Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Bölcsőde épül Algyőn

Szeptember elsejétől a Szeged környéki kistelepülések nem vehetik igénybe a szegedi bölcsődéket. Ezért Algyőn bölcsődét építenek és kistérségi összefogással más települések gyerekeit is fogadják.
Ha a kisgyermek elmúlt húszhetes és az anyuka szeretne dolgozni, lehetőség van arra, hogy bölcsődében gondoskodjanak a piciről. A kis települések többsége nem rendelkezik külön bölcsődével, hanem a közelben lévő nagyvárosi intézeteket vehetik igénybe. Ősztől azonban, aki például Deszken vagy Algyőn lakik, már nem mehet szegedi bölcsibe. A szegedi önkormányzat szeptember elsejétől nem tudja finanszírozni a vidéki gyerekek ellátását. Az állami normatíva egy bölcsődésnek körülbelül félmillió forint, az ellátása viszont ennek duplájába, több mint egymillió forintba kerül évente. Mindez Algyőn 12, Deszken pedig 8 gyereket érint.

– Egyetértünk ezzel a döntéssel, valóban nagy teher ez a szegedi önkormányzatnak – mondja Piri József Algyő polgármestere. – Éppen ezért a deszki polgármesterrel, Simicz Józseffel összefogva úgy döntöttünk, hogy Algyőn építünk egy bölcsődét – osztja meg velünk terveit a polgármester. Ebbe a bölcsődébe járhatnak a deszki gyerekek is, cserébe a deszki önkormányzat anyagilag besegít az intézmény fenntartásába.

Az új intézet 450 négyzetméter alapterületű lesz és legalább 18 gyerek ellátására alkalmas, ami két csoportot jelent. Mivel az algyői bölcsőde novemberre készül el, ezért még tárgyalnak Botka Lászlóval, hogy a határidő ne szeptember elseje, hanem december 31. legyen. Erről azonban csak a nyári szabadságok után döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a képviselő pénztárcáját

Személyi igazolványa és mintegy tízezer forintja tűnt el Kohári Nándor fideszes önkormányzati… Tovább olvasom