Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Bírók bírálták a bírákat

Szeged - „Védekezzetek keményen! Figyelj, föl a kezet!" – röpködtek az instrukciók a kosárlabdapálya széléről péntek délután a szegedi egyetem Hattyas sori sportpályáján.
A túlnyomórészt bírákból összeállt Csongrád megyei lánycsapat megmutatta: nem csak szigorú jogászok és kollégák, kitartó sportolók és barátok. És ezt bizonyították is a dél-alföldi regionális sportnapon. A Csongrád, a Békés, a Bács-Kiskun, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bíróságok taláros testületeinek tagjai, titkárai, fogalmazói és igazsgágyügyi alkalmazottai sportoltak és szurkoltak együtt.

A megyei és helyi bírósági elnökök, elnökhelyettesek kíséretében férfi labdarúgásban, női kosárlabdában, férfi egyes és vegyes páros teniszben, illetve asztaliteniszben mérték össze tudásukat. Czene Klára, a Csongrád Megyei Bíróság elnöke főszervezőként, Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivő kísérőként vett részt a rendezvényen.

Talár helyett mezt húztak a jog szolgái. Fotó: Schmidt Andrea
Talár helyett mezt húztak a "jog szolgái".
Fotó: Schmidt Andrea

Mindketten nagyon szeretnek úszni és biciklizni, ezekben a sportágakban szívesen erősítették volna a megye színeit – erre ezúttal nem volt lehetőség. Cséffán József azonban mezt húzott: a Szegedi Munkaügyi Bíróság rendszeresen teniszező elnöke jól megizzasztotta ellenfeleit.

A focicsapat is lelkesen játszott. Akik éppen nem a pályán kergették a labdát, azok kollégáikat biztatták. Este eredményhirdetéssel egybekötött vacsorára gyűlnek össze a jog „szolgái". Sokan közülük nosztalgiáztak: Szegedre jártak egyetemre, a Tisza-parti városban töltötték fiatalságuk egyik legszebb öt évét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jubiláló Dömötör-díj jelöltjei

Szeged - Tizedik alkalommal voksolhat május 23-áig a közönség a Dömötör-díjról. A Szegedi Nemzeti Színházban folyó alkotómunka elismerésére létrehozott kitüntetést a május 31-i gálaesten adják át. Tovább olvasom