Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Boncz Ádám Amerikában tanulja tovább a színészmesterséget

A nyarat még itthon tölti, azután szeptemberben Amerika felé veszi útját a Szegedi Nemzeti Színház ifjú színésze, Boncz Ádám. Háromszor próbálkozott a budapesti Színművészeti Egyetemen – sikertelenül. Azután tavaly úgy döntött, eltölt egy hónapot a londoni színművészeti nyári iskolában, most pedig New Yorkba készül két évre.
– Lee Strasberg Színház és Film Intézet – ez a neve az iskolának, ahová pályáztam és legnagyobb meglepetésemre felvettek – meséli Boncz Ádám. – Az ötlet onnan jött, hogy tavaly, amikor egy hónapot töltöttem a Londoni Színiakadémia nyári kurzusán, szóba került, hogy mennyire jó az amerikai képzés. Miután hazajöttem és elkezdtem az évadot, elhatároztam, hogy utánanézek az iskolának. Volt egy olyan könnyítés, hogy aki az óceánon túlról pályázik, annak nem kell személyesen megjelennie, csak küldeni kell felvételeket és egy önéletrajzot. Szerintem esetemben az a diploma döntötte el, hogy felvegyenek, amit Londonban szereztem. Most éppen ösztöndíjakra pályázom. Az biztos, hogy New Yorkban drága az élet és a szállás, ez utóbbira is olcsóbb megoldásokat keresek. Valószínűleg, hogy kezdetben ismerősöknél lakom, később diákszállón. Visszatérve az iskolára: Lee Strasberg honosította meg a tengerentúlon a híres Sztanyivszlaszkij-módszert, amit nálunk is tanítanak a színművészetin.

Ádámot a magyar színművészetiről háromszor utasították el, erről azt mondja, hogy már nem bántja, nem néz hátra, talán a sors akarta így, hogy a tengerentúlon tanulja a színész mesterség fortélyait. – Amikor rámentem az iskola honlapjára, és megnéztem, kik végeztek ott, a fél filmes lexikon kitárult előttem: Marlon Brandótól Robert de Nirón át Angelina Jolie-ig mindenki oda járt. Persze én tanulni megyek és nem gondolom, hogy Spielberg és George Lucas ott verekszik majd a portán, hogy melyikük fog velem filmet forgatni... Még a vízumért izgulok kicsit, most kérem az interjúidőpontot az amerikai nagykövetségre, majd húzok öltönyt, meg nyakkendőt és próbálok jól szerepelni.

A Boncz család persze nagyon aggódik, és Ádám szülei attól tartanak, nagyon magányosak lesznek itt, csakúgy, mint a fiuk odakint. – Egy hónapnál több időre még sosem voltam távol Szegedtől. Imádom ezt a várost, könnybe lábad a szemem, ha csak arra gondolok, hogy két hónap múlva búcsúznunk kell – mondja a színész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha a kutyánk is kikapcsolódásra vágyik

Egy szegedi kutyapanzióban akár wellnesshetet kérhetünk kedvenceinknek, hogy ne legyen… Tovább olvasom