Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Boncz Ádám végre hazaért Londonból

Boncz Ádám egy színitanoda nyári képzésére utazott Londonba egy hónapja, de amikor múlt szombaton haza akart jönni, döbbenten tapasztalta, hogy nem tud. Hétfőn megírtuk, hogy a terrorista fenyegetés miatt a múlt héten a londoni reptereken kitört a káosz, a szegedi színész ezért kénytelen volt a brit fővárosban maradni. Tegnapelőtt szerencsésen hazaért.
Boncz Ádám: Életem három legjobb hete volt Fotó: Frank Yvette
– Nagyon sokszor kerestük, de azt az információt kaptuk, hogy egész nap aludt. Ennyire kimerült?

– Igen, mert két napig egyfolytában a repülőjegyemet próbáltam áttetetni, miután mondták a Heathrow-n péntek este, hogy törölték a járatomat. Utána kiderült, hogy mégsem törölték, én viszont sem személyesen, sem telefonon nem tudtam intézkedni, mert a helyszínen nem segítettek a British Airways alkalmazottai, a telefonszámon pedig, amit adtak, nem vették fel a készüléket. Ez ment két napig. Az egyetlen szerencsém az volt, hogy másnap, amikor visszamentem, találtam a repülőtéren egy szimpatikus fickót, odamentem hozzá, és elkezdtem könyörögni, hogy tegye már át a jegyemet, de először ő is elküldött, hogy telefonáljak később. Utána megkérdezte, hogy amúgy mit csináltam itt, és elmondtam neki, hogy a Londoni Dráma- és Zeneművészeti Akadémia nyári kurzusán vettem részt. Erre felcsillant a szeme, hogy ő is színész akart lenni, és rögtön felírt a következő gép utaslistájára, ráadásul az első osztályra kaptam helyet. Azt nem tudom csak, hogy azok hogyan jutottak haza, akiknek nem volt ilyen mázlijuk.

– Londonban is érezhető volt a reptéri káosz?
– Semmi különöset nem tapasztaltam, a londoniaknak muszáj volt élni a hétköznapjaikat, ők ugyanúgy jöttek-mentek, mint mindennap. A metrón azonban mindig bemondták, hogy ne menjünk a Heathrow-ra, és négy-öt rendőr állt minden sarkon.

– Egyébként hogyan érezte magát? Meséljen a nyári színésziskoláról!
Csapatban

Boncz Ádám a következőket emelte ki azokból a tapasztalatokból, amelyek mély hatást gyakoroltak rá: – Az angol színházakban az a legcsodálatosabb, hogy nagyon hisznek a csapatmunkában, az idősebbek átadják a tudásukat a fiatalabbaknak. Az általános hozzáállásuk a tapasztaltabb színészeknek, hogy ők nem feltétlenül tehetségesebbek, mint fiatal kollégáik, csupán több évet töltöttek a pályán. Viszont a követelmények is jóval magasabbak, mint mondjuk nálunk, nincs olyan, hogy prózai színész, mindenkinek tudnia kell énekelni, táncolni, prózát mondani egyaránt, mert ha nem, akkor rögtön egy csomóan állnak sorba mögötte. 

– Életem legjobb három hete volt. Rengeteg óránk volt napközben, például hangképzés, és háromféle mozgás, mert Angliában azt tartják, hogy a színész hangszere a teste, és elég ciki, ha egy hangversenyt lehangolt zongorán kell játszani. Csináltunk egy záróelőadást is, a Szentivánéji álomban Demetriust alakítottam, és olyan rendezővel dolgozhattam, mint Peter James, aki egyébként az akadémia igazgatója. Nagyon sok náció keveredett a kurzuson, Kanadától Japánig mindenfelől jöttek színészek. Csoporttársam volt például, a Good bye, Lenin című német film főszereplője, Chulpan Khamatova, aki Oroszország legkeresettebb fiatal színésznője. Vele nagyon jó barátságot kötöttem, hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettem. Esténként színházba jártunk, de gyakran nem tudtam eldönteni, hogy kit nézzek meg, mert például egy időben játszott Patrick Swayze, és Juliette Lewis. Végül megnéztem Judy Dench darabját az egyik legnevesebb londoni színházban, őt eddig a James Bond-filmekből ismertem. Az egész kurzus, és az egész város egy valóságos kultúrsokk volt.

– Azt mondta, lehet, hogy Londonban majd megtalálja az igazit. Sikerült, vagy még reménykedhetnek a szegedi lányok?
– Annyit dolgoztunk, hogy magánéletre nem volt semmi időm, de ezt egyáltalán nem bánom. Volt egyvalaki, aki nagyon tetszett, de erről a dologról semmiképp sem szeretnék beszélni…


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven- és ötszázforintos 1956 tiszteletére

Újabb évfordulós emlékpénz kiadását jelentette be a Magyar Nemzeti Bank. Érméből hárommal,… Tovább olvasom