Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Bizalmatlanul fogadják a hirdetéseket

Többen apróhirdetések útján próbálkoznak ajándékot szerezni a karácsonyfájuk alá. Az emberek főleg gyermekeik miatt kényszerülnek erre a megoldásra.
Karácsony közeledtével mindenkin eluralkodik a vásárlási láz. Plazmatévék, házimozirendszerek sora gördül ki a hipermarketek ajtaján, hogy december 24-én este csúcstechnológiájával elkápráztassa új tulajdonosát.

Sokan azonban összerezzenek az ünnepek közeledtével – ajándékvásárlásra nincsen elég pénzük. Apróhirdetések útján többen segítséget próbálnak kérni: mások tegyék széppé a karácsonyukat.
Így van ezzel a nagylaki Csúri Ilona is, aki férjével közösen határozta el: számítógépet, színes tévét és videót próbál ilyen módon szerezni.

Adakozó eddig nem akadt, pedig szeretnének szép karácsonyt szerezni hároméves kislányuknak. Egy keresetből pedig nehéz – az asszony a
Máltai adományok

A Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Csoportja Csanádi utcai épületében minden hétfőn, szerdán és csütörtökön délelőtt fél kilenctől tizenegyig – délután 3-tól 5-ig fogadja az adományozókat és rászorulókat egyaránt. Mint azt Pusztai Nándorné, a szeretetszolgálat alkalmazottja elmondta: karácsony tájékán a tartós élelmiszer és ruhanemű mellett többen műszaki cikket visznek hozzájuk – a raktárban, többek között, egy televízió is várja leendő tulajdonosát.  
gyes letelte után nem kapott állást. Férje Szegeden dolgozik, de fizetésének közel felét elviszi a mindennapi ingázás. A többi rezsire és ételre kell. – Az emberek bizalmatlanok az ilyen jellegű hirdetések feladóival szemben, pedig nagy örömet tudnának szerezni – mondja Csúri Ilona.

Szekeres Istvánné is apróhirdetés útján próbál karácsonyfa alá valót keresni családjának. Férjével együtt rokkantnyugdíjasok – harmincéves fiukkal élnek, aki súlyosan mozgáskorlátozott. – Ha nekünk nem is jutna semmi ajándék, legalább a fiamnak szeretnék egy tévés játékot, hogy elterelje gondolatait a betegségéről – mondja. Most próbálkoznak először hirdetéssel – hátha megesik valakinek a szíve rajtuk. Az asszony bevallotta: szégyelli magát, de az is rosszulesik neki, hogy egy karácsonyon sem sikerül úgy megajándékoznia valakit, ahogyan szeretné. Fél az ünneptől, már most elfogyott minden pénzük. Segítő szándékkal eddig őket sem hívta senki. Ettől függetlenül reméli: a karácsonyi forgatagban az embereknek nemcsak a vásárlás – az adományozás is eszükbe jut.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarban nem segít a múzeum

Óriási közönséget vonzott a Munkácsy- és – megyénkben – a Chagall-kiállítás, ám közben a… Tovább olvasom