Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Bíróság elé állt a szegedi közterület-felügyelet vezetője - Szabó Bálint perelte be

Szabó Bálint azt állítja, hogy H. Tibor a márciusi szegedi közgyűlésen a városházán Botka László polgármester utasítására inzultálta, fenyegette, lökdöste, és egyszer arcon is ütötte. Még nincs ítélet.
Könnyű testi sértés vádja miatt kellett bíróság elé állnia kedden a szegedi közterület-felügyelet vezetőjének, akit Szabó Bálint, az ismert jogász perelt be. Szabó Bálint azt állítja, hogy H. Tibor a márciusi szegedi közgyűlésen a városházán Botka László polgármester utasítására inzultálta, fenyegette, lökdöste, és egyszer arcon is ütötte. H. Tibor a vádakra válaszolva a bíróság előtt tagadta bűnösségét, és azt monda, hogy a polgármesteri hivatal belső szabályzata alapján próbálta eltávolítani Szabó Bálintot a karzatról. Ez egyébként végül nem sikerült neki, Szabót a rendőrök vezették el és állították elő.

A két férfi közti konfliktus azért tört ki, mert Szabó Bálint, aki évek óta képviseli azokat a főként építőipari cégeket, amelyeknek a csődbűntettel megvádolt cégvezetők tíz és fél milliárd forinttal maradtak adósok, a karzatról arra kérte a szegedi polgármestert, hogy segítse őt feltáró munkájában. Egy petíciót olvasott fel, és fénymásolt bankjegyeket szórt az ülésterembe.

A bíróság a keddi tárgyalási napon még nem hozott ítéletet, a per februárban folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a könyvtárak és múzeumok költségvetése

Több pénzből gazdálkodhatnak idén a megyei hatókörű városi múzeumok és könyvtárak. Például a szegedi Somogyi-könyvtár 30 millió forinttal kapott többet, mint az előző években. Tovább olvasom