Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bohács Zsolttal tárgyalt Botka László

Szeged - Délután megkezdődtek a tárgyalások Botka László polgármester és a szegedi Fidesz között.
A szegedi közgyűlésben a Fidesz frakciót Bohács Zsolt vezeti majd, ő tárgyalt Botka Lászlóval a városházán. Botka László elmondta: a választások eredménye mindkét oldalt kötelezi, a szegediek azt várják tőlük, hogy együtt tudjanak működni. Személyi kérdésekről egyelőre nem volt szó. Bohács Zsolt megerősítette, hogy megkezdődtek a tárgyalások, azt mondta, legközelebb hétfőn találkozik a polgármesterrel.

Információink szerint a szegedi Fidesz már tudja, kit szeretne alpolgármesternek, de a tárgyalások befejezéséig nem nyilatkoznak, szigorú hírzárlat van érvényben. Külsős jelöltben, tehát olyan emberben, aki nem a közgyűlés tagja, nem gondolkodnak. Egyik fideszes forrásunk úgy fogalmazott, annyira izgalmasak ezek a napok, mint egy krimi. Részletesebb cikkünk a témáról.

Olvasóink írták

288 hozzászólás
 • 288. frakk 2010. november 15. 22:37
  „142: épp neked akartam kedveskedni, csak későn vetted a lapot:))”
 • 287. mb08 2010. október 26. 15:00
  „Tisztelt delmagyar.hu!

  Ez ismét bulvárosan hangzik. FEJEZZÉK BE!”
 • 286. Cornelius 2010. október 11. 14:36
  „Kedves Frakk, milyen "termelő cégeknek. Mezőgazdaság, könnyűipar" telepítését gondolod? milyen nyersanyagból dolgoznának, ki telepüne ide? a város nem építhet gyárakat, "csak" olyan körülményeket teremthet, amelyek kedvezőek befektetőknek, hogy idetelepüljenek. ahhoz, h itt termeljenek, kell nyersanyag, munkaerő, infrastruktúra (totdod: az a sok izé, az utak, gáz-víz-villany, stb.). munkaerő van, infrastruktúra egyre inkább van, nyersanyag nincs. csak ennyit mondj meg: miből gyártanának itt és micsodát? Itt nálunk az Universitas-ban van lehetőség, az idegenforgalomban és esetleg a geotermikus energiában. a geotermikus grádiens eléggé előnyös itt nálunk és van mélyfúrási tapasztalattal rendelkező cég, bár bevallom, a talajszerkezetben nem vagyok 100 %-ig biztos. mindenesetre elég sok gáz- és/vagy termálvíz kút van a környéken, h akár még jó is legyen. ezzel "csak" az a baj, h elég húzós beruházás az ilyesmi és éppen ezért lassú a megtérülés. ezzel már megint ott vagyunk, h ki fektetne ebbe pénzt?

  Am, BL tényleg - megnyilvánulásai és a tudható infók alapján - zsarnoki típus, megvannak a maga uzletei is, de a szegedi beruházásoknál még mindig, viszonylag alacsony a "visszaforgatási" százalék. inkább az olyasmik a bosszantók, mint amira a sajtó szemérmesen azt írja, h "az érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás". most itt az alkalom az F+K üzletlánc helyi képviselőinek, h szerencsétlenkedés helyett kordában tartsák BL elharapózó jellemét. itt messzemenőkig 1etértek dühössel, h az F+K most figyeljen oda, h ne a tollasodni vágyók kapjanak lehetőséget”
 • 285. dühös 2010. október 11. 12:13
  „Elvárom a szegedi Fidesztől, hogy az eddigiektől eltérően olyan alpolgármestert keressenek, aki nem megvehető kilóra, akinek nincs térkő gyártó, aszfaltozó ismerőse, rokona, aki a Szegedért is hajlandó tenni valamit, nem csak a haverok zsebére dolgozik...
  És legyen végre Szegeden is arca a Fidesznek.”
 • 284. frakk 2010. október 10. 11:52
  „Szatmári Úr! Botka valóban alkalmatlan a polgármesterségre, de az ön által megfogalmazott szubjektív jelzők igazságán túlmutatva én inkább a racionális tényeket közölném le. A nagy képűség , még nem ok arra , hogy ne legyen alkalmas a polgármesterségre.
  Jöjjenek tehát a tények ami miatt valóban nem alkalmas. Mint számtalanszor elmondták mások is Szeged egyetlen legnagyobb hibája a munkahelyek hiánya. Ebben a tekintetben ezt Botka a mai napig nem látja át, és a szoci szócső társakkal továbbra is azt állítják a polgármester nem tud munkahelyeket szerezni. Igenis tudnia kellene !!! Tehát a város gazdasági irányát teljesen tévútra vezeti Botka , amikor a közszférát próbálja tovább növelni, amikor az improduktív tevékenységek zömét hozza rá a város polgáraira. Nem faluházakra van szükség 80 millióért, nem számítógép múzeum újabb kialakítására. Nem kellenek a plázák , bevásárlócentrumok újabb kivitelben. Produktív képzések kellenek, ahol szakembereket képeznek , leendő termelő cégeknek. Mezőgazdaság, könnyűipar óriási lehetőség ebből a tévútból való kitörésre. Botka ezt mind nem látja, ő továbbra is járdákat akar felújítani , és az önkormányzati megbízásokat növelni a haveri KFT-k felé. Ezzel Szeged nem fog tudni kitörni a következő 4 évben sem.
  Botka elsősorban ezért nem alkalmas a Polgármesterségre. Mélyebben is bele lehetne menni mi nem lett megcsinálva.”
 • 283. Sportplusz 2010. október 10. 00:54
  „T 281 köszönet igaza van .. ilyen jellemtelen pökhendi alak még nem volt szegeden P.mester ..eddig mocskolta a fideszt .. most , h. nincsenek töbségben együtt akar müködni velük ..ez mutatja , hogy mindenre képes a hatalma érdekében ....gondolom még a szocik is megdöbbentek ennek a kétszinü alak kijelentésén..és remélem a fidesz nem dől be neki ... a dőntő szó -hála isrennek - a jobbiknál van .. a másik senkiházi a hazudozo ujhelyi ( 2003 .-ban a Cs.megyei biroság mondta ki !!) nagyon hallgat .. ill. ott röhögcsél buktával a parlamentben .. miért gyöztek mert a jobboldali szavazok nem .. a szocik elmentek szavazni .. ennyi ..”
 • 282. Gerard 2010. október 08. 19:15
  „Mit mondjak..sajnos Szeged város lakossága még nem nőtt fel..az alvó elvtársak ..igencsak megmozdultak..!!
  ez a választási eredmény sajnos nekünk nem jó..a képviselőknek meg mindegy....mi meg azon vitázunk ki lesz a al..sajnos..a a szomszédom meg hétfőn reggel felhúzta a piros zászlót..meg kitette a szegfűs képet a falra..azt kinézett az ablakon vigyorogva..azzal a fogatlan szájával..valami internacionált..motyogott...néha meg azt kiabálta megcsináltuk egyedül az országba...maszopos polg mesterünk van..mint mszékhely..

  peace..”
 • 281. szatriamor 2010. október 08. 16:04
  „A hiba ott van, hogy Botka maradt a polgármester, amikor szerintem egyértelműen alkalmatlan erre a posztra. Nem a tudás hiánya, hanem az emberi magatartása miatt van ilyen véleményem róla! Néztem hogyan vezeti a közgyüléseket és minden megszólalásakor kinyilott a nem létező bicska a zsebemben! Ilyen nagyképű, beképzelt pasast még nem láttam ebben beosztásban! A szerénység és a tolerancia ismeretlen fogalmak számára! Egyértelműen és nyiltan sértegette, lekezelte és lenézte az akkor ellenzéki ma már szerencsére kormánypárti képviselőket! Meggyőződésem, hogy az ilyen ember alkalmatlan vezető szerepre!
  Szatmári Gábor nyugdíjas!”
 • 280. moonka 2010. október 08. 13:01
  „255. anagramma 2010.10.07. 20:42
  253. hozzászólás Otovix 2010.10.07. 20:41

  Nyugodjon meg postára van adva a feljelentés Ön ellen.
  Ez mekkora barom!! Lehet hogy Okz63 csak nevet változtatott?”
 • 279. manstein 2010. október 08. 02:18
  „Nyilván 1 szoci meg 1 fideszes. A szoci Solymos, a fideszes - na ki? - Bohács Zsolti bácsi lesz. Mert talán majd Gyimesi?!”
 • 278. macs 2010. október 07. 21:56
  „A számok játéka. :-)
  Remélem, azért nem vonsz mély következtetéseket. :-)
  Jó éjt!”
 • 277. anagramma 2010. október 07. 21:54
  „jó tudom ez csak egy adatbeli érdekesség...”
 • 276. macs 2010. október 07. 21:45
  „anagramma,

  "Ja és még egy hír, más: Most tudtam meg, hogy Botka polgármesterünk majdnem ugyan annyi szavazatot kapott most az Önkormányzatin, mint tavasszal az Országgyűlésin azaz van egy ekkora szavazó tábora."

  Tavasszal Botka Csongrád megye 3. számú választókörzetben indult (Szeged egy része, Bordány, Zsombó, Üllés, Algyő (remélem pontos)). Most Szeged város, valamennyi választókörzetében szavazhattak rá. Ez nekem térben nem jön össze.”
 • 275. Otovix 2010. október 07. 21:29
  „jah, es barmilyen IRL adat kozzetetele vitapartnerrol, vagy IRL fenyegetes a legnagyobb szentsegtoresnek szamit a szemembe. En mar csak igy szocializalodtam a neten.”
 • 274. Otovix 2010. október 07. 21:26
  „Logaritmus, akkor olvass bele az index polforumaba :)

  mellesleg tenyleg nem szokasom senkit sertegetni. Csak amikor en kezdtem netezni, akkor meg kicsit maskepp neztunk azokra, akik a netes szolasszabadsag megkurtitasaval fenyegetoztek. Az olyan embereket enyhenszolva kineztuk magunk kozul.”
 • 273. Otovix 2010. október 07. 21:24
  „frakk, a fiam jogasznak tanul :) visitott a rohogestol, amikor elolvasta :)
  de azert koszonom. ez jol esett Topled, mert kemenyen viatztunk mi is. De lattad, soha nem mondtam Neked olyat, mint amit ez a gezenguz kihozott belolem :)”
 • 272. Logaritmus 2010. október 07. 21:24
  „"Kigyot es bekat mondhatunk egymasra, mint ahogy az szamtalan forumon bevett, es mindennapi szokas..."

  Érdekes, az én mindennajaim nem azzal telnek, hogy a többi embert anyázom. A DM fórumon is jó lenne ha leszoknának erről egyesek.”
 • 271. macs 2010. október 07. 21:10
  „forteam,
  "Ha a szegedi Fidesz be áll a szocik, Botka mellé, nem lesz szavazójuk a következő választásokon!
  Ez nem csak az én véleményem!"
  Úgy őszintén, mit szeretnél? Mindenre nemet mondó, akadékoskodó fideszes képviselőket? Hogy ennek a Város inná meg a levét? Mindenki, fideszes/nem fideszes egyaránt.
  Esküszöm, olyanok vagytok, mint az a japán katona, aki vagy 20 évvel a II.VH befejezése után is "harcolt". Nem szóltak neki, vége.
  Fortem, igen itt a vége. Okt.3-án vége lett. Mostmár Szegedért kell dolgozniuk, értem, érted, mindannyiunkért.”
 • 270. Rozsdás 2010. október 07. 21:08
  „Aki a munka idejét is arra használja hogy a Fidesz érdekében f@sa a szót avval nincs mit megbeszélni!!
  Szerencséd hogy nem én vagyok a főnököd mert nálam ilyen ember nem lehet "megváltó"!!
  267. frakk 2010.10.07. 21:00
  Csak az a bajom a Fidesz szemében mindent megtalálsz a pártodnál semmit”
 • 269. frakk 2010. október 07. 21:05
  „Otovix nyugalom, provokál. Biztos sok pénze van , tegye. Kinevetik.”
288 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikusok, programozók előnyben - állásbörze a TIK-ben

A hatodik őszi állásbörzét rendezte meg a szegedi egyetem szerdán a TIK-ben. Idén az informatikusok és a programozók voltak keresettebbek. Hasznos tanácsok azonban mindenkinek jártak. Tovább olvasom