Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Biztonsági őrökkel és kamerákkal védik a kaszinósokat

Sopronban az elmúlt héten egy játék-szenvedélybeteg lelőtte egy kaszinó két alkalmazottját, mert nem játszhatott ingyen, majd pedig elvitte a kasszában lévő pénzt. Utánajártunk: vajon a szegedi kaszinókban, játéktermekben mennyire vannak biztonságban az ott dolgozók.
A kaszinósok szerint bármikor előfordulhat, hogy agresszív lesz egy vendég. Fotó: Schmidt Andrea
A Kárász utcai Monaco Casinóban békésen ültek péntek este a játékosok a villogó félkarú rablók előtt – egy hangos szó sem hallatszott, csak a gépekből jöttek zajok, és a hangfalakból szólt a zene. Az emeleten biztonsági kamera mellett ült egy bárszéken Rhonka László teremfelügyelő, aki szerint kirívó eset volt a soproni, csak emiatt nem akarják megerősíteni a biztonsági szolgálatot. Elmondta: náluk nem jellemző, hogy a vendégek agresszívvé válnának egy-egy nagyobb összeg elbukása miatt – legföljebb a gépekre haragszanak. Ha gondok adódnak valakivel, az leginkább ittasság miatt lehet. Ilyenkor sincs azonban probléma: a biztonsági őr ugyanis kitessékeli a rendbontót. – Ide kulturáltan szórakozó emberek járnak, legyen akármilyen nációról is szó – az olaszoktól a szerbekig. A teremfelügyelő szerint a kamerák és a belváros is védettséget jelent.

A tarjáni Vegas játékterem egyik munkatársa elmondta, hogy régebben veszélyesebb volt a kaszinók üzemeltetése. Ma már tapasztalt biztonsági személyzettel, kamerákkal dolgoznak, és a bevétel sem csalogatóan óriási. A férfi hozzátette: ez persze nem garancia semmire egy olyan világban, ahol ötezer forintért leszúrják a bolti eladót. A férfi tapasztalata szerint az ilyen eseteknek leginkább a részegség az oka, manapság azonban a kábítószer-fogyasztás szinte láthatatlan tünetei miatt nem mindig szűrhetők ki a bódult tudatállapotban lévők. Az agresszív viselkedés nem függ az időponttól: délután kettőkor éppúgy ellepheti valaki agyát a lila köd, mint éjjel egykor.

Madár Zoltán, a Fren Club résztulajdonosa is megdöbbent a soproni eseten. Elmondta, ő is látott már szenvedélybetegeket játszani, akik megpróbáltak kölcsönkérni vagy maguknak tétet beíratni – fizetés nélkül. – Ezek az emberek bármilyen összeget képesek eljátszani, nem tudják megfékezni a szenvedélyüket – magyarázta. Hozzátette: a történtek ellenére nem érzik magukat nagyobb veszélyben, mint eddig, hiszen egyszerre négy-öt biztonsági őr is vigyáz a rendre. A játékfüggők próbálkozásait leszereli a személyzet, aki meg néha-néha hangosabban szidja a gépeket, azt figyelmeztetik a megfelelő magatartásra. – Ha valaki netán lőfegyvert hozna be magával, nagyon nehéz lenne kiszűrni, mert a fémdetektoros kapu minden fémtárgyra beriasztana. Ezt legföljebb motozással lehetne megoldani, de azt a békés vendégeink zaklatásnak vennék – mutatott rá a résztulajdonos az alapos ellenőrzés legfőbb problémájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták Szeged költségvetését

Elfogadták tegnap a 2006-os városi költségvetést, ami a kormánypárti képviselők szerint biztosítja,… Tovább olvasom