Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Bombariadó volt az Árkádban, lezárták a környező utcákat

Kiürítették a szegedi Árkád bevásárlóközpontot kedd délelőtt. A fenyegető pontos időpontra ígérte a robbantást. Torlódás van az Árkádot övező utcákban, a Londoni körúton is.
Információnk szerint fél kettőre feloldják az összes Árkád körüli korlátozást, a rendőrök nem találtak bombát.

– A keresés 13 óráig tartott, a bombakutatók az épületben robbanószerkezetet nem találtak. Az épület átvizsgálását 17 rendőr és 3 bombakeresésre kiképzett kutya végezte el, a külső biztosításban mintegy 30 rendőr vett részt. Az épület átvizsgálásával párhuzamosan a rendőrség megkezdte azokat az intézkedéseket is, melyek az elkövető személyének megállapítására irányulnak. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség gyanúja alapján indított az ügyben büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség ezúttal is megtett mindent annak érdekében, hogy Szeged közlekedését a lehető legkisebb mértékben zavarják meg az ilyenkor kötelezően elvégzendő intézkedések – tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

Korábban írtuk:

Információink szerint egy ismeretlen 10 óra után nem sokkal telefonált a rendőrségre, hogy 10 óra 45 perckor felrobbantja az Árkádot. Úgy tudjuk, a helyszínre érkező rendőrök, katasztrófavédők 10 óra 30 percre teljesen kiürítették az épületet. A bombakutatók jelenleg is vizsgálják az Árkádot. Úgy tűnik, a Londoni körút forgalmát a 10.45-re bejelentett robbanás előtt leállították.

Bombariadó az ÁRKÁD-ban Szegeden. Fotó: Frank Yvette - galéria

10 óra 40-kor a bombakutató rendőröket is kiküldték az Árkádból, akik előre láthatólag negyed óra múlva folytatjűák a munkát. Úgy tudjuk, a 41 ezer négyzetméteres épület átvizsgálása még legalább 2 órát vesz igénybe.

Az Árkád környéki utcákat lezárták, emiatt a 7-es troli helyett kerülő úton buszok közlekednek. Az autókat a Bakay Nándor utcán visszafordítják, így jelentős torlódás alakult ki a Mars tér környékén.

A gyalogos forgalom elől lezárták a Boross József utcát is, így a Mars tér felé jelentős kerülővel lehet eljutni. Közel negyven rendőr vette körbe az épületet, az Árkádban dolgozó több száz ember az utcasarkokon várakozik. Többen csak egy pulóverben jöttek le, így dideregnek a szemerkélő esőben.

Bombariadó az ÁRKÁD-ban Szegeden. Fotó: Frank Yvette - galéria

A biztonsági őrök is elhagyták az Árkádot, a Londoni körúton a rendőrök szélesebb körben fogják a forgalmat. A Londoni körúton a Mars tér felé sem lehet közlekedni, az épület előtt 11 rendőrautó áll. Az összes környező odaveeztő utcában kettesével-hármasával állnak a rendőrök, és a gyalogosokat sem engedik át.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. qrumpli 2013. június 08. 04:18
  „"Ez itt a reklám helye"
  Esetleg nem önreklám ez?”
 • 49. bánki 2012. május 16. 18:44
  „ennyi idióta ,,árkádos" hirdetés után nem is csodálom !”
 • 48. Linka11 2012. május 16. 08:58
  „Az ilyen tréfa mestereket pár évre börtönbe csuknám viccelődni !!Talán akkor nem terjedne a hülyeség ekkora fokon.”
 • 47. joy 2012. május 16. 07:32
  „Remélem elkapják a telefonáló szemetet, és megfizettetik vele a rendőrségi költségeket, és az üzletek veszteségeit!!!”
 • 46. dBrown 2012. május 15. 22:12
  „42! Mert az pánikot tudott volna kelteni. Amikor kiürítették az épületet, akkor is technikai okokra hivatkoztak, hogy ne legyen pánik, lsd. West Balkán”
 • 45. vélemény 2012. május 15. 21:44
  „Inkább olvasok az Árkádról, mint ilyen cikkeket:
  "Lelőtte 4 gyermekét és öngyilkos lett egy anya"
  Egyikre sem muszáj rákattintani.”
 • 44. bzoli-41 2012. május 15. 20:40
  „Kissé uncsi ez az állandó árkádozás. A csapból is ez folyik, nincs más érdekesség a városban? Én már azért kezdem megútálnni, mert lépten nyomod az árkádról ömleng mindenki...”
 • 43. Pandora 2012. május 15. 19:41
  „Tomas, tán te voltál? :)”
 • 42. bagoly 2012. május 15. 18:29
  „Csak azt nem értem,hogy négytekintélyű szegedi rádió miért süketelt össze vissza ez idő alatt és nem mondta ki azt hogy bombariadó van az Árkádban és azért ne menjek arra.”
 • 41. nyomdasz63 2012. május 15. 17:42
  „Vajon a riadó alatt hány bűncselekményt csináltak-máshol?”
 • 40. qrumpli 2012. május 15. 17:29
  „Csak óvatosan kérdezem :
  Nem önreklám ez esetleg?
  Milyen gyorsan is ügyesen mennyi fényképet készítenek?
  Mi a fenével robbantanának?
  Tán lufival?
  Még voltak bányák esetleg elképzelhető lett volna.
  Tán házilag készült atombombával?”
 • 39. karaly 2012. május 15. 17:00
  „Szerintem ennyi ember precízen 1 hét alatt tudná átvizsgálni azt a nagy hodályt. Tessék-lássék munka volt.”
 • 38. Potyautas314 2012. május 15. 15:55
  „34. SilverWolf!
  Igazad van hogy nem kevés hasonló főnök van (túl sok is) viszont nem lehet általánosítani sem. Sokszor pont a vezető dolgozza magát halálra napi 14 órában hogy fenn maradjon a cég.Volt szerencsém nekem is idióta elmebeteg főnökhöz(tulajhoz), de ha van valami amit nem tudok elmondani róla az az hogy csak otthon ült és a lóvét számolta.
  A másik hogy nyilván sokkal jobban megéri üzletet nyitni egy forgalmas helyen ahol sok ember van mint a periférián, hiszen hiába olcsóbb a bérleti díj ha a kutya se jár arra.”
 • 37. mittudomka 2012. május 15. 15:51
  „32. Tomas Most elgondolkodtam azon, hogy milyen fontosabb dolgoktól foglalja el a helyet az Árkád. Mondjuk, egy űrleszálló pálya tényleg jó lenne oda. Vagy micsoda kellene azon a helyen? :) Másrészt gondolod, ha nem lenne Árkád akkor a cicababák és selyemrambók Proustot olvasnának? (ahogy olvaslak, te biztosan...)”
 • 36. zehn 2012. május 15. 14:46
  „32.Csak nem te voltál a telefonáló? Hozzászólásodból süt a gyűlölet.Vegyél be nyugtatót és kerüld el a bevásárló központot.Nem neked építették.”
 • 35. szegedivagyok 2012. május 15. 14:34
  „Tényleg muszáj ekkora hírverést csinálnia a DM-nek egy ilyen semmilyen hírből? Az zavar a legjobban, hogy nem számít az újságírónak a tartalom, tehát általában a semmiről tökéletes cikkeket írnak, a lényeg, hogy a hangulatkeltés meglegyen. A hétvégi rakparti programról semmi korrekt tájékoztatás nem volt előzetesen. A DM érdekében ideje változtatni a berögződött szokásokon, esetleg leváltani néhány munkatársat, és szakembert a helyére tenni, mert a színvonala sajnos a béka s..ge alatt van.”
 • 34. SilverWolf 2012. május 15. 14:04
  „Egy véleményen vagyok veled suhym de abban nem értek egyet hogy sajnáljuk az árusokat basszus az üzlet tulajdonosok nem azt mondom hogy mind de elég sok semmibe veszi a dolgozóit nem úgy kell venni hogy ó igen támogatom a telefonálót nem kapják el verjék ki a börtönbe a szart is belőle mert persze gyerekek meg maga a tömeg hisztéria amin ott át esetek persze őket sajnálom de nehogy már még az üzlet tulajdonost sajnáljam aki bent sincs és szarba se veszi a dolgozókat mert franc tudja hány száz ezer a bérleti díja egy üzletnek és inkább a dolgozója kapjon kevesebbet mint hogy elköltözne oda ahol kevesebbet kell fizetni meg sokszor kihasználják hogy próba idő alatt nem kell adóznia aztán meg elküldi mert mért fizessen még hogyha akkora a szegénység hogy talál 1000 másikat a városba persze lehet engem szidni hogy egy hülye vagyok a felfogásom miatt de én így látom nem azt sajnálom aki ül a bőr fotelban és számolja kiről menyit tud lehúzni hanem azt aki tényleg oda teszi magát hogy ebben a ramaty világban legyen egy biztos munkahelye és a belét kidolgozza hogy ne az várja másnap hogy hív a főnök és ki vagy rúgva én így látom”
 • 33. acidrain 2012. május 15. 13:46
  „25,18:
  amikor írtam, már bőven 10:45 után voltunk de még az az előtte cselekményeket írta a dm.

  Nagyon jó lesz amúgy ott gyerekekkel sétálni :)”
 • 32. Tomas 2012. május 15. 13:38
  „ezt az egész épületet inkább buldózerrel meg bontó gépekkel el kéne tüntetni... semmi szükség nincs az ilyen hülyeségekre komolyan... csak foglalja a helyet a fontosabb dolgoktól.... erre az árkádra is csak az ilyen cicababáknak meg a selyem rambóknak van szükségük -.-´ remélem porig lesz rombolva az egész épület -.-´”
 • 31. Mike3 2012. május 15. 13:33
  „10 Mozimasiniszta: majd ha lesz rád egy percem, átvesszük a ":)" jelentését”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lódömping a Csongrád megyei utakon

A hétvégére Ópusztaszerre több mint 440 ló és lovasa jelentkezett, akik közül több mint 350-380 lóháton érkezik. Tovább olvasom