Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Biztonsági őröket alkalmaz a rendőrség

Szeged - Fegyveres biztonsági őrök "álltak szolgálatba" hétfőn a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékében.
A 10 fő biztonsági őr előzetes kiképzést és sikeres vizsgákat követően 2010. január 16-i hatállyal került a főkapitányság állományába.

Alkalmazásukat az indokolta, mivel az Országos Rendőr-főkapitányság által a Magyar Köztársaság Rendőrségének 2009-2010. évre meghirdetett Cselekvési Programja és Feladatterve – miszerint növelni kell a közterületen szolgálatot teljesítő egyenruhások számát – lehetőséget biztosít egyes olyan szakterületeken civilek foglalkoztatására, ahol korábban egyenruhás rendőrök teljesítettek szolgálatot. Ennek alapján az objektumőri feladatokat e fegyveres biztonsági őrök fogják ellátni a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság épületében. A korábban itt dolgozó hivatásos állományúak pedig a jövőben a közterületen fogják védeni a rendet.

A biztonsági őrök kinevezésére hétfőn ünnepélyes keretek között került sor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, akiket dr. Németh Károly r. ezredes, rendészeti igazgató üdvözölt és adta át a kinevezési parancsokat.

Németh ezredes úr köszöntő beszédében a jótanácsok mellett kitért azokra az elvárásokra is, melyek az állományba került biztonsági őrök munkájára vonatkoznak. Hangsúlyozta az intelligens, kultúrált, ámde határozott magatartást, hiszen aki a rendőrség épületébe érkezik, első benyomást az objektumőri feladatot ellátó személyektől szerez.

A frissen kinevezett biztonsági őrök ezt követően munkába állásuk előtt megkapták első eligazításukat.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2010. január 23. 06:28
  „5. bemész a rendőrségre és jelentkezel, ha üresedés lesz akkor esélyes. A dm már írt róla aki akkor vette a fáradságot és utána járt az most nem kesereg. Objektumőrzésre a biztonsági őr jobb mint a rendőr. Ez két külön szakma. Rossz az a hely ahol pék süti a sütiket, arra van cukrász, akkor a kenyér is időben elkészül.”
 • 7. messorbt 2010. január 20. 20:49
  „600 jelentkező biztosan tudott az állásról. Egyébként az őr az őr, neki az a feladata. A rendőr meg rendőr, neki meg az a feladata (szerintem). Tehát jó, ha fegyveres biztonsági őr véd egy objektumot. A rendőr pedig helyszíneljen, intézkedjen stb.”
 • 6. gróf 2010. január 19. 08:56
  „Luxus ha egy kiképzett rendőr a "portásfülkében" ül 25 évig!

  Rendőr csajtól kérdeztem a kapunál, hogy nem unalmas itt? Válasz: Unalmas, de kint meg veszélyes!
  2 gyereket szült és 2 éve nyomta a kapus szolgálatot...10 év rendőri munkaviszonyból 2-t töltött járőrözéssel, még 15 év portáskodást kell kihúznia a nyugdíjig!
  Ami jár az jár, de sokan hülyére veszik az államot és vele az adófizetőket.”
 • 5. frakk 2010. január 19. 07:53
  „Érdekes , ezt az állást sem hirdették sehol sem. A 180 000 es nagyságú Szeged térségében 90 000 es regisztrált munkanélküli. Kb további 30 000 nem is regisztrált. Az állásokat nem hirdetik, pedig lehet én is jelentkeztem volna”
 • 4. gyorgy99 2010. január 19. 01:15
  „IN-Kal”
 • 3. CID 2010. január 18. 19:38
  „Hihetetlenül nagyok az elvárások a rendőrökkel szemben. Rendőrnek nem jó, biztonsági orknak igen :))) Beszarás, azt még csak-csak megemésztette az ember, hogy némelyik katonai objektumot, biztonsági cégek vigyázták, na de azért, hogy a rendőrséget is....................................”
 • 2. bof 2010. január 18. 17:17
  „ki látott még ilyet meggyalázták a csendörségöt. SÜN!!!!”
 • 1. samsung10 2010. január 18. 16:42
  „Akkor nem rendört kellene felvenni ? KÁOSZ mindenhol”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs elsőbbsége a kerékpárosnak a zebrán

Szeged - Az elmúlt időszakban több olyan baleset is történt, ami azért következett be, mert a… Tovább olvasom