Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Bizottság dolgozik az szegedi illemhelyekért

Szeged - A jobb- és baloldal egyetértett: Szegeden több nyilvános WC-re van szükség. A szeptemberi közgyűlésen létrehozták az illemhely bizottságot. A hattagú szervezet tervei között szerepel az egykori „zöld villamos", a Széchenyi téri nyilvános illemhely föld alatti utódjának felépítése.
Illemhely bizottság gondoskodik ezentúl „folyó ügyeinkről". A hattagú szervezet létrehozásáról nem volt vita, jobb- és baloldal abszolút egyetértett: Szegeden több illemhelyre van szükség és a meglévők állapotán is javítani kell. A szeptemberi közgyűlésen Mécs László MDF-es önkormányzati képviselő javaslatára egyöntetű szavazással elfogadták a bizottság megalapítását. Az „ötletadó" politikus lett a szervezet elnöke.

– Az elmúlt húsz évben nem hoztak létre új nyilvános WC-ket, ellenkezőleg, egyre kevesebb üzemel. Egészen szeptemberig nem volt gazdája a problémának. A bizottság alapvető célja, hogy kategorizálja a meglévő illemhelyeket, és felmérje a lakossági igényeket, illetve a lehetőségeket – magyarázta Szabó László, önkormányzati képviselő, a Városvédő Egyesület elnöke, aki elmondta már több kérésről tudomásuk van. Hiába keresnénk, például Újszegeden egyetlen utcai illemhelyet sem találnánk. A Csanádi utca melletti kispiacon sem lenne haszontalan egy közvécé. A bizottság eddig még nem ülésezett, jövő hétre várható az első találkozó.

– A városban hét nyilvános toalett is üzemel, melyek magánkézben vannak, de a közlekedési csomópontokban és a belvárosban még többre lenne igény – tudtuk meg Szondi Ildikótól. A szocialista önkormányzati képviselő közölte, terveik között szerepel, hogy a lebontott, „zöld villamos" becenevű, Széchenyi téri nyilvános toalett egykori helyére újat építsenek. Az elképzelések szerint nem feltétlenül a felszínre, hanem a föld alá terveznék a régi formát idéző, mégis modern, nyugati mintára készült illemhelyet, melyet a város üzemeltetne.

Júniusi mustránkon megállapítottuk, hogy – a Károlyi utcai és a Mars téri nyilvános WC-ket kivéve – az Apály utcai, a Roosevelt téri és a legújabb Szent István téri közvécék egész jó állapotban működnek. Sokan sérelmezik azonban, hogy a nyitva tartás nem praktikus: este is szükség lehet illemhelyre. Tábla nem hirdeti ezeket, így elég nehéz rájuk találni. A parkok bokraiban és az eldugottabb lakóházak tövében még mindig túl sokan intézik kis- és nagydolgukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Egymásért újra segíti Mehmet Karcsikát

Szeged - Döntött a gyámhivatal, Mehmet Tüysüz novembertől találkozhat a fiával. Igaz, egyelőre… Tovább olvasom