Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Boncz Gézára emlékeztek

A Lombard Rt. Somogyi utcai székházának falán, annak az épületnek a helyén, ahol 1948-tól 1978-ig lakott, tegnap délután szakadó esőben Farkasházy Tivadar humorista, valamint az egykori osztálytárs, Lippai Pál ügyvéd és Botka László polgármester felavatta a népszerű humorista, Boncz Géza emléktábláját.
Farkasházy Tivadar megmutatta a Magyar súlyemelő-díjat, amit egykor Boncz Gézától kapott – mögötte a humorista testvére, dr. Boncz István családjával. Fotó: Frank Yvette
A Lombard Rt. Somogyi utcai székházának falán, annak az épületnek a helyén, ahol 1948-tól 1978-ig lakott, tegnap délután szakadó esőben Farkasházy Tivadar humorista, valamint az egykori osztálytárs, Lippai Pál ügyvéd és Botka László polgármester felavatta a népszerű humorista, Boncz Géza emléktábláját. „Elültetek egy mosolyt, humorral addig locsolom, míg tréfa nem nő belőle" – olvasható a 2000-ben elhunyt Karinthy-gyűrűs poéngyáros bonmot-ja az emléktáblán, amely alatt koszorúkat, virágokat is elhelyeztek az egykori barátok, kollégák, ismerősök.

„Boncz volt az a humorista, aki a humoristákat is meg tudta nevettetni. Mindent elloptunk tőle, és ő tűrte" – mondta megemlékezésében Farkasházy Tivadar, aki szerint nem véletlen a szakadó eső sem: ő rendelte így. Este a Bartók Béla Művelődési Központ zsúfolásig megtelt nagytermében Boncz Géza-emlékestet rendeztek, amelyen fellépett többek között Fábry Sándor, Lehr Ferenc, Markos György és Nádas György is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemmé alakult át a volt Móricz

Százötvenmillió forintos beruházással elkészült a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. új telephelye a… Tovább olvasom