Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Bombariadó miatt zárták le a körutat

Különös szerkezetre figyeltek föl tegnap este a szegedi Makkosházi körúti OMV-benzinkútnál, egy parkoló Peugeot-ban. A töltőállomás dolgozói értesítették a rendőrséget, mert attól tartottak, amit látnak, akár robbanószerkezet is lehet.
Különös szerkezetre figyeltek föl tegnap este a szegedi Makkosházi körúti OMV-benzinkútnál, egy parkoló Peugeot-ban. A töltőállomás dolgozói értesítették a rendőrséget, mert attól tartottak, amit látnak, akár robbanószerkezet is lehet. Bár senki sem fenyegetőzött telefonon robbantással, a kocsiban lévő tárgyhoz a rendőrök sem nyúltak hozzá, mert ők is gyanúsnak találták: este kilenc órakor ezért zárták le szalaggal, teljes szélességében a Makkosházi körútnak azt a szakaszát, amely a József Attila sugárút és az Agyagos utca közé esik.
A biztonság kedvéért a közeli lakóházakba is becsöngettek, és megkérték az embereket, hogy hagyják el a lakásukat, menjenek közeli ismerőseikhez, amíg el nem múlik a veszély. A helyszínen tartózkodó kollégánk látta, hogy a városőrök és a polgárőrök is megjelentek.

M. Toronykőy Márta, a megyei főkapitányság sajtóreferense elmondta, értesítették a rendőrségi tűzszerészeket, akik azonnal elindultak Budapestről. Ez egy ilyen szerkezetekre szakosodott csapat, nem az, amelyik a szántóföldön talált második világháborús lövedékeket szokta hatástalanítani. A rendőrök a rendszám alapján keresni kezdték a kocsi tulajdonosát is. A tűzszerészek lapzártakor, éjjel fél 12-kor még nem érkeztek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászületik a folyó éke, a Szőke Tisza

Mégsem lesz az enyészeté a Szőke Tisza, és nem is kerül el Szegedről, mint időről időre hírlett.… Tovább olvasom