" vagyok hozzá! :)”
 • 32. Piki 2009. január 29. 14:25
  „karlon!
  A "komcsizás" -részt nem értem. Kövezettek meg, de akkor sem.....:)”
 • 31. karlvonbanhoff 2009. január 29. 14:05
  „Piki 2009.01.29. 12:21
  Meljik része okozott neked,ily nagy problémát?”
 • 30. benq 2009. január 29. 13:04
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 29. Piki 2009. január 29. 12:21
  „25!
  Csak 3. nekifutásra tudtam érzelmezni az általak leírtakat......”
 • 28. kobold 2009. január 29. 12:06
  „aki annyira isteniti a "metál ledyt" nézzen utánna hogy mivel foglalkozott 20 évvel ezelött
  és milyen kapcsolatban volt a BP. albvilággal.”
 • 27. Mil 2009. január 29. 11:53
  „Ha élőben is így néz ki, akkor... :) (Moderálva)”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden is járt Andy Warhol?

Szeged - Újabb szenzációra készül a REÖK: a pop-art koronázatlan királyának, Andy Warholnak a… Tovább olvasom