Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Boldogságot, békét, szeretetet kívántak

A telefonkönyvből találomra választottunk ki egy-egy telefonszámot, hogy megkérdezzük attól, aki felvette a kagylót, hogyan búcsúztatta az óévet, mit vár az új évtől. A véletlen a kezünkre játszott, három különböző megyei városban három korosztály képviselőjével beszélhettünk.
Ábel Anita (Kistelek): – Vendégségben, családi körben búcsúztunk 2005-től. Beszélgettünk, tévéztünk, éjfélkor természetesen pezsgőt bontottunk. Tizenöt éves vagyok, a szegedi Ságvári gimnáziumba járok. Nem fogadtam meg semmit, hirtelen nem is tudok arra válaszolni, hogy mit várok 2006-tól. Megvan: boldogságot várok, remélem boldog leszek az új évben is.

Ábrahám Antalné (Mórahalom): – Az év utolsó napján dolgoztam, a 4-es vendéglőben vagyok szakács. Mindent megtettünk, hogy az óévtől búcsúzó vendégeink jól érezzék magukat. Persze éjfélkor mi is megálltunk egy pillanatra, és pohár pezsgővel köszöntöttük az új évet. Az uram otthon szilveszterezett. Hogy mit várok az új évtől? Békét, munkát, egészséget, szeretetet.

Ábrahám Andrásné (Sándorfalva): – Nekem már nem ünnep a szilveszter. Nyolcvanegy éves, beteg, magányos öregasszony vagyok, mindenem fáj. Semminek nem tudok örülni, még az ajándéknak sem. Most itt van velem a húgom, néhány napja jött, még marad pár napot, vele voltam december 31-én is. Beszélgettünk, tévéztünk. 2006-tól nem várok semmit és nem kívánok semmit. Minden olyan összevissza történik ebben az országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy… Tovább olvasom