Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Bográcsos mellett tervezték jövőjüket Kiskundorozsmán

Kiskundorozsma - Családi napot tartott a Korinta Alapítvány által működtetett MZ/X Tanoda szombaton. A gyerekek szüleikkel együtt játszhattak és tervezhették meg továbbtanulásukat, emellett bográcsos ebédet is kaptak.
Apa-fia, anya-lánya napot szervezett az MZ/X Tanoda szombaton Kiskundorozsmán. A Tas utcában egy éve létrehozott és a Korinta Alapítvány által működtetett intézménybe a Jerney és az Orczy iskolák hátrányos helyzetű diákjai járnak, akik délutánonként szaktanárok segítségével tanulnak.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

- Azt adjuk meg itt neki, amit egy középosztály-beli család pénzzel tud biztosítani a gyermekének – fogalmazott Gonda Éva projektmenedzser. – A különórákért és a nyelvi képzésért azonban a tanodásoknak nem kell fizetniük. A pedagógusok ráadásul tehetséggondozást is végeznek, és senkit nem engedünk el anélkül, hogy enni ne kapott volna nálunk.

- Korábban hármas tanuló voltam, de amióta ide járok, ötös vagyok mindenből – dicsekedett Ábrahám Vivien. Mint mesélte, délutánonként átbeszélik, amit nem értett az órákon, így sokkal könnyebb tanulnia. A családi napon a kislány éppen pályaorientációs kérdőívet töltött ki. Határozott elképzelése, hogy nyomozó lesz, a szakember azonban az eredetihez képest más utat tanácsolt neki. – Először leérettségizek és angolt tanulok, utána megyek csak a rendészeti iskolába – mesélte.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A jövő tervezgetése mellett a gyerekek önismereti játékot és különféle társasjátékokat is játszhattak, ebédre pedig bográcsban főtt a tarhonyás paprikás krumpli. Bár az idő nem volt túl kegyes a rendezvényhez, aki ott volt, tartalmas órákat tölthetett el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Desszert: III. Richárdtól A mi utcánkig

Négy éve indította el hagyományteremtő céllal a nyári Thealter Fesztivált 1991 óta megrendező MASZK Egyesület a Thealter U21 plusz őszi kisfesztivált. Tovább olvasom