Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Bor, mámor, delmagyar.hu! - vasárnap Vajda Attilával

Szeged - Bor, Mámor, delmagyar.hu! A delmagyar.hu és a Rádió Plusz élő esti műsora a 15. Szegedi Borfesztiválról, a város szívéből a Széchényi térről. Vasárnap Vajda Attila és Vécsi Viktor volt a vendégünk.

A kilencnapos borünnep alatt minden este Szeged ismert művészei, sportolói, arcai, cégvezetői beszélnek borról, gasztronómiáról, az élet szépségeiről.

Jöjjön el, legyen Ön is a vendégünk! Keresse a delmagyar.hu és a Rádió Plusz közös standját a szegedi borfesztiválon a 43-as faháznál (Balla Géza Pincészete) május 16-tól!

Május 24., vasárnap: 19:00-22:00 - Vajda Attila, Vécsi Viktor és Patkós Róbert

Vasárnap este a szegedi kajak-kenu Világkupára készülő olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila és edzője, Vécsi Viktor lesz a vendégünk. Patkós Róbert befektetési tanácsadó is itt van velünk. Szépen barnára sülve érkeznek meg vendégeink, az idejük nagy részét a Maty éren töltik. Heti 9 edzést tartunk, egy edzés jó két óra. Ebben az időszakban edzésenként 11-13 km-t kenuzunk, inkább az intenzitáson van a hangsúly, mint a mennyiségen - magyarázza a tréner.

Az első komolyabb verseny a Világkupa, nagyon készülünk. Hatványozottan fontos számunkra, mert Szegeden rendezik - hangsúlyozza Vécsi Viktor. Ez nekünk, szegedieknek egy mini világbajnokság - teszi hozzá..

Vajda Attila már a szegedi kajak-kenu Világkupára készül. Fotó: Németh Norbert
Vajda Attila már a szegedi kajak-kenu Világkupára készül.
Fotó: Németh Norbert

A pénzkeresésből is sportot lehet űzni - mondja Patkós Róbert. Attila Dél-Afrikai borral is találkozott a fesztiválon, meg is kóstolta, de elmondása szerint nem volt az igazi. Ahogy járja a világot, nem hagyja ki a jó borokat.

Megegyezünk abban, hogy borhatalom vagyunk. Viktor számára csak a száraz borok léteznek. Vörös, vörös, rosé - ezek vendégeink kedvencei.

Monogán vagyok, ami az edzéskerékpárt illeti, 2006-ban jöttünk össze, akkor készült. Francia gyártmány, kézzel összeszerelt - magyarázza Viktor. Kaptam már defektet 4 km-re a Maty-értől, de nem estem kétségbe.

Nem foglalkozom a monotonitással, csak hajtok - mondja Attila. Más a víz az új pályán, jót tett neki, hogy felfrissült - avat be bennünket.

Vadvízi evezéssel még nem próbálkoztam, ellenben a poznani kontinensbajnokságok hasonló viszonyok voltak - meséli a kenus, akiről kiderül, hogy a lapáttal lényegesen jobban bánik, mint a labdával.

Az alföldi embereknek az hiányzik, ami itt nincs. Ezért hiányoljak olyan sokan a hegyeket - bölcselkedik olimpiai bajnokunk.

Viktor és Attila is dícséri a Kadarissimát. Aztán szó esik a két hét múlva esedékes szegedi világkupáról is. A felkészülés hajrájában vagyunk, próbálkoztam párosban is, de az most abbamaradt.

Nagy élmény Attilával egy asztalnál ülni - jelenti ki Róbert, aki többször is a Maty-éren szurkolt az olimpiai bajnokunknak. 

Vajda Attilának edzés után sem kell a sarkában állni. Fotó: Németh Norbert
Vajda Attilának edzés után sem kell a sarkában állni.
Fotó: Németh Norbert

Attila nevelőedzőjeként az évek alatt baráti viszony alakult ki közöttünk. Végső soron rajtuk, a sportolókon múlik, hogy világsztárok legyenek. Attila tudja, hogy mi fér bele: edzés után már nem kell a sarkában állnom, hogy lessem minden mozdulatát - magyarázza az edző. 

Attila a mai napig emlegeti a 2006-os portugáliai edzőtábort, ahol a körülmények maguk nem voltak a legjobbak, ellenben a finomabbnál finomabb borok kárpótolták őket. 

Róbert és Attila összekacsint: egy jó szivar is remekül illik a borhoz. Legszívesebben mi is pöfékelnénk.

Attila az edzések után is a Maty-éren marad, szívesen horgászik és fotózza a természetet.

Robiról kiderül, hogy gyűjti a borokat... és a gyerekeket. Négy csemete lóg állandóan a nagycsaládos apukán. Attiláról tudjuk, hogy mit gyűjt legszívesebben: az érmeket.

Robiról és Attiláról kiderül: mindketten zenélnek. Olimpiai bajnokunk gitározik, Robi a billentyűk virtouza.

Május 23., szombat: 16:30-18:30 - Bátyiné Mester Zsuzsa, Boros Gyula

Belecsapunk a lecsóba, Gyula a SZIN 7- és 8. költségvetési tervéről beszél. Macy Gray is tiszteletét teszi a SZIN-en, tudjuk meg. Hurrá!

Jön a Guano Apes is, az utolsó nagy fellépéssorozatuk egyike a szegedi állomás.

Boros Gyula Macy Grayt is elhozza nekünk a SZIN-re.
Boros Gyula Macy Grayt is elhozza nekünk a SZIN-re.

A kulturális rendezvények a szabadtérre tolódnak, de azért nem áll meg az élet az IH-ban - tudjuk meg Gyulával.

Zsuzsa a Kadarissimát dícséri, tényleg olyan, mint egy költemény - jelenti ki. Gyula királylánykát kortyolgat, neki is ízlik.

Ökotudatos lesz a fesztivál: kukoricacsuhéból készül a tányér és a söröskorsó is környezetbarát lesz.

Zsuzsa szerint a magyar bor Európába is elviszi a jóhírünket. Jó 10 év alatt az alföldi boroknak rengeteget nőtt az ázsiója.

Zsuzsa sokat vezet, ezért ritkán iszik. Holnap zár a borfesztivál - hívja fel a figyelmet Zsuzsa.

Szombat délután Bátyiné Mester Zsuzsa ingatlanszakértő és Boros Gyula az IH Rendezvényközpont igazgatója a vendégünk, akivel többek között a SZIN-ről is beszélgetünk.

Május 22., péntek: 16:30-18:30 - Nagy Attila, Bartók Csaba 17 órától

Csaba közös pálinkázásra invitálja a társaságot. 2000-ig, 30 éves koromig egyáltalán nem ittam alkoholt, a spanyolországi légiósélet változtatott meg - árulja el az egykori Pick kedvenc. Saját maga helyezi ágyra a pálinkát. Szilvát és barackot készít aszalt gyümölccsel és mazsolával-

Attila bortúrákat szervez az autós társadalomnak. Csabától megtudjuk, hogy több lábon kell állni: felel a Pick utánpótlásáért és vállalkozik: Romániában pályázatíró cége van, idehaza építőipari cége.

Nagy Attila ismerősként köszöntötte a Balla borokat
Nagy Attila ismerősként köszöntötte a Balla borokat
Fotó: Németh Norbert

Nagy Attila már járt a Balla pincészetben, egy kisebb társasággal buszt béreltek, úgy utaztak a birtokhoz. Visszafelé tele volt a csomagtartó.

Csaba a vöröset szereti, a száraz fekete leánykát. Bokitól megtudjuk, hogy a szegedi borfesztiválon az édes borok fogynak, szemben a többi magyarországi borfesztiválhoz képest, ahol inkább a szárazat keresik. A termelők értetlenkednek a dolgon, de több édest pakolnak be a teherautóikba.

Vihart várunk, a végén még elázunk. Bánatunkban kortyolgatunk. Tavaly karácsonykor a rendőr vette észre, hogy szeptemberben lejárt a műszaki vizsgám, ő volt az én krampuszom - emlékezett egy kellemetlen kalandra Bartók Csaba.

Attila is sportolt, a tájékozódási futással esett szerelembe. A mozgás maga az egészség. Csaba rajong az autókért, a Forma 1 minden mennyiségben jöhet. Saját kocsijával óvatos duhaj, a tűréshatáron belül nyomja a gázt.

Igazi borszakértők: Bartók Csaba és Nagy Attila
Igazi borszakértők: Bartók Csaba és Nagy Attila
Fotó: Németh Norbert

Bartók Csaba belemerül a Kadarissimába, félelmetesen jó - jellemzi. Legutóbb murciai édes bort szopogatott ilyen élvezettel.

Attila csak társaságban iszik, otthon a tévé előtt nem bont fel palackot. 

Pénteken Nagy Attila autókereskedő és Bartók Csaba a Pick Szeged egykori válogatott játékosa lesz a vendégünk.

Május 21., csütörtök: 18.00-22.00 - Ármán István, Dudás Zita 19 órától

Megérkeztek vendégeink, akik máris kortyolgatják a Balla pincészet finom nedűit. Zita édes bort kér, édes - nyugtázzuk Bokival, a Rádió Plusz műsorvezetőjével. Ármán István a Domus egykori igazgatója fehérrel - leánykával - kezd és máris a piacról beszél. Boldizsár Kata női szemmel is nagyon csinosnak tartja a delmagyar.hu arcát, szerintünk is az. Boki is csatlakozik a rajongói táborhoz, sőt István sem marad ki.

Édesapám válogatott vízilabdázó volt - tudjuk meg Zitától. Békatalpakkal mozogni mulatságosabb, biztatott a nővérem, így már 5-6 évesen beleszerettem a búvárúszásba - folytatja. Békatalp, deszka, pipa, palack - sokkal változatosabb, mint az úszás - magyarázza.

Dudás zita a delmagyar.hu és a Rádió Plusz csütörtöki vendége. Fotó: Németh Norbert
Dudás Zita a delmagyar.hu és a Rádió Plusz csütörtöki vendége.
Fotó: Németh Norbert

István a munkából űz sportot. Önvédelmi technikákat tanult, de nem nagyon barnult az öve.

Zita a Világjátékokra készül, a nem olimpiai játékok találkozójára. Fura helyzet, hogy megszerezte a kvalifikációt, de nem szerepel az utazó listán a neve. Most azon dolgoznak az edzőjével, Kanyó Dénessel, hogy rendezzék a szövetséggel a helyzetet.

Zita Ottonel muskotályra vált és folyton mosolyog. Jól áll neki.

Zacskós kaján nőttem fel - vallja meg Zita. Chips, cukor, édesség - sorolja a Muréna Szeged búvárúszója, aki nem titkolja, nagyon szeret enni. István a házikosztért van oda, maga is kezébe veszi a fakanált. Pacal, pörkölt és sok kenyér - jöhet.

Dudás Zita, a delmagyar.hu arca
Dudás Zita, a delmagyar.hu arca
Fotó: Németh Norbert

A lengyel versenyeken terülj, terülj asztalkámmal fogadják a búvárúszókat, Oroszországban egy csík kaviárral. Három kilót fogyott is a verseny után.

István a borát illatoza, Zita arról beszél, hogy félnek tőle a férfiak. Zita előtt nem elég a mézesmadzagot húzogatni, de azt imádja, ha udvarolnak a férfiak. Borzalmosan szerelmes típus vagyok - tárulkozik ki előttünk Zita.

A szegedi borfesztivál 6. napja

A férfi irányítson, csak észre se vegyem - mondja Boldizsár Kata a férfi és nő egyenjogúságról. Zitáról több képet követelnek olvasóink - magkapták. Hamarosan Zita a delmagyar.hu arcaként több promócióban is szerepel majd, érdemes lesz figyelni.

István a család szentségéről beszél. Tisztáznunk kell magunkban a céljainkat, anélkül nem tudunk élni - zárja monológját.

Csütörtök este Ármán István a Domus egykori igazgatója és Csongrád
megye legszebb sportolónője, a delmagyar.hu arca, Dudás Zita lesz a vendégünk.

Május 20., szerda: 18.00-22.00 - Pasztovszki Péter, Bodolay Géza 19 órától 

Csupa káros szenvedély az asztalnál: bor, cigi és nők - jegyzik meg vendégeink összekacsintva. Az újságíró laptopja mellett egy másik masina is előkerül: Bodolay Géza ádáz online póker kártyacsatát vív. Azt állítja nyerésre áll, de nem látunk a lapjaiba.

Kiderül, Pasztovszki Péter jó ismerője a Balla boroknak - most is vendéglátónk nedűjét kortyolgatjuk - már volt is a borász Ménesi birtokán- Saját bevallása szerint nem is úszta meg, hogy elázzon. 

Péter tovább küzd ellenfeleivel. 6176-an kezdték a játékot, 212-en vannak még partiban, Péter most a 11. Szorítunk neki, hogy jól blöfföljön. Talán a bor majd segít.

A szegedi borfesztivál 5. napja

Mindkét vendégünk sikerei Szegedhez kötődnek, szeretnek ebben a városban élni - jelentik ki.

150 család lakik azokban az ingatlanokban, amelyeket mi építettünk - tudjuk meg Pétertől. Óvodás korom óta kupec vagyok, mindent eladtam amit csak lehetett - vallja be Péter.

Kiderül, vendégeink közös találkozópontja, hogy mindketten kötődnek a lengyelekhez. Péter lengyel származású, míg Géza nem is olyan régen Lengyelországban rendezett. 

A lovaglás is szóba kerül: Péter nemcsak nagy hódolója a négylábúaknak, de saját lovakat is tart a tanyáján.

Orfeusszal nyit a Nagyszínház ősszel, majd a Csongor és a Tünde is fontos bemutató lesz. Aktuális darab a szerelemről, a kapcsolatokról.

Péterről megtudjuk, hogy évek óta vadászik, sőt a vadételeket is maga készíti el. Fontos, hogy tudjuk milyen bort iszunk, melyik savasít, melyik nem.

Géza közben befejezi a pókerezést, bejutott a legjobb 64 közé.

Színházi élményekről vallva Pétertől megtudjuk, hogy legutóbb barátja, Juronics Tamás Csodálatos mandarinját látta a Kossuth-díjas táncművész, koreugráfus főszereplésével.

Szerda este Bodolay Géza a Szegedi Nemzeti Színház prózatagozatának vezetője és Pasztovszki Péter ingatlanszakértő lesz a vendégünk.

Május 19., kedd: 18.00-22.00 - Patkós Róbert, Petrovics Kálmán 20 órától

Kedd este Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged Vízisport Egyesület szakmai igazgatója és Patkós Róbert befektetési tanácsadó, régiós igazgató a vendégünk. Kérdezze Petrovics Kálmánt a közelgő szegedi kajak-kenu Világkupáról, olimpiai bajnokainkról, a vízről és a borról!

A mai beszélgetés a vihar miatt elmarad.

Május 18., hétfő: 18.00-22.00 - Buella Attila, Székhelyi József 19 órától

Hétfő esti vendégünk a Szegedi Nemzeti Színház volt igazgatója Székhelyi József.

Megérkeztek vendégeink, Székhelyi József kismotorral érkezett, mint mondja 15 éve robogóval jár. Szegeden különösen szeret így közlekedni. A tavaly műtött lába remekül "működik" tökéletesen alkalmas a teniszcsatákra. Az idei nyár a kikapcsolódásról fog szólni, nem lesz fellépése az egykori szegedi színiigazgatónak.

A nyári évszak a lecsóé és a boré - jelenti ki Székhelyi József, aki ma is összeütött néhány tojást. A spenót kolosszális étel és nagyon megy hozzá a rosé - csiklandozza az ízlelőbimbóinkat.

Keddi vendégünk: Székhelyi József. Fotó: Németh Norbert
Hétfői vendégünk: Székhelyi József. Fotó: Németh Norbert


Az aktuális elfoglaltságáról elárulja, hogy mindig Szegedre tart. Szerinte ő élteti a rendőrséget.

Attila is gyakran jár a fővárosba, de az ideje nagy részét Szegeden tölti.
A minigarzonokról értekezve Székhelyi József elárulja, hogy az első válása után huszonegynéhány négyzetméteren élt. Félkonyha, félháló, félélet - mondja. 

Az apai feladatokról Székhelyi József elárulja, hogy esténként együtt dominóznak a hatéves Bencével, Attila pedig olykor a pelenkát is a kezébe veszi.

Boldizsár Kata bűvöli az egykori színiigazgatót
Boldizsár Kata bűvöli az egykori színiigazgatót


Időnként becsúszik a nagy madár - viccelődik Boldizsár Kata a pelenkázásról.

A nyár aktív pihenéssel zajlik majd: kerttel, a gyerekekkel, Szegeddel - végre újra lehet teniszezni - mondja Székhelyi József. Az építőipar viszont nyáron dolgozik - Attila majd télen megy nyaralni.

Székhelyi József ír, hamarosan verseskötettel jelentkezik: Villon 21-el.

Irány a tenger - egyezünk meg. Boldizsár Kata, a Rádió Plusz műsorvezetője van legközelebb a habokhoz, hamarosan az Adriára utazik vitorlázni.

Természetesen a Simpson-család is szóba kerül, Homér egy asztalnál ül mellettünk. Vili, a veréb csipegeti a hidegtálunkat és Startsky és Hutch is tiszteletét teszi. 

Attila is rajong a filmekért, most éppen a Vukot nézik rongyosra. A színházat is kivesézzük, Attila évente kétszer-háromszor jár a családdal színházba. Attila édesanyja is rajongó, az előbb felhívta a fiát, hogy adja neki egy percre Székhelyi Józsefet. A mama és a direktor rövid eszmecserét folytattak.

A delmagyar.hu és a Rádió Plusz élő műsora a borfesztiválról - hétfő


Szegeden sem könnyebb celebmentes életet élni - jelenti ki Székhelyi József, aki kézzel-lábbal hadakozik a bulvár világ ellen. A cel ebekről is szó esik, kutyákról és az ő szerelmükről a "franica högyön".

Attilára éppen azt kívánják rábeszélni, hogy színházat építsen. Nem igen hajlik a dologra. Székhelyi József színészlegendákat sorol az egykori Madách kamarából, körbeülhető színházról vizionál - színészóriások és közelség - ez hiányzik számára az álmai színházából. 

Részeges szerepet csak józanul lehet játszani - halljuk az axiómát Székhelyi Józseftől, aki legutóbb Tántor úr szerepében játszott részeges szerepet.

Boki a jövőről érdeklődik. Székhelyi harmóniáról, Buella a színházról álmodik.

A végén még elázunk. No, nem a bortól, elkezdett cseperegni az eső. Székhelyi József kitart a színészi hivatásról vall. Rendezői álma egy örmény író darabja: Így múlik el az életünk. Reméljük, hogy láthatjuk majd.

Május 17., vasárnap: 18.00-22.00 - Törökné Szántó Katalin (Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezetője) és Pálinkó Lujza 19 órától

Megérkeztek vendégeink, egy pohár Kadarka társaságában el is kezdjük a beszélgetést.

Kellemes, testes a bor - mondja Katalin, Lujza kijelenti, hogy szerinte minden bor jó, ő csak dícsérni fog. A tánc sok mindenre megtanít, ha nem 5 percet szán rá az ember - beszél a táncról Lujza.

Két karrierista nő ül velem szemben - ezt Boldozsár Kata műsorvezető mondja. Annak idején tanár nélkül, saját erőből értük el a sikereinket - merül el a múltban Lujza. 10 éven keresztül latinban és standardban is folyamatosan bajnokok voltunk.

Vendégeink: Törökné Szántó katalin és Pálinkó Lujza
Vendégeink: Törökné Szántó Katalin és Pálinkó Lujza
Fotó: Szabó Attila

A tánc maga az élet: a kikapcsolódás, a szórakozás és a csömör is - nevet.

Szülők is hoznak gyerekeket hozzánk táncot tanulni. Meglepődnek az izzadtságszagú munkán, hogy a gyakorlás alatt nincs csillogás és szép ruhák. 

Katalintól megtudjuk, hogy korábban ügyvédként dolgozott, mielőtt elvállalta a dorozsmai nagybani piac vezetését. Szakdolgozatom címe az Emberölés különös nemei volt. Ennél azért sokkal békésebb vagyok - kacag. 

No, de hogy állnak a borral - tér a lényegre Boki. Sokat járok kocsival - kezd mondandójába Lujza, nem igazán kísértem magam, de nagyon szeretem a minőségi borokat.

Kati inkább a száraz, fehér bort kedveli. Boki igazi úriember, azonnal hozat egy pohárral.

A vásárlás is szóba kerül. Kiderül, hogy Lujza férje mindenhová elkíséri a párját legyen szó fehérnemű vagy nagybevásárlásról. Kati magyar áruházakba jár, de zöldséget és gyümölcsöt csak piacon vásárol. Hol is máshol?

Remek hangulat a delmagyar.hu és a Rádió Plusz közös standján
Remek hangulat a delmagyar.hu és a Rádió Plusz közös standján
Fotó: Szabó Attila

Lujza mindenevőnek tartja magát, mindenbe belekóstol, mindent kipróbál. A 15 éves nagylánya idegrohamot kap, amikor az anya komolyzenére főz, de a mai tucc-tucc zenét is meghallgatja. 

Boldizsár Kata szertartás szerűen borozik, a főzés mellé mindig jár egy pohár finom nedű.

Szegedi vagyok - mondja büszkén Pálinkó Lujza. Itt élünk, vezetem a tánciskolám, hiába szólít a munkám sokszor a fővárosba - ízig-vérig szegedinek vallom magam.

Lujza karmolja magát a táncos filmek közben, de a Dirty Dancinget azért ő is rongyosra nézi.

Főzzünk! - könyörög Boldizsár Kata, Boki közben pincérkedik, újabb kanyar fehér borral lepi meg Katit.

Boki a lényegre tér, Lujzához fordul: előbb leveszed róla a bőrt, kérdezi bizalmasan. A virsliről diskurálnak, hogy ne pattogjon szét. 

A családommal az egyik este kocsi nélkül végigjárjuk a pavilonokat - mondja Pálinkó Lujza. Kata eretnek gondolattal áll elő: kihagyják a körözést. Bort inkább fogyaszt étteremben, mint fesztiválon.

Szeretjük a bókakat, de csak az őszintéket - jelentik ki hölgyvendégeink Boki heves udvarlásai közepette. Az elvadult széptevés nem vesz le a lábamról - mondja hűvösen Lujza. A férjem meleg barna szemei fogtak meg - árulja el a csinos tánctanár.

Bor, mámor, delmagyar.hu - 2009. május 17.

A táncról beszélgetünk zárásként. A tánc egy rendszer, ami bárki számára tanulható. Persze, művészi módon is lehet űzni, de bárki számára elsajátítható rengeteg dolog, ha időt szán rá. Koncentrációt és önfegyelmet igényel - sorolja Lujza.

Minden lány arra vágyik, hogy fiú táncoljon vele - summáz Lujza. A fiúk merjenek odamenni a lányokhoz, hogy táncra kérjék fel őket - biztat zárszóként.

Vasárnapi vendégünk Pálinkó Lujza a Szombat esti láz népszerű zsűritagja, minden idők egyik legsikeresebb magyar női versenytáncosa. Szerinte a tánc olyan, mint a vers. Néhány sorból, de akár több strófából is állhat. Az alapokhoz az egyensúlyt, az ütem- és irányérzéket, a ritmikát és a tempót kell elsajátítani. A technikát egyedül kell megtanulni, utána lehet csak párban tovább csiszolni.

Vasárnapi vendégünk Pálinkó Lujza
Vasárnapi vendégünk Pálinkó Lujza

Kérdezze Lujzát a táncról, a Szombat esti lázról, a szépségről!

Május 16., szombat: 16.30-18.30 - László Boldizsár és Nemes Roland

Szombati vendégünk László Boldizsár a Cotton Club Singers alapító tagja, aki jelenleg a szegedi teátrum operaénekese és Nemes Roland a színház állandó táncosa, aki új szerepkörben mutatkozik be: szombat este 9-től a Port Royal étterem (a színház mellett) színpadán komikusként lép fel. A "Táncos Komikus" c. est házigazdája László Boldizsár lesz. Kérdezze a két fiút a borokról, a mámorról, zenéről, színházról!

Megérkezett hozzánk László Boldizsár és Nemes Roland. Inkább bor, mint sör - mondja Boldizsár. Szeretem a habzó vörös bort, az aszú féléktől azonnal megfájdul a fejem. Ha jó a fehér bor, akkor nem csinál savat. Édesapámnak Badacsony fölött van pincéje. Csak száraz időben lehet felhajtani, Szörényi Leventének is itt van telke.

Boldi és Roland a szombat esti vendégünk.
Boldi és Roland a szombat esti vendégünk.

Nemes Roland az egri lánykát szereti a legjobban. Nem biztos, hogy a borra gondol. Boldizsár a rosét szereti, kedvenc női neve pedig a Rozi.

Roland a tokaji aszút kedveli, de inkább sörös. Az édest és a száraz nedűt meg tudja különböztetni, de nem tartja magát borszakértőnek.

Van egy szelepem és az tilt, nem tudok többet inni. Évente, ha kétszer többet iszom, akkor már sokat mondok - jelenti ki Boldi.

Közben házigazdánk, Balla Géza egy testes roséval kínál bennünket. Kadarka pinot noir rosé cuvee 2008-as - ezt kortyolgatjuk.

Mindenki elégedetten nyúlt a poharához, különleges itallal kínáltak bennünket.

Boldi máris becsapta a saját adagját. A rádió Plusz műsorvezetője, Boldizsár Kata gyosan másikat kér: jó bor nélkül nem tudunk beszélgetni - mondja.  

Borfesztivál - 2009. május 16.

Boldizsárrol kiderül, hogy konyhatündér. Ezt a tévénézők is láthattak nem is olyan régen, az olasz konyha a gyengéje. Kedvenc ételéről is faggatjuk: kiderül, hogy hónapok óta apósa krumplistésztáján él, de nagyon szereti a szegedi halászlét.  

Szombat este közös fellépése lesz a fiúknak, stand up comedyzni fognak.

Közben azonnal megkezdődik a borfesztivál hivatalos megnyitója. Rengetegen gyűltek össze a Széchenyi téren, sokakat érdekel a borünnep. A borrendek felvonulnak a színpad előtt, ahol Botka László polgármester nyitja meg a 15. fesztivált. Május a legszebb hónap Szegeden - jelenti ki a város első embere. Mi, szegediek ilyenkor ünnepeljük a város napját. A Szeged napi rendezvények egyik legsikeresebb programja a borfesztivál - jelenti ki. 109 borászt üdvözölhetünk közöttünk, mondja büszkén.

2006-os Ménesi kadarkával búcsúzunk vendégeinktől.

Olvassa online tudósításunkat és közben hallgassa a Rádió Pluszt!

Május 16-án, szombaton László Boldizsár és Nemes Roland a vendégünk.
Május 16-án, szombaton László Boldizsár és Nemes Roland a vendégünk.

A Bor, Mámor, delmagyar.hu! időpontjai és vendégei:

Május 16., szombat: 16:30-18:30 - László Boldizsár és Nemes Roland
Május 17., vasárnap: 18:00-22:00 - Törökné Szántó Katalin, Pálinkó Lujza 19 órától
Május 18., hétfő: 18:00-22:00 - Buella Attila, Székhelyi József 19 órától
Május 19., kedd: 18:00-22:00 - Patkós Róbert, Petrovics Kálmán 20 órától
Május 20., szerda: 18:00-22:00 - Pasztovszki Péter, Bodolay Géza 19 órától 
Május 21., csütörtök: 18:00-22:00 - Ármán István, Dudás Zita 19 órától
Május 22., péntek: 16:30-18:30 - Nagy Attila, Bartók Csaba 17 órától
Május 23., szombat: 16:30-18:30 - Bátyiné Mester Zsuzsa, Boros Gyula
Május 24., vasárnap: 19:00-22:00 - Vajda Attila, Vécsi Viktor

Vendégeinkhez kérdéseket is intézhetnek a cikk kommetfelületén.

Nyertesek

május 12.: barbesz
május 13.: hegedusf
május 14.: zsozsika85
május 15.: poor2
május 16.: bnikol11
május 17.: majki85
május 18: mhajni82
május 19: era
május 20: magi84
május 21: moneszka
május 22: karolics

A tavalyi évhez hasonlóan a környék legszínvonalasabb boros rendezvényén ismét fergeteges hangulat, és igényes produkciók várják a vendégeket.

A Bortársaság felajánlásával május 12-től 22-ig egy-egy palack Konyári Chardonnay bort nyerhetnek a 2008-as Év borászától azok, akik kitöltik kvízünket. A bor mellé egy emblémás poharat és egy nyakbaakasztható pohártartót is nyernek a szerencsések. A nyerteseket e-mailben értesítjük, minden nap 14 óra után sorsolunk.

A nyereményeket a Borfesztivál ideje alatt a Kárász utcai bejárat felől, az információs faházban lehet átvenni.

Kattintsanak a linkre, és indulhat a játék a borokért!

A játékot bejelentkezve kell elkezdeni, különben az eredmény nem számít a ranglistába.

A borfesztivál részletes napi programját itt találja! 

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. cselac 2009. május 25. 10:12
  „Ennyi hibát, mint a Vajda Attilás írásban...megártott a bor?

  Ez mit is jelent: "Vajda Attilának edzés után sem kell a sarkában állni."”
 • 60. bespin 2009. május 25. 09:05
  „A notebook szponzor kikötötte, hogy a gépnek minden 2. képen látszania kell?”
 • 59. Luckatosh 2009. május 24. 23:06
  „Gondolom a Macy Grayert megvadulnak majd a tizeneves punkok es ozonlenek majd az orszagbol. Latom man hogyaz idei SZIN is teli lesz erdektelen eloadokkal mint a tavalyi. Valoszinu iden mar nem is koltok ra.”
 • 58. dömdödöm 2009. május 24. 20:28
  „ne a laptopot nézzétek már, hanem a boros gyuszi szemüvegét!!!”
 • 57. Amati 2009. május 24. 19:50
  „Elég igénytelen a Winden az a sok matrica...”
 • 56. pille 2009. május 24. 12:57
  „Pálinkó Lujza!!! Ki, hogyan, MIt?? Hogy Is lett Lujza ,az,aki lett??éÉekes a felállás???!Nem kéne fényesre polírozni!!”
 • 55. micsibucsi 2009. május 24. 11:48
  „Mámorító volt tapasztalni, hogy ma délelőtt lehetetlen volt bejutnom munka ügyben a Deák Ferenc utcába!! Minden le volt zárva, de hol maradt erről az értesítés?? Hmm.....?”
 • 54. dömdödöm 2009. május 24. 08:05
  „meg kell a szívnek hasadni, hogy a gyuszika elhozza nekünk macy grayt, aki egyébként nagyon jó, csakhát ez a megfogalmazás....jájjj.
  és milyen szép a gyula, ebben a feldizájnolt kockaszemüvegben? hát ez egy csoda...”
 • 53. micsibucsi 2009. május 24. 07:35
  „Köszi Meska az információt, blues-ban kissé bárdolatlan vagyok! De a Gyulát kitűnően látod. :)”
 • 52. meska 2009. május 23. 23:01
  „Apropó!

  Macey Gray hangja középmély, rekedtes, blues-os, csodálatos! Ismerd meg, ajánlom... de milyen az a világ, ahol vlaki a Boros Gyula? /aki elhozza nekünk Macey Grayt... akkó biztos a bluesmikulás lehet...vagy egy kiskorában véletlenül túlpromotált túlterjeszkedett valaki/”
 • 51. micsibucsi 2009. május 23. 21:09
  „Apropó!
  "Boros Gyula Macy Grayt is elhozza nekünk a SZIN-re."
  Ki a f_szom az a Macy Gray????????”
 • 50. micsibucsi 2009. május 23. 21:07
  „Szóval személyesen a Boros Gyuszi hozza szegedre a világsztárokat!? Hmmmm, akkor nem a pénz......”
 • 49. hazaipalya 2009. május 23. 17:59
  „a szökökutnál honved toborzot láttam. nem tolongtak oda az emberek. votka kálmán elég volt! DDD”
 • 48. hazaipalya 2009. május 23. 17:57
  „hol a beigért fieszta?? sehol se látom :P”
 • 47. hazaipalya 2009. május 23. 17:57
  „igazatok van-nagyon GÁZ ez az egesz! balekok fizetnek ott magas árat!”
 • 46. dred 2009. május 23. 16:22
  „Mi ez ? Fesztivál ? Okádék és ürülék a belváros utcáin, ez a háttér, erről miért nem írnak ? Vagy csak kevés a nyilvános WC ? Vagy nincs még elég kultúra ?”
 • 45. eastern_promises 2009. május 22. 19:24
  „@igazságkereső: de lehet, gyalogolj, biciklizz vagy keruld el a Belvarost. En a trolik/buszok/taxik/biciklisek kivetelevel nem is engednek arra a szakaszra jarmuvet, ki lehet kerulni.”
 • 44. Agáta 2009. május 22. 17:02
  „igazságkeresőnek a 40-es bejegyzésre:

  Persze, hogy lehetne valamit tenni: Járj gyalog :-))”
 • 43. hamizs 2009. május 22. 11:36
  „33. hozzászóláshoz:
  Nem is tudtam hogy a Bu..a Attila az bróker volt.”
 • 42. tsz 2009. május 22. 10:59
  „általában az autósoknak nem jut eszükbe elengedni egy gyalogost se zebránál, pedig lehet, az is sietne, attól, hogy nem telik a segge alá autóra
  úgyhogy kibírjátok :)”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídi vásár: 150 ezren szórakoztak a hétvégén Szegeden

Szeged - Mintegy 150 ezren látogatták meg a hétvégén valamelyik szegedi rendezvényt. 180 kiállító kínálta portékáit a Belvárosi hídon rendezett, kétnapos hídi vásáron, a Széchenyi téren 108 borász nedűjét lehetett megkóstolni a rekordhosszúságú borfesztiválon. Tovább olvasom