Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Boncz Ádám színész Londonban rekedt

A fiatal szegedi színész, Boncz Ádám egy hónapos színészkurzuson vett részt a brit fővárosban. Szombat este tért volna haza, a szigorított biztonsági intézkedések miatti káoszban azonban nemhogy repülőre nem tudott ülni, információhoz sem jut.
Kalocsai Katalin, Ádám édesanyja lapunknak elmondta, hogy a Ferihegyi repülőtér ügyeletesétől ő azt az információt kapta, hogy a British Airways gépe aznap este mégiscsak fölszállt, 16 angol állampolgárt el is hozott Budapestre, de a fia és vele még jó néhány magyar abban a tudatban, hogy a gép nem indul, kint rekedt.

Londonban a múlt héten a rendőrség egy terrorista csoportot tartóztatott le, amelyről kiderült, hogy robbantásos merényletre készültek angol repülőkön. A brit hatóságok azonnal megszigorították a repülőtéri ellenőrzéseket, ami teljes káoszt okozott.

Boncz Ádám lapunknak telefonon azt mondta, hogy már az intézkedés óta érezhető volt a feszültség: a színi tanodában például, ahová ő járt, minden külföldi idegesen próbált utánanézni, hogy haza tudnak-e jutni zökkenőmentesen. Amikor Ádám a Heathrow repülőtéren azzal szembesült, hogy nem tud hazajutni, próbálta ott rögtön másik járatra áttetetni a jegyét, az ott dolgozók azonban azt mondták neki, hogy majd később, telefonon próbálkozzon. Azóta próbálkozik, de egyelőre senki nem fogadja a hívásait. Édesanyja azt mesélte, mivel a British Airways elérhetetlen, a Malév légitársaságtól, és a konzulátustól próbálnak segítséget kérni.

A fiatal színész egyébként jól van és remekül érzi magát a barátaival, akik szállást is biztosítanak a számára. Életre szóló élményeket szerezett a brit főváros egyik legpatinásabb színiiskolájában. Olyan előadásokra járt, és olyan tanároktól tanult, akikről korábban csak újságokban olvasott. Az angol tudás pedig Ádámnál adott volt, tekintettel arra, hogy már évekkel ezelőtt megszerezte az angol felsőfokú nyelvvizsgát. A fiatal Bonczot most egyedül az dühíti, hogy nem tudja, mikorra tudja áttetetni a jegyét. Ha minden kötél szakad, akkor feladja a jegycsere lehetőségét, és vesz egy új jegyet a Malév járatára, vagy busszal indul haza.

G. K. T.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz- és távhőtámogatás: kedd a határidő

Az emelkedő távfűtési és gázárakhoz a kormány a rászoruló családoknak támogatást ad. Tovább olvasom