Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Biztonságpolitikai nagyüzem Szegeden

Csütörtökön kezdődött a szegedi városházán a történelemtanárok 11. nemzetközi fóruma.
Csütörtökön kezdődött a szegedi városházán a történelemtanárok 11. nemzetközi fóruma. A Szeged Biztonságpolitikai Központ A XXI. század biztonsági kihívásai – közös nevező: az euroatlanti integráció című rendezvényén, amelyet a NATO és a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma támogat, magyar, szerb, albán, román és ukrán oktatók vettek részt. A fórum célja a regionális együttműködés fejlesztése, a bizalomépítés és egymás elmélyült megismerése.

A program előadói és meghívott vendégei jelentős nemzetközi és hazai intézmények, szervezetek és biztonságpolitikai kutatóműhelyek szakemberei és jeles képviselői voltak, akik a régiót érintő biztonságpolitikai fejleményekről nyújtottak áttekintést, illetve arról, hogy a térség biztonságpolitikai szereplői miként járulhatnak hozzá az európai biztonsági struktúra sikeres működéséhez, s így közös biztonságunk védelméhez, valamint az új biztonsági kihívások leküzdéséhez.

A konferenciával párhuzamosan a biztonságpolitikai központ szervezésében magas szintű szakértői kerekasztal keretében, együttműködve a Szegedi Tudományegyetem szakembereivel a bolognai folyamat bevezetésében szerzett tapasztalatokról tartottak tájékoztatást délkelet-európai egyetemek vezetőinek. A konferenciához szorosan kötődve pedig tegnap a biztonságpolitikai szakértők találkozójára került sor. A tanácskozáson aktuális biztonságpolitikai kérdésköröket vitattak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legnépszerűbb a Gáspár utca

Mind a harminc szegedi szociális bérlakás pályázata eredményesen zárult – tájékoztatta… Tovább olvasom