Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Bombariadó a Vedresben

Bombariadó miatt három órát szünetelt a tanítás tegnap délelőtt a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskolában. A rendőrök nem találtak robbanószerkezetet, az órákat pótolni kell.
A bombariadó miatt az utcán fagyoskodtak a diákok. Fotó: Schmidt Andrea
Egy ismeretlen telefonáló figyelmeztette délelőtt negyed 10-kor a Vedres István Építészeti Szakközépiskola portását, hogy bomba van az épületben. A férfihang csak annyit mondott, hogy gyorsan ki kell üríteni az iskolát, és letette a telefont. A diákok és a tanárok azonnal az utcára siettek, és a Széchenyi téren várták a rendőrségi vizsgálat befejezését. Rövidesen megérkeztek bombakeresők, a rendőrök pedig lezárták a forgalom elől a környékbeli utcákat.

A diákok abban egyetértettek, hogy közülük senkinek sem állt érdekében a tanítás akadályozása, hiszen komolyabb dolgozatot egyik osztály sem írt, ráadásul az elmaradt órákat úgyis be kell pótolni. – Nem szeretnék jövő szombaton iskolába jönni egy ilyen rossz tréfa miatt – kesergett az egyik negyedikes diák, Tamás. Társa, Gábor hozzátette: – A mi iskolánkban ez nem szokás, négy éve járok ide, de ez az első bombariadó.

Az iskola igazgatója is értetlenül állt a történtek előtt. Dobó László az épület előtt várakozva elmondta, csak az első két órát sikerült befejezni, így valószínűleg pótolni kell az egész napot. A rendőrök valamivel dél után végeztek a három emelet és a padlástér átvizsgálásával, bombát nem találtak.

Az iskola vezetői végül úgy döntöttek, hogy az átfagyott diákokat aznapra hazaengedik. – Megdicsérem a gyerekeket, mert fegyelmezetten viselkedtek ebben a helyzetben, de sajnos ezt a napot be kell pótolnunk, úgyhogy a jövő hét szombaton iskolába kell jönniük – mondta az igazgató.

A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged látványa az égből és az űrből

A Szeged belvárosáról, 700 kilométeres magasságból készült űrfelvételt is láthatják az érdeklődők az… Tovább olvasom