Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Bíróság elé állnak az M43-ason dolgozó korrupt rendőrök

Négy hónapig kértek kenőpénzt azok az M43-ason dolgozó makói rendőrök, akik a jövő héten állnak a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa elé. A 8 egyenruhást hónapokig megfigyelték, az ügyész letöltendő börtönt kér rájuk.
A vádirat szerint a rendőr vádlottak közül hatan útdíjellenőrző, míg ketten baleseti helyszínelő szolgálatot láttak el 2014. március vége és június eleje között az M43-as autópályán. A baleseti helyszínelést végző vádlottak feladata az volt, hogy gépkocsizó járőrözést végezzenek az autópályán, továbbá, hogy segítsék útdíjellenőrző kollégáikat az igazoltatásban – tudtuk meg a Szegedi Törvényszéktől. Azt is közölték, hogy a vádlottak szolgálati feladatuk ellátása során 90 esetben fogadtak el pénzt járművezetektől. A vádirat szerint a rendőrök a pénzért cserébe eltekintettek a sofőrök szigorú ellenőrzésétől, néhány alkalommal előfordult az is, hogy megfújták az alkoholszondát a sofőr helyett.

A 8 rendőrről megírtuk (2014. augusztus 16.: Zsepiben kapták az eurót a rendőrök), zsebkendőbe dugva kapták az 5-10 eurósokat. A korrupt egyenruhásokat hónapokig megfigyelték a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai, a vesztegetés gyanújába keveredett egyenruhásokat folyamatosan olyan helyre vezényelték, ahová előzőleg az NVSZ kamerákat telepített, így rögzítették az ellenőrzést végző rendőrök mozdulatait. A rendkívül jó minőségű felvételek megörökítették, hogy a rendőrök papír zsebkendőbe csavarták a bankjegyeket, úgy dugták be a nadrágjukba. Később, amikor már biztonságban érezték magukat, elővették a pénzt.

A Szegedi Törvényszéktől megtudtuk, az ügyész valamennyi vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, valamint egyidejűleg pénzbüntetést kért. A korrupcióba keveredett rendőrök 2014. szeptember közepéig voltak előzetes letartóztatásban, azóta szabadlábon védekeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városüzemeltetési bizottság is Majó-Petrit támogatja

Nem hozott meglepetést a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülése - a testület is Majó-Petri Zoltán kinevezését támogatja az SZKT élére. Tovább olvasom