Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina 0°C | 9°C Még több cikk.

Bohács indul Botka ellen a 3-as körzetben?

Szeged - Bohács Zsolt indulhat Fidesz– KDNP színekben a 3-as választókerületben az országgyűlési képviselőségért. Pedig a választókerületi csoporttól Kalmár Ferenc kapta a legtöbb szavazatot. Az országos választmány hétfőn dönt.
Megvannak a 176 egyéni körzet jelöltjei, de az országos választmány hétfői üléséig, amikor megszületik a végleges döntés, nem nyilvános, hogy kik indulnak az országgyűlési képviselőségért – hárította el lapunk érdeklődését Kerényi János, a Fidesz régióigazgatója, amikor az általunk ismert névsort szerettük volna összevetni a hivatalossal.

A Délmagyarország információi szerint a megye hét körzetének Fidesz–KDNP indulói: Bodó Imre (1), Nógrádi Zoltán (2), Bohács Zsolt (3), Vincze László (4), Farkas Sándor (5), Lázár János (6), Mágori Józsefné (7).

Meglepetés lehet Bohács Zsolt indítása, mert a 3-as körzet választókerületi csoportja korábban Kalmár Ferenc önkormányzati képviselőt, a KDNP alelnökét, a választókerület elnökét támogatta a legtöbb szavazattal: 45 voksot kapott. B. Nagy Lászlóra – akinek a neve szintén felmerült nemcsak képviselőjelöltként, de lehetséges polgármester-jelöltként is – 17-en szavaztak.

Hétfőn kiderül, a világbajnok kenus tényleg kiütötte-e Kalmár Ferencet. Fotó: Karnok Csaba
Hétfőn kiderül, a világbajnok kenus tényleg kiütötte-e Kalmár Ferencet. Fotó: Karnok Csaba

A jelölés menete egyébként a következő: a választókerületi csoport jelöl, a választási eljárási bizottság ezt felülvizsgálja, az országos választmány dönt. Most először Orbán Viktor pártelnök személyesen is elbeszélgetett a jelöltekkel, mert „a jelenlegi politikai helyzet ezt megkívánja". Úgy tudjuk: Bohács Zsoltot és B. Nagy Lászlót meghallgatta Orbán, de Kalmár Ferencet nem hívták meg Felcsútra, a pártelnök házába.

A civil életben ügyvédként dolgozó világbajnok kenus Bohácsot eddig lehetséges polgármesterjelöltként vettük számításba. Természetesen a kettő nem zárja ki egymást. Kerényi János egyébként azt mondta: egyáltalán nem biztos, hogy aki a 3-as körzetben a képviselőségért Botka László ellen indul, az lesz a kihívója a polgármesteri címért is.

A 3-as választókerületben 2006-ban Kalmár Ferenc indult. 34 százalékot ért el, Botka László 59-et (az MDF és a Zöldek Pártja is indított jelöltet).

Természetesen kerestük az érintetteket is, akik azt mondták: csak az országos választmány hétfői döntése után nyilatkoznak.

Nem tudja, de nem is érdekli

Megkérdeztük Botka Lászlót, ő tudja-e, ki lesz a kihívója. A polgármester azt mondta, nem foglalkozik ezzel. Közölte: az MSZP-ben a helyi teljesítmény alapján dől el, hogy kit jelölnek képviselőnek, polgármesternek. – A Fidesz gyakorlatát rossznak tartom, mert ha a szegediek meg is választják a jelöltet, az ő sorsa a pártirányítástól függ, vagyis elsősorban annak, és nem a választóknak akar megfelelni – fogalmazott a polgármester.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. theseus 2009. december 12. 10:29
  „78. Logaritmus 2009.12.11. 16:37
  "egy csomó embert ismerek aki nem fog elmenni szavazni mert tele a hócipője a két naggyal"

  Már csak egy nagy van, két középpárt és sok kicsi.
  Ezért feleslegesek az ilyen cikkek és találgatások, bár Botka vereségének az arányát csökkenthetik, nyilván ez is a cél.”
 • 88. frakk 2009. december 12. 09:31
  „Varadipal ! Én eddig nem foglalkoztam a személyeddel, kérdem én te miért az enyémmel??? Sugárzik belőled a gyűlölet, ember vagy te egyáltalán?? Miért mossátok össze Bohácsot egy akármilyen ügyvédi irodával? Azt sem tudjátok hol dolgozik, de azt sem a Szilágyi hol dolgozik. Téves mindkét megállapításotok, tehát egyértelműen hazudtok. Ifj Szilágyi ugyanis régen az Anna kúti ügyv mközösségben dolgozott, azóta kb 8 éve a Bérkert u és Maróstői sarkán a saját és más ügyvédek által tulajdonolt közösségben. Nem vagyok senkije a Bohácsnak, de védem, mivel ő nem szállhat le a ti szintetekre. Csak azért bántjátok mert a Fidesz színeiben mer indulni. Tárgyilagosak legyetek! A mars téri bontással kapcsolatban én lemertem írni a Fidesz képviselők ....ságait. Igenis pártállástól függetlenül kell bontani mert ott fertő állapotok vannak. Ott ne a politika döntsön , hanem a város szépítészeti érdeke. Fideszes vagyok, és érdekes módon tárgyilagos. Elitélem az Mszp-s elvakult Orbán (és már Bohács) fóbiás alja népet. Nem írom le a nevét , de a Bontásban résztvett egy olyan személy aki éppen az Mszp ősi vezetőinek a sarja . De ez is édes mind1. A politika ide nem kell. A térnek kell megújulnia.”
 • 87. kobak 2009. december 12. 07:57
  „Ez a Bohács a tényleg ugyanott van helyileg, mint a Szilágyi ügyvéd, legalábbis a szegedi ügyvédi kamara szerint. Szóval a kis Sziágyi és Bohács fog együtt Mars téri bódésokat üldözni? Mit szól ehhez a a Fidesz, a Civil fórum és a jobboldal további tisztes képviselői? Tegnap a közgyűlésen is vehemensen védte a fidesz azt a 13 Mars téri kereskedőt, akik egy percig sem akarják akadályozni a Mars tér fejlődését:) Na most akkor hogy van ez? MSZP fészekből Fidesz OGY képviselő jelöt?? Nem tudom eldönteni, hogy vicces, vagy ciki???”
 • 86. .suhym. 2009. december 12. 02:00
  „60.Csiren!

  Vannak, akik egy embernel ezt tartjak a legfontosabbanak. Ugy larszik szamodra nem piroritas egy ember megiteleseben.
  Sajnalom...ez nem Bohacsot minositi!

  Bar a te oldaliaknak total mindegy a szemely, az is mit tett lett az asztalra eddigi eleteben, nem az az erdekes.....ha Bohacs a voros szekfut kepviselne semmi kifogasotok nem lenne ellene...de igy, meg olyanok is velemeny nyilvanitanak, akik em is ismerik!”
 • 85. gyorgy99 2009. december 12. 00:29
  „Intelem a Magyarokhoz!!

  Te még mindig alszol, vagy csak jámbor a vágyad ?
  S nem veszed észre, hogy árulják a Hazádat ?
  Ébredj !.. ébredj !, mert nem lesz földed, s házad, benne kényelmes ágyad,
  hol megálmodd jövődet, vagy szépreményű vágyad !.
  Ha nem ébredsz?,,
  nem lesz többé reményed, sem tisztaszemű gyermeked !
  Ha nem ébredsz?,,
  Hontalan lesz Nemzeted !!

  Idegen lesz kenyered !
  S felnövekvő gyermeked !
  Nem lesz senki kegyelted !
  Kikre hagyhatod majd Nemzeted !

  Mit örökül kaptál Őseidtől,
  Tudást, zenét, ősidőktől,
  Veszni hagyod nem meg őrzőn ?
  Egy új hazug rendet & követendőn ?

  Magyarságod nem a büntetésed,
  Hanem, Európát teremtő és védő örökséged &!
  Magnak, vagy Magyarnak elvészni nem szabad,
  Mert gonosz lesz a világ, és nem szabad !

  Ez a mi örökségünk !
  Ebben van a reménységünk,
  Isten által teremtett Szent Közösségünk&,
  A Magyar !

  Ébrednünk kell vezényszóra,
  Hallgassunk a Fehér-lóra&.
  Szemünk, eszünk lássa, tudja,
  Hogy mit üzen az Ősök múltja !

  Ha ebben csillog szemünk fénye, meg lesz majd reménysége,
  Nem pedig az európai tagság, az csak egy félrevezető gazság,
  Egy alantas játékszabály,
  Ahol Te lehetsz a lakáj !

  Csillagod az égen, még meg vagyon&!
  Hidd el ott ragyog, erősen, nagyon..,
  De a tudásod ápolásához ,
  Hited legyen, a Fehér-ló fiához !

  Mert létezése a Te büszkeséged,
  Erkölcsi tisztességed, tudást adó fényességed,
  Amit őrizni, óvni,
  Szent kötelességed !

  Utadat, csak így látod a mában,
  Nem pedig a szellemi lustaságban.
  Ébredni kell, még jó korban,
  Mert már későn lesz az akolban!

  Őseink, Istennek ostorát,
  Lehet, hogy most bízták, pont Terád,
  Amerre jársz, óvjad, hirdesd Magyarságod,
  Mert ez a legszebb drágaságod !!

  Bozzay József”
 • 84. antikos 2009. december 11. 20:02
  „Logi azért a jobbikot ne írd le! Szerintem lesz meglepetés. Az meg egy dolog, hogy Szegeden nem alkalmas embereket indítanak. Ez nekem kicsit mutyi ízű...”
 • 83. varadipal 2009. december 11. 18:23
  „76-77. Moss fogat, mert már a nyelved is csupa csokifagyis.Esetleg vedd a nevedre, vagy feleségül, ha ennyire szerelmes vagy bele.”
 • 82. varadipal 2009. december 11. 18:20
  „Bohácsnak annyi esélye van, mint a trójai falónak az epsomi derbyn.”
 • 81. frakk 2009. december 11. 16:56
  „Logar! Az hogy milyen ügyvédi irodából mit irányítanak az egy dolog.Ha én egy ügyvédi irodába bemegyek és válni szeretnék, akkor még a feleségem is bejöhet mert nem ahhoz az ügyvédhez fog biztosan kerülni,
  Ekkora csúsztatást mint az előbb leírtál már régen láttam. Épp erre kértelek benneteket az előbb , hagyjátok már ki a játékból a Bohács Zs-t . Erre fel már úgy írod, hogy Bohács irányítja a Mars téri bontást. Belátod ugye , nem egészen vagy normális. Azért mert te a kocsmában megiszol egy sört ugye a feleséged nem alkoholista?? Érzed a párhuzamot?? Néha az az érzésem tényleg nem érdemes normálisnak sem lenni , mert a hülyék közt úgyis édesmind1”
 • 80. N.P. 2009. december 11. 16:44
  „frakk 2009.12.11. 16:06

  Ennyi szépet és jót utoljára Teréz Anyáról olvastam. Persze tudom: a jelölést csak és kizárólag a közjó előremozdítása érdekében vállalta. Mint az összes politikusunk!”
 • 79. Logaritmus 2009. december 11. 16:39
  „77. frakk: nem tudom milyen jellem, de az tény, hogy abban az ügyvédi irodában van a fészke, ahonnan a város a Mars téri bódésokat fingatja. Az ő keze is benne van ebben a jogi játékban. Engem ez egyáltalán nem zavar, sőt örülök, hogy a Fidesz nem a balfa.z, életúnt, erőltetett arcokat futtatja (Kalmár, Szabó!!!) hanem egy embert, aki sportban és munkában is ügyesnek tűnik. De ha fideszes lennék, pláne párttag, sértve érezném magam, hogy egy MSZP közeli vállalkozás fiókája lesz az MSZP polgármester kihívója.”
 • 78. Logaritmus 2009. december 11. 16:37
  „75. theseus: a Jobbik szerintem nem túl népszerű Szegeden de országosan sem. Igen, egy nagyon hangos kisebbség tűzön-vízen át követi őket, és az olyan alacsony részvételi arányú választásokon mint az EU parlamenti választás látványos eredményt lehet elérni 400-500 ezer fix szavazóval, mert sokan otthon maradtak. Egyébként nem kizárt, hogy 2010 tavaszán hasonló helyzet áll elő, egy csomó embert ismerek aki nem fog elmenni szavazni mert tele a hócipője a két naggyal, a Jobbiktól meg hányingere van. Szegeden azért más a helyzet, mert a legfőbb kritika Botkával szemben az, hogy az óriás beruházások (csatornázás, úthálózat, két autópálya, M47, villamos projekt, TIK, panelprogram, Tarján rekonstrukció, új Tisza híd stb.) sokszor már túl sok kellemetlenséggel járnak. Ezzel akkor lehetne választást nyerni, ha a Fidesz idején legalább ennyi dolog történt volna Szegeden ÉS sokkal profibb ütemezésben, szervezésben történt volna.”
 • 77. frakk 2009. december 11. 16:06
  „Ja a lényeg kimaradt. Bohács Zs. Olimpiabajnok sportoló, és a sportnak és családjának él most is. Példamutató életet él, valóban luxusszintet is meghaladó körülmények között. Azt hiszem a házára nyugodtan ki lehet tenni Szeged legszebb épülete táblát. Ne irígyelje senki kérem, és ne is piszkálja ezért . Ő ebbe a helyzetbe szinte beleszületett, ő nem lopta , és harácsolta a családi vagyont. Nem nagyképű, nem él vissza a helyzettel a tisztességes vagyonnal. Felesége bőrgyógyász, tősgyökeres Újszegedi orvos családból származik. Zsolt napi szinten sportol, bár a munkája és elfoglaltságai végett nem nagyon van ideje . Füvet nyír , kertimunkát végez. Bringázik , fut. Annyira példamutató ember, annyira csillagos ötös jellem, hogy garantált a vezetése mellett a város az ország legszebb helye lesz. Nagyon kérlek benneteket ne bántsátok mert Ő egy tiszta jellem, távol állt a politikától is eddig.”
 • 76. frakk 2009. december 11. 15:31
  „Bohács lesz a befutóember Szegeden!!! Sok helyről nyomják, -egy régi olimpiai bajnook is:)))
  Itt a Fidesz polgármester jelölt Szegediek-- barátkozzatok meg vele.
  A politikát mindig a háttérben lévő emberek döntik el, akik időben elkezdik menedzselni azt az embert aki az ő kéréseiket is végrehajtja majd.
  Gratulálok Bohács polgármesterÚr”
 • 75. theseus 2009. december 11. 14:29
  „73. Az MSZP-nek most is csak visszahúzónevei vannak, pl. Gyurcsány, aki Botka előtt van az országos listán.

  A szocik és Botka legalább annyit kampányolt az EP választás előtt, mint az ellenzék, mindig őt tömjénezi a helyi sajtó.

  Engem nem érdekel különösebben a Jobbik, csak azt a tényt rögzítettem, hogy mára hasonló szinttű középpárt lett, mint az MSZP, sok helyen már erősebb is nála, tehát egymás fő riválisai.”
 • 74. horvathi 2009. december 11. 14:20
  „http://nol.hu/belfold/mi_lesz_molnarral__hetfore_kesz_a_fidesz-lista”
 • 73. skunkfun 2009. december 11. 13:53
  „72. theseus 2009.12.11. 13:37:

  Ne igyál előre a medve bőrére! Ha olvastad a szegedi kutatások eredményét, akkor tudnod illene, hogy amikor személyről van szó, akkor Botka mellett teszik le az emberek a voksukat! A z EP választáson az MSZP-nek nem voltak "húzónevei", szinte nem is kampányoltak.

  Írjál már nekem egy jobbikos jelöltet!”
 • 72. theseus 2009. december 11. 13:37
  „70. Amit írtál, az 2006-ban még érvényes volt, 2009-ben már nem.
  Az EP-választás adatai tények: csaknem 30 % a különbség a Fidesz és az MSZP között Szegeden.
  Ezt nem lehet pár hónap alatt ledolgozni. Ezért teljesen mindegy, kit indít a Fidesz tavasszal, úgyis nyer.
  Az igaz, hogy ez már az őszi választásokra is hatással lesz, mert az emberek általában a győztesre szavaznak, nem egy bukott polgármesterre.”
 • 71. horvathi 2009. december 11. 13:11
  „69. hozzászólás nagyokos:

  Azért mert a többieknek ezeknek csak több eszük van, minr neked és tudnak olvasni a sorok között.

  Ugyanis az teljesen egyértelmű, hogy tavasszal csak ki akarják próbálni a jelöltet Botkával szemben. Aztán ha elég jól szerepel, akkor is őt indítják ellene, de akkor már a polgáemesteri székért.”
 • 70. skunkfun 2009. december 11. 13:11
  „theseus,
  amit írtál, az a hónap vicce:))))))))

  Akár képviselőség, akár polgármesterség szempontjából Botkát nehét megszorítani!

  Egyébként ki lenne a Jobbik jelöltje? Noname emberkékre pedig nincs miért szavazni.”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis tízezresek a nagybani piacon

Harminc darab hamis tízezressel fizetett egy férfi kedd hajnalban a dorozsmai nagybani piacon egy sarkadi termelőnek. Tovább olvasom