Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Bontják a szegedi Postás-sporttelepet

Szeged - Rövid időn belül teljesen lebontják a Postás-sporttelep 2,5 hektáros területén álló épületét. Csütörtök délután az egykori tekepálya oldalának elemeit emelte le egy daru. A tulajdonos győri székhelyű kft. cégvezetője nem akart nyilatkozni a bontásról. Azt beszélik, hogy nem akarnak tovább építményadót fizetni.
Két hete bontják különböző munkagépek a Postás-sporttelep épületét a Dorozsmai úton. A terület legutóbb májusban került reflektorfénybe, amikor a pálya melletti Gomba utca lakói arról panaszkodtak lapunknak, hogy derékig ér a fű a telepen, amelyről a pollen a lakásaikba száll be. A terület tulajdonosa, a győri székhelyű Öreg-Duna-menti Ingatlanfejlesztő Kft. a kaszálást cikkünk megjelenése után pár napon belül elvégeztette. Lukács Renáta cégvezető úgy nyilatkozott: a Postás-sporttelep vevőre vár, ám komoly érdeklődő az elmúlt két évben nem akadt rá.

A 2,5 hektáros komplexumot még 2007-ben adta el a Magyar Posta a győri kft.-nek. Rá egy évre merült fel, hogy a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. itt építi fel szervizközpontját, autószalonját, és a terület átminősítéséért cserébe hat műfüves focipályát alakít ki Szegeden, több mint 120 millió forint értékben. Ehhez sport és rekreációs minősítésről kereskedelmi–szolgáltató–gazdaságira kellett volna átminősíteni a területet. Ám a válság közbeszólt, így nem épült meg a központ és a tervezett sportpályák sem.

Bontják a szegedi Postás-sporttelepet. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Postás-pályán tegnap délután egy szentesi kft. daruja dolgozott: a Gomba utca felőli oldalon emelték le az épület oldallapjait, amelyeket aztán a pálya területére emeltek be. Az egykori tekepálya hátsó része már teljesen le volt csupaszítva, a hajdani mosdók és vécék szabad szemmel is jól láthatók voltak. Az épület oldalával szemben lakó férfi azt mondta, hogy a munkások két hete bontják az épületet.

– Azt hallottam, hogy most talán lakóparkot akarnak ide építeni. Azt is beszélik, hogy valami darálógépet akarnak idehozni, és a szétbontott elemeket helyben akarják ledarálni. Ezt a nagy zaj és a szálló por miatt nem szeretnénk – mondta. Lukács Renáta a sporttelep jövőjéről és a szétdarabolt elemek megsemmisítésének módjáról nem akart nyilatkozni lapunknak. Az építkezésen azt beszélték, hogy az üresen álló épületet 180 millió forintra értékelték fel, és azért akarja a tulajdonos még a hónap végéig lebontani, mert nem akar utána építményadót fizetni a szegedi önkormányzatnak, ahol a tulajdonos terveiről szintén nem tudtak mondani semmit.

Olvasóink írták

 • 5. joy 2013. november 24. 06:54
  „Úttom, a tulajdonosnak a bontáshoz engedélyt kell kérnie. Indokként elfogadták, hogy nem akarnak adózni???”
 • 4. majzik 2013. november 22. 17:51
  „Egyszer tekéztem a Hódmezővásárhely Posta I. csapata ellen !
  Két napig nem tudtam felállni !
  Sör meccs volt a nyolcvanas évek közepén.
  A postások komolyan vették !
  Becsületükre szóljon, hogy amikor látták , hogy tök bénák vagyunk nagyon nem aláztak le !
  Sőt, mutatták a tutit !
  Tudjátok- azok a kerek golyók ! Szóval - kár érte ! Rosszabb mint a Búza utca !
  Kár érte !”
 • 3. zehn 2013. november 22. 14:59
  „Íme, itt egy új "centrumgödör" !”
 • 2. zsozso64 2013. november 22. 11:40
  „Igazán szép emlékek törnek fel belőlem... legénykoromban sűrűn megfordultam a tekepályán. Akkoriban délmagyarország legjobb pályája volt. Világbajnok(ok) között guríthattunk, és kellemes körülmények között tudtunk céges csapatépítést folytatni. Akkortájt persze nem így hívták... (a szocialista brigádmozgalom sportprogramjai voltak ezek) Jómagam nem sírom vissza azokat az időket, de sok dolgot tudok felsorolni, amit akkoriban jobban, becsületesebben, hatékonyabban csináltak(tunk)...!! Nem tudom ki hogy van vele, de én személy szerint, egy marha nagy taslival tudnám honorálni azokat, akik felelősek azért, hogy az építményadó megspórolása, efféle vandálságra kényszeríti a tulajdonost. Nem tudom adtak e ki bontási engedélyt, és ha igen, milyen érvrendszer mentén? Persze én elfogult vagyok az ügyben. Egyébként egyre kevesebben kapják fel a fejüket, ha azt hallják: pillanatnyi aprópénzes érdektől vezérelve, százmilliókat, esetenként milliárdokat tesznek tönkre, veszejtenek el... Bocs a kirohanásért, mindenkinek szép napot!”
 • 1. IVY 2013. november 22. 11:04
  „Dézsavűűű lesz azért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotókkal, versekkel a cigi ellen

A dohányzás többe kerül, mint gondolnád címmel 1100 diák számára írtak ki pályázatot. Tovább olvasom