Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Bizonytalan Oláh jelöltsége?

A választók javaslata alapján jelölne polgármestert Szegeden a Fidesz. Ezt Kövér László mondta Lakitelken, a szegedi jelölt, Oláh János nem is hallott a dologról.
Az önkormányzati választások előtt a Fidesz Miskolcon, Szegeden és Pécsett titkos polgármesterjelölt-választást tart – jelentette be tegnap Kövér László. A Lakiteleki Népfőiskolán tartott sajtótájékoztatón a Fidesz országos választmányának elnöke azt mondta, kísérleti jelleggel arra kérik a helyi szervezeteket, hogy tartsanak polgármester-jelölti előválasztást. Bárki javasolhat polgármesterjelöltet az érintett beleegyezésével. Az ajánlott személyek közül egy testület választja ki azt a hármat, akik közül a város szavazópolgárai titkos voksolással kiválaszthatják Fidesz polgármesterjelöltjét.

A választmány elnöke és a helyi szervezet által felkért, a helyi közéletben nevet, tekintélyt szerzett emberekből álló testület „kiszűrvén azokat, akik nem polgári értékrendjükről ismertek a helyi közéletben" kiválaszt többet, de legalább hármat, akik hajlandóak a megmérettetésben részt venni – magyarázta.

Kövér László elmondta, azt kéri a ma ülésező országos választmánytól, hogy ezt a javaslatot fogadja el a három város számára kötelező érvénnyel, de a többi városban is kipróbálhatják a Fidesz szervezetei a jelölésnek ezt a demokratikusabb formáját – idézi az MTI a politikust.

Megkérdeztük a Fidesz szegedi elnökét, Oláh Jánost, aki lapunk munkatársától értesült a bejelentésről. – Nem vetődnék árnyékra, meg kell nézni pontosabban, miről van szó – hárította el részletesebb érdeklődésünket. Azt mondta, ő a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje, ezt a taggyűlés döntötte el, és ez ellen nem éltek kifogással. – Ezzel jelöltségem hivatalossá vált. Ha módosul a helyzet, nyilván egyeztetésre van szükség, hogy milyen más elképzelés került előtérbe – fogalmazott Oláh János. – Ha változik valami, a helyi szervezettel közösen át kell tekinteni a helyzetet. Nem ismerem a kidolgozottságát ennek a fölvetésnek, de érthető az a szándék, hogy mind szélesebb támogatottságot élvezzen a jelölt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Judit szerint a lelki sérülései mélyebbek

Jelentősen javult az állapota az Anna fürdőben vasárnap megkéselt szegedi nőnek, akit várhatóan a… Tovább olvasom