Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Bohács Zsolt lapátol Botka László ellen

Szeged - Bohács Zsolt jogász, egykori kenuvilágbajnok lesz Botka László szegedi polgármester ellenfele jövőre az országgyűlési választásokon a 3. választókerületben – már egy hete megírtuk, de csak tegnap jelentették be hivatalosan. Bohács elismeri: nem könnyű a feladata.
Véglegessé vált tegnap, kik indulnak a Fidesz–KDNP színeiben a 2010-es országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben; a döntést a Fidesz országos választmánya hozta meg budapesti ülésén. A Csongrád megyei lista megegyezik a lapunkban egy hete közölt névsorral. Az 1-es körzetben tehát Bodó Imre, a 2-esben Nógrádi Zoltán, a 3-asban Bohács Zsolt, a 4-esben Vincze László, az 5-ösben Farkas Sándor, a 6-osban Lá-
zár János, a 7-esben Mágori Józsefné indul jövőre.

Megírtuk: a szegedi 3-as körzet választókerületi csoportja korábban Kalmár Ferenc önkormányzati képviselőt, a KDNP alelnökét, a választókerület elnökét támogatta a legtöbb szavazattal. Felcsútra azonban információink szerint nem hívták meg – Orbán Viktor pártelnök Bohács Zsoltot és B. Nagy Lászlót hallgatta meg.

Döntött jövő évi egyéni képviselőjelöltjeiről a Fidesz–KDNP. DM-grafika
Döntött jövő évi egyéni képviselőjelöltjeiről a Fidesz–KDNP.
DM-grafika

– Nem vagyok csalódott, a választókerület elnöke maradtam, vezetem a csapatot, és minden segítséget megadunk Bohács Zsoltnak – nyilatkozta lapunknak Kalmár Ferenc. A Fidesz és a KDNP vezetősége is biztosította arról, hogy „megvan a helye a magyar politikában". Hogy hol, milyen formában – például hogy a Fidesz országos listáján-e –, arról egyelőre nem nyilatkozott.

Kampány: februártól

– Az elnök úr (Orbán Viktor – a szerk.) rengeteg munkát kért a jelöltektől, akik január közepétől képzéseken, kommunikációs tréningeken vesznek részt. Rövid kampányt szeretnénk, úgy tervezzük, hogy nagyjából egy hónappal a választások első fordulója előtt, februárban indul el – tájékoztatott Kerényi János.

Kerényi János, a párt regionális igazgatója emlékeztetett: 2002-ben komoly vereséget szenvedett Szegeden a Fidesz, ezért döntöttek úgy, új irányt adnak a pártnak. Bohács Zsolt mellett szólt sportolói pályafutása és a civil életben betöltött szerepe is.

– Több embertől kaptam olyan pozitív véleményeket, amelyek megerősítették döntésemet: megpróbálok segíteni Szegednek, a megyének. Az elmúlt időszak negatív intézkedéseit rendbe kell tenni, jobb irányba kell terelni az emberek életét – fogalmazott a politikában eddig ismeretlen Bohács Zsolt. – Közel 10 éve dolgozom ügyvédként, jelentős tapasztalatot szereztem a civil szférában. Ezt hasznosítani szeretném.

Kiemelte: a felcsúti meghallgatás célja az volt, hogy a pártvezetés eldöntse, ki az, akivel a legjobban együtt lehet dolgozni képviselőként. – Országos választás előtti, központi döntésről van szó, ez nem feltétlenül irányadó a helyi választásokra nézve – húzta alá Bohács Zsolt, akinek következő feladata kampánycsapatának összeállítása lesz. Esélyeiről annyit mondott: „Botka László nagyon erős bázissal bír, nem lesz egyszerű feladat legyőzni őt".

Paragrafus, golfütő

A Szegeden született Bohács Zsolt 45 éves, nős, egy gyermek édesapja, jogász. Ötszörös kenuvilágbajnok, négyszeres vb-második, Európa-bajnok. Pályafutása során 19 országos bajnoki aranyat nyert. A civil életben ügyvédként dolgozó sportoló a tenisz és a kispályás labdarúgás mellett mostanában golfban jeleskedik: megnyerte a floridai világkupát, majd az orlandói és a marbellai amatőr világbajnokságot is.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. daniella2 2010. április 17. 21:39
  „Szegény Bohács,bele törik a bicskája,gyenge ellenfél ,ügyvédnek?hol,?nem hallani”
 • 46. zeuszka 2010. február 23. 22:04
  „Na ne már ennyire Szeged nem lehet megszorúlva. Bohács? A lehető legnagyobb link akit ismerek. Tényleg nem sok jövőt jósolok neki mert semmihez nem ért. Rettentően rossz ügyvéd.”
 • 45. Tapasztalt 2009. december 16. 04:50
  „suhim, akinek a neve helyett zászló jelenik meg.
  Az elfogultságod gátolja az olvasási és szövegértési képességedet. 44 hozzászőlásban itt senki sem mocskolta Bohácsot! Azok sem, akiket te és fideszes hozzászölö elvtársaid bértollnokoznak, bolsevikoznak, MSZMP-znek igazi érvek helyett. Elég lefutott duma ez Szegeden a jővő ??? embereitől. Lássuk Bohács programját-amit remélem nem ti irtok, bár.......-és a fideszetek megyei listáját!”
 • 44. Logaritmus 2009. december 16. 00:57
  „41. achilleus: a költségvetési hiány nem szürke ködből ugrott elő, hanem az osztogatásból, amit már 2001-ben elkezdtek Orbánék és bőszen támogatták az összes Medgyessytől-MSZP-től származó hülyeséget, kezdve a 13. havi nyugdíjtól, a közalkalmazotti béremelésen át egészen az ÁFA csökkentésig. Hülyeség volt, akkor is lehetett látni: nem volt rá gazdasági fedezet. Az MSZP utólag legalább tanult ebből, de a jelek szerint a Fidesz nem, még további adócsökkentést ígérnek és még nagyobb nyugdíjat, még magasabb minimálbért, még magasabb GYES-t, még kevesebb járulékból. Ez így együtt hülyeség, legutóbb éppen Medgyessy bizonyította be, de ők csak nyomatják ezt a dolgot tovább, mert az emberek többsége csak az orráig lát.”
 • 43. .suhym. 2009. december 15. 23:28
  „39. skunfunk!

  Te biztosan kepes vagy megallapitani, kinek mennyi esze van!:)))))))))))))))))
  Nem tan te biralod el a Mensa teszteket?:))))))))))))))))

  Tudod, konnyu dolog barkit mocskolni, gyalazni elbujva egy nick moge!
  Ez igen, ez jo mulatsag, ferfi munka....orulnel te annak, ha csak feleannyira lennel sikeres ember, mint Bohacs!:))))))))))))))))

  Hajra, erd utol....:)))))))))))))))))))))))))))

  Ja, hogy ne aruljak zsakbamacskat, ird be az iwiwen a nickemet a pontok nelkul, a nevemnel egy piros-feher-zold zaszlo jelenik meg:))))))))))))))))”
 • 42. .suhym. 2009. december 15. 23:20
  „Mikor az ember olvassa hozzaszolasokat, Isten bizony nem tudja eldonteni sirjon-e vagy nevessen?

  Egyik oldal szerint Botka , a masik szerint Orban nem dolgozott egy percet sem eleteben...szuper erveles! Talan tul kellene lepni mar ezen a demagog szovegen.

  Keretik nem elfelejteni, a mai politikusok kozol, csak az MSZMP tagok politizaltak az elozo rendszerben, a tobbiek mind ujonckent, gyakorlat nelkul kezdtek!
  Senki sem politikuskent szuletett, hanem azza lett!

  Fogalmam sincs, hogy azok az emberek, akik veleltlenul sem voksolnak a Fidesz-re vagy eppen Bohacsra miert kritizaljak, sokszor egyenesen mocskoljak?
  Mi a fene kozuk van hozza, hogy a Fidesz kit indit?

  Bohacs uj szint visz a helyi politikaba (is), ami a legfontosabb az elteben.... a neve: becsulet, tisztesseg!
  Ezeken kivul igencsak sokat letett mar Magyarorszag asztalara eddigi elete soran!
  Sikeres ember, mind a sportban, mind a maganeletben...lehet utanozni.... irigykedes helyett!”
 • 41. achilleus 2009. december 15. 17:46
  „Egyébként az elvtársaknak néhány hónap elég az el....hoz. És hol volt még Gyurcsány???
  !!!!!! 2003. január 9., 19:38 - Medgyessy Péter a választások előtt azt mondta, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája jó, de ők mindent még jobban fognak csinálni. Amikor a szocialisták májusban kormányozni kezdtek, Magyarország gazdasága jó irányba haladt. 1998 óta folyamatosan csökkent, és 4,5%-os volt az infláció, majd ez a tendencia megtört, és az infláció ismét emelkedni kezdett. 1998 és 2002 közt a munkanélküliség 8,7%-ról 5,6%-ra csökkent. Ez a folytonosan csökkenő tendencia is megtört, és ismét emelkedni kezdett a munkanélküliek száma. Míg Medgyessy Péter a választási kampányban 300 000, Kovács László és Kis Péter 400 000 új munkahelyet ígért, a szocialista kormányzás alatt 15 000 személlyel nőtt a munkanélküliek száma. Áder János arra is rámutatott, hogy míg az átadás-átvételkor éves szinten mintegy 5,7%-os költségvetési hiányt jeleztek előre a Pénzügyminisztérium munkatársai, a Medgyessy-kormány alatt a hiány 9%-ra nőtt. Ilyen nagy hiány Bokros Lajos óta nem volt."
  ----2006-ban Gyurcsánynak a 9,1%-ot is csak a drasztikus konvergenciaprogrammal sikerült belőnie (a polgárháborús Libanonban volt magasabb csak a hiány abban az évben...)”
 • 40. achilleus 2009. december 15. 17:25
  „35. hozzászólás skunkfun 2009.12.15. 15:30
  Bocs, hogy a megemlítettek közül kifelejtettelek:
  31. hozzászólás achilleus 2009.12.15. 14:49
  Neked is javaslom az mszp-honlap adott oldalának áttanulmányozását:
  két dolog derülhet ki: 1) te is az átverők közé tartozol, 2) téged is átvertek.”
 • 39. skunkfun 2009. december 15. 15:58
  „38. Birodalmi 2009.12.15. 15:46,
  "legalább ne a polgármesteri hivatalból internetezz!!! "
  ott is van net?

  Aki Bohácsot egy kicsit ismeri, az tudja, ő sportolónak jó volt, mert bírta a kenuzással járó fizikai terhelést. Agyilag pedig, nos erről ne beszéljünk...”
 • 38. Birodalmi 2009. december 15. 15:46
  „skunkfun: legalább ne a polgármesteri hivatalból internetezz!!! :) botka egy nagy 0 mindenki tudja aki Szegeden él és nem álomvilágba :)”
 • 37. skunkfun 2009. december 15. 15:44
  „36. skunkfun 2009.12.15. 15:39
  Ez kicsit pontatlan lett... a helyes:
  Még annyit, ha valaki JÓ ügyvéd, akkor nem adja fel egy gagyi képviselői állásért a praxisát! Bohács fenti néhány mondata pedig pontosan olyan üres, amilyen egy politikustól elvárható.”
 • 36. skunkfun 2009. december 15. 15:39
  „Még annyit, ha valaki jJÓ ügyvéd, akkor nem adja fel egy gaygi képviselői állásért a praxisát! Bohács Ez a fenti néhány mondat pedig pontosan olyan üres, amilyen egy politikustól elvárható.”
 • 35. skunkfun 2009. december 15. 15:30
  „32. achilleus 2009.12.15. 14:56,
  "az tipikus bolsevík mentalitáson alapuló magatartás"

  Tükörbe nézel és így állapítod ezet meg? Pontosan olyan stílusod van, mint azoknak, akiket megvetsz azaz igazi, hít hű pártemberként szólalsz meg! Brr! Régen is utálták őket, de a mostaniak sem különbek, azaz te sem!”
 • 34. achilleus 2009. december 15. 15:13
  „Az előzőt természetesen Bajnai mondta, ma vagy tegnap:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/15/bajnai_a_tersegben_elsokent_lesz_euronk/”
 • 33. achilleus 2009. december 15. 15:11
  „A szocialista hazudozásnak nincs felső határa:
  "Magyarország jó úton van afelé, hogy a térségben elsőként vezesse be az eurót - mondta a magyar miniszterelnök a Neue Zürcher Zeitung című svájci lapnak."
  Kíváncsi vagyok, hogyan előzi meg például Szlovákiát? Időutazás??”
 • 32. achilleus 2009. december 15. 14:56
  „29. hozzászólás theseus 2009.12.15. 14:41
  Logaritmus fel sem fogja, hogy amit művel, az tipikus bolsevík mentalitáson alapuló magatartás. Ők és párttársai akarják meghatározni még az ellenzék működését is, a saját saruk már akkora ugyanis, hogy azt már nem képesek kezelni, így nekiesnek annak, ami még működik, amikor azt is elkúrják, akkor meg jön a "mi megmondtuk előre" szöveg. Mekk mesterek!”
 • 31. achilleus 2009. december 15. 14:49
  „N.P és Logaritmus uraknak javaslom a szembesülést azzal a programmal, amivel 2006-ban az MSZP nyert, és amire felhatalmazást kapott! Tessék pipálgatni a konkrétan megvalósult ígéreteket. Nagyon elkeserítő lesz, elvtársak, nagyon!! http://mszp.hu/magunkrol/program”
 • 30. achilleus 2009. december 15. 14:44
  „Ez az MSZP 2006-os választási programja (célszerű elmenteni, mert el fogják tüntetni):
  http://mszp.hu/magunkrol/program
  Vajmi kevés valósult meg belőle, ezzel tessék szembesülni! Kiemelten szedve belőle ilyenek:
  "Mert ez a célunk: Magyarországon legyen több munkahely, váljon nyugodtabbá az élet, és szülessen egyre több gyermek. Hogy gyarapodjon az ország, és gyarapodjanak az emberek."
  Mi, baloldaliak, a jövőben is olyan politikát fogunk megvalósítani, amely fejlődést hoz a gazdaságban, fejlődést a társadalom életében, és fejlődést az ország politikai kultúrájában is.
  Igen az erős köztársaságra, és igen a sikeres Magyarországra.
  Kevesebb teher, több lehetőség, nagyobb biztonság. Ez a Magyar Szocialista Párt ajánlata a nemzetnek.
  Olyan programot dolgoztunk ki, amelynek eredményeként évente 40-50 ezer emberrel többnek lesz munkája,
  ----------------------- és így tovább, és így tovább”
 • 29. theseus 2009. december 15. 14:41
  „27-28. Akkor szóljatok Szetey elvtársnak, hogy kérjenek tőle egy nagyinterjút. Egy mondatba ennél nem sokkal több nem fér.

  Egyébként jó, Logar, hogy aggódsz a szegedi fideszért, és te tudod, mit kell tenniük. Miért nem mész el hozzájuk tanácsadónak? Ha esetleg nem nyer tavasszal Bohács, akkor tamáskodj majd.

  Most az MSZP van olyan helyzetben, hogy legfeljebb egy újabb 100 napos program igéretével lenne minimális esélyük, de az emberek már azt sem hinnék el nekik, és joggal: hiszen ők csinálták a költségvetést, ami miatt sok település és közintézmény - no meg rengeteg család - kerül majd csődhelyzetbe.”
 • 28. N.P. 2009. december 15. 14:30
  „theseus 2009.12.15. 14:18

  Ne haragudj, de ezek akkora közhelyek, amilyeneket utoljára az általános iskolai olvasókönyvemben olvastam a "Lenin gyermekkora" c. opuszban.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van-e élet mobil nélkül?

Ki emlékszik már arra az időre, amikor aprópénz kellett ahhoz, hogy valakit felhívjunk, és kézzel írtuk fel a számokat noteszba? Tovább olvasom