Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Bombariadó: hallgasson fenyegető üzeneteket!

Szeged - A rendőrség egymillió forint jutalmat fizet a nyomravezetőnek, aki felfedi a bombariadóval fenyegető személyek kilétét. HANGANYAGGAL
November 24-én nem sokkal délután négy óra után a 107-es segélyhívószámra ismeretlen tettes a Tisza Lajos körút 103. szám előtt lévő nyilvános telefonról az alábbi bejelentést tette: „A csütörtök esti robbantás elmaradt, de máma kettőt elhelyeztem mellé, mert nem találtátok meg, te bunkó, az APEH-ről van szó.", majd letette a telefont.

A rendőrség lezárta a területet, kiürítette, majd átkutatta az érintett épületeket, melynek eredménye nemleges volt, vagyis az épületekben nem volt elhelyezve semmilyen robbanószerkezet.

A Szegedi Rendőrkapitányság továbbá büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki:

- November 17-én bejelentette, hogy a Kiss Menyhért utca és a Polgármesteri Hivatal között két parkoló gépkocsiban robbanószer van elhelyezve.

Hallgassa meg a fenyegetőző betelefonálót!


- November 20-án bejelentette, hogy kettő C4-est helyezett el az APEH-székházánál.

Hallgassa meg a fenyegetőző betelefonálót!


Hallgassa meg a fenyegetőző betelefonálót!


Öt hónap leforgása alatt ez az ötödik eset, amely közintézményekben elhelyezett bombarobbantással történő fenyegetéssel kapcsolatosak.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri: aki a fent leírt esettel kapcsolatban bármely jellegű információval tud szolgálni, esetlegesen felismeri a hanganyagok alapján a bejelentőt, az jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon hívja a 62/562-400-as számot, vagy a díjmentesen hívható a 107-es, a 112-es segélyhívószámokat, illetőleg a Telefontanú 06-80/555-111-es számát.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek egymillió forint jutalmat ajánlott fel. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. arvisura 2008. december 08. 10:26
  „Miért ilyen rossz a felvétel minősége?”
 • 29. abinya 2008. november 29. 13:13
  „Jó napot!Szerintem ez a bombariadó egy gyerekes játék,ami sok pénzbe kerül.Megkérdezném az elkövetőt hogy mit élvez benne!Felhívnám a szüleit hogy bomba fog robbani náluk,és amikor szolna a hatóságoknak,azt mondanám hogy"robbanjon".Majd megtanulná az idióta.”
 • 28. gyalogkakukk 2008. november 27. 02:47
  „http://szeged-szoreg.myminicity.com/”
 • 27. haserot 2008. november 26. 23:07
  „A női betelefonálás inkább figyelmeztetés, mint fenyegetés. A hangsúlyból itélve. Hmm..”
 • 26. haserot 2008. november 26. 14:54
  „Ha leszeretném tölteni a hanganyagot azt hogy lehet? Kicsit megpróbálnék lassitani rajta, mert az "APEHnál 2 C4-est elhelyezős" üzenet nem az, ami az újságban van. Nem azt mondja a végén, hogy az Apehról van szó. Kicsit zavaró, hogy a hanganyag nem digitális adathordozóval lett rögziitve, hanem szalagról vagy valamilyen más analóg eszközről. A sercegés biztosan nem a telefon miatt van.”
 • 25. pityesz76 2008. november 26. 14:10
  „ez végre egy jó és "civil kezdeményezéses" ötlet melyhez a média is segít
  én is közzé teszem midenhol”
 • 24. Luckatosh 2008. november 26. 13:48
  „Az elsonek nagyon hasonlit a hangja Kudlik Juliaehoz!”
 • 23. ankusz 2008. november 26. 13:03
  „Ez vmi eszméletlen amugy!Azt gondolnánk hogy fiatalok unatkoznak és mégsem....szánalmas!A második hanganyag jó minőségű de a többi nem.Szerintem talán a másodikat csak felfogja vki ismerni,furán beszél,a hangja se mindennapi.Na mind1,elég szánalmas hogy ilyen dolgokkal töltik az idejüket és nem gondolnak a többi emberre.Jó lenne ha észrevennék magukat.”
 • 22. Logaritmus 2008. november 26. 12:09
  „Jól van vovozs, te is valamilyen untatkozó polgári körös hülye lehetsz ahol annak tapsikolnak ha valami balul üt ki az országban, minél rosszabb annál jobb alapon. Sajnállak.


  Szerény véleményem szerint ezek a betelefonálók nem maguktól csinálják ezeket, a két férfi (aki egy?) szvsz magától azt sem tudja mi az a C4.

  Lehet, hogy pénz nélküli hajléktalanok akik pár ezer Ft-ért, egy nekik idegen kérésére elvállalják ezt a dolgot.

  Ez sem más, mint amikor kukákat gyújtogatnak a tüntetők, kővel dobálják az embereket = pánikkeltés, kitolás a normálisan élni akaró emberekkel. Órákra meg lehet vele bénítani a közigazgatás, város életét - és kinek jó mindez? Kinek jó, ha az emberek elégedetlenek? Kinek a malmára hajtja a vizet a bosszúság, a sorbanállás, a szívás? Nem mondanám, hogy ha erre rájövünk akkor megvan a felbujtó de mégis ilyen nyomon kellene elindulni.

  Tartok tőle, hogy ha a hangok gazdája meg is lesz, nem ők az igazi tettesek.

  Mi lesz majd a választások hetében?!”
 • 21. catroot 2008. november 26. 11:28
  „20. Csak ezzel nem csak és kizárólag a rendőrséget szivatják!”
 • 20. vovozs 2008. november 26. 10:39
  „állam szopatta a magyart (13., 14. nyugdij, áremelkedések... bankok a nagy haszonnal kiszívják a vérünket, rendőrség 0 tolerancia)

  most


  a magyar vissza szól. szívatja a rendőrséget, apehet, bankot.....

  a végeredmény 5:xx”
 • 19. kutyuka 2008. november 26. 09:40
  „Azert erdekes,mindenki azt hitte fiatalok szorakoznak es na tessek...Az oregebbeknek ez a fo szorakozasuk,plane ennyit beutazik Szegedre,hogy csak betelefonalhasson??
  Nem ertem en ezt:S”
 • 18. legal 2008. november 26. 09:33
  „Ha magamnak összerakom az ő-zős nyelvjárással beszélő férfi kilétéről, keresési helyéről kialakult gondolataimat azon információkkal, amelyeket a rendőrségnek tett bejelentésemben említettem, akkor a következőre jutottam a további keresés irányában. Az erős ő-zés használatra példa helyére tapasztalatom, amikor szegedi intézményekben végigdolgozott élet közben résztvettem egy (csak példaként!) egy szőregi embereknek szánt falugyűlésen, élvezettel hallgattam az irodalmi nyelvhasználattal nem fertőzött helyi nyelvhasználatot. Ez a falun élő élő nyelv. Kettő: a bejelentésben említést tettem arról, hogy az autóbusz megálló táblától Szeged irányába orral pár méterre állt egy kékszínű személygépkocsi, ami nyilván a telefont használóé lehetett. Más személy nem volt látható a környéken. Az ülésből a busz megállása után csak a tetejét láttam, így nincs képben a kocsi típusára nézve.. De talán a sofőr, vagy a mellette álló, vele az úton végig beszélgető fiatalember talán megjegyezte. A megállóból kiindulva erős kormánymozdulattal kellett az autóbusznak kikerülnie. Összegezve a férfi 50-60 év közötti, 180 cm magas, erős, szélesvállú, szürke autóskabátot viselő ember lehetett valahonnét a Tisza-Maros szög valamely falvából érkezhetett.”
 • 17. mileszmost 2008. november 26. 07:54
  „Ráadásul, mindkettővel az APEH-ot fenyegette.. Gondolom, megnézték már, melyik cégek ellen indult épp eljárás, vagy volt aznapra kiírva vizsgálat. Szvsz, ahogy a gyerekek dolgozatíráskor fenyegetőznek, a felnőtteknek is "nyomós" okuk lehet.. Tuti, hogy ez a jó szál..”
 • 16. mileszmost 2008. november 26. 07:40
  „Hmm.. egyetértek TELSTAR-ral, kettő ugyanaz..”
 • 15. Gaben07 2008. november 26. 07:35
  „achilleus még mindig nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy hogyan szúrod ki azokat az embereket akiknél bombafenyegetős szöveg van a telefonjukon vagy a pendrive nagyságú diktafonjukon? De megválaszolom helyetted. Sehogy.

  Telefonról törölt adatot már nem lehet visszahozni, ez nem számítógép. Arra akarok rávilágítani, hogy a technika jelenleg az ilyen beteg embereket segíti a rendőrség maximum kérdezősködhet, illetve az még megdobta volna az esélyeket ha a hanganyag mellé kiírja, hogy melyik fülkékből telefonáltak ha egyáltalán onnan telefonáltak.”
 • 14. legal 2008. november 25. 23:13
  „Az erősen őző nyelvjárás használat említésekor arra kívántam utalni, hogy a szegedi intézményekben ettől irodalmibb, az őzést e-rezésre váltottabb a nyelvjárás, így a gyanusított életközege sokkal természetesebb, népiesebb, városon kívüli lehet.”
 • 13. hellócsaj 2008. november 25. 21:52
  „azért jó furi így hallani, basszus... :D”
 • 12. TELSTAR 2008. november 25. 21:17
  „Az első telefonáló valamilyen női hang, a másik kettő szvsz ugyanaz...”
 • 11. belabacsi 2008. november 25. 21:01
  „a hang alapjan egyértelmu ezek gyogyszeres betegek. tehat nem kellene foglalkozni velük .”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged legforgalmasabb csomópontja épül át jövőre

Szeged - Jövő nyáron új korszerű körforgalom épül Szeged legforgalmasabb csomópontján, a Rókusi… Tovább olvasom