Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Bíróság elé állt a csecsemőjét meggyilkoló asszony

Akár életfogytiglant kaphatott volna – nyolc év szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a Romániából dolgozni Magyarországra jött asszonyt, aki tavaly egy balástyai tanyán megszülte, majd a közeli fóliasátrak mellé kaparta el újszülött kislányát.
Nyolc év börtönre és kilenc év közügyektől való eltiltásra ítélte a Csongrád Megyei Bíróság első fokon azt az asszonyt, aki tavaly áprilisban egy balástyai tanyán megszülte, nejlonzacskóba dugta és elásta újszülött kislányát. A halott csecsemőre május 3-án találtak rá a tanyához tartozó fóliasátrak tövében.

Somogyban 12 évet kapott a gyilkos anya

12 év fegyházbüntetést kapott első fokon az a Somogy megyei asszony, aki megölte, majd a disznóól mellett elásta egészségesen született gyermekét tavaly augusztusban. A 28 éves kányai nő hat évvel ezelőtt egy másik csecsemőjét is megölte, akit háza kertjében ásott el. Akkor 1 év hat hónap börtönbüntetést kapott, amit két év próbaidőre felfüggesztettek. A védelem megalapozatlanság miatt és enyhítés végett fellebbez, így ez az ítélet sem jogerős.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, a 25 éves Romániából dolgozni idejött Horváth Paula Balástya külterületén, a gajgonyai tanyán vállalt munkát. Munkaadói előtt sokáig titkolta terhességét: a vékony nő állandóan bő mellényben mutatkozott. A tanyatulajdonos felesége a halott csecsemő megtalálása után azt nyilatkozta kérdésünkre, a nő április közepén vallotta be nekik, hogy 5-6 hónapos terhes. Orvoshoz egyáltalán nem volt hajlandó elmenni, hiába győzködték többen is. Azt mondta, első, hároméves gyereke is rendben megszületett, orvos azt sem látta, másodszor sem lesz gond. A 25 éves anya már akkor azzal védekezett, hogy hascsikarása volt, és a vécén vesztette el magzatát. Állította, a gyermek hat hónapra és halva született, de a nyomozók egy kifejlett, kilenc hónapos babára találtak a nejlonzsákban.

A Csongrád Megyei Bíróság február 22-én hozott ítéletében bűnösnek mondta ki Horváth Paulát 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében és ezért 8 év börtönre, valamint 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért, és a cselekmény átminősítése – gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége – végett nyújtott be fellebbezést. A büntetés mértéke egyébként ilyen esetekben akár 15 évig terjedhet, de életfogytiglan tartó szabadságvesztés is lehet.


Kihelyezett inkubátorok

A fővárosi Schöpf-Merei kórház előterébe, a porta mellé 1996. május 16-án helyezték ki az ország első babamentő inkubátorát. Legutóbb néhány héttel ezelőtt, február 3-án helyeztek el benne egy körülbelül öt-hat hónapos kisbabát. A kislányt ellátva, felöltöztetve rakták az inkubátorba, ő a 23. baba, akit a készülék mentett meg. A szegedi női klinika oldalánál kihelyezett inkubátor azonban hat éve áll magányosan. Orvos Hajnalka, a klinika újszülött osztályának vezetője elmondta, az inkubátorházat szándékosan egy kis forgalmú utcára tették, hogy az édesanya személye anonimitásban maradhasson. Az osztályvezető pontos számadatokkal nem tudott szolgálni a kihelyezett inkubátor fenntartásának költségeiről, de mint mondta, állandóan fűteni kell, és naponta ellenőrzik tisztaságát és műszaki állapotát. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repül a vakolat, ki tudja hol áll meg

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium oldalán hetekig figyelmeztetett a felirat: Vigyázz, a… Tovább olvasom