Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Borfesztivállal zárul a szegedi nyár

Idén lesz a harmadik alkalom, hogy a Bor tér zárja Szeged fesztivál szezonját. A Bor tér 3. szeptember 18-tól öt napon keresztül lesz a kiállító hatvan borász szegedi székhelye, ahol a kilátogatók több száz féle minőségi borból válogathatnak majd.
A nedűk mellett sajt, pálinka, kürtöskalács, lepény és számtalan egyéb finomság is kóstolható. A színpadokon népszerű zenészek előadásában jazz és folk zene szól majd, mely kiváló aláfestése a szép őszi napok hangulatának – mondta Licsicsányi Ilona, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvény 18-án fél hétkor nyílik, mely előtt egy órával, több száz népviseletbe öltözött táncossal kísért szüreti felvonulás indul a Széchenyi térről a Kárász utcán át a Dóm térig, ahol a zenészek és a néptáncosok már vidám szüreti mulatsággal várják a nézőket, táncolni vágyókat.

Az őszi bormustra idei kiállítása egy 1900-as évek derekán üzemelő, korhű szegedi kocsmabelsőt varázsol a Dóm térre. A kocsmában és a hozzá kapcsolódó plakát kiállításon kiemelt hangsúlyt kap a szikvíz, előállításának eszközei, története - melyet a szegedi Bánffi család neve fémjelez - illetve a bor és a szóda sokszínű kapcsolata – foglalta össze a kiállítás megálmodója, Mód László néprajzkutató.

Licsicsányi Ilona kiemelte, hogy az öt nap alatt a korszak jellemző kocsmasportját, a sakkot is kipróbálhatják azok, akik leülnek a sakkasztalok mellé. Ehhez kapcsolódva 21-én, szombaton 15 órától a szegedi kötődésű Papp Petra, női nemzetközi nagymester, felnőtt női magyar bajnok harminc táblán ad sakk szimultánt, amihez már várja a kihívóit.

A rendezvény utolsó napján a hagyományőrzőké a színpad: a Hóra Kisebbségi Hagyományőrző Összművészeti Fesztivál a környezetünkben élő nemzetiségek kultúráját mutatja be színes program keretében.

A Bor tér egyik kapcsolódó programja a PowerTech ÁRKÁD Racing autós bemutató, melyre a Huszár Mátyás rakparton kerül sor szeptember 21-én. Az egész napos program kiváló autók felvonultatásával igyekszik megismertetni az érdeklődőket az autósport több szakágával.

Olvasóink írták

 • 8. queenmargareth1 2013. szeptember 05. 12:17
  „hmvhelynek ott van az országos agrárnapok!:)millióan vannak.”
 • 7. bambulla 2013. szeptember 05. 07:57
  „4. egyvalaki1 2013.09.04. 18:49
  nem értem mi köze van a szegedi borfesztiválnak, bortérnek vagy bármelyik rendezvénynek Váráshelyhez
  nem onnan lettek ezek áthozva
  egyszerű
  szervezzetek oda ti is valamit”
 • 6. helsinkirokker 2013. szeptember 04. 23:44
  „A bortér honlapon ideje lenne kommunikálni.”
 • 5. queenmargareth1 2013. szeptember 04. 20:24
  „Azért, mert lehet, hogy nem tudunk inni (nem tudod megfizetni pl), de ki tudsz mozdulni és bár uazokat látod, mint tavasztól őszig, mégis emberek közt vagy:)”
 • 4. egyvalaki1 2013. szeptember 04. 18:49
  „Érdekes, hogy ide nem írogatnak a nagyon okos megmondóemberek, hogy minek borfesztivál, meg lőrefesztivált kellene inkább rendezni. Ja igen mert mindent csak a nagy Szegeden lehet rendezni, Vásárhelyen pedig semmit...
  Egyébként örülök neki, hiszen egy jó borozás mindig felejthetetlen emlékeket szül.”
 • 3. badass 2013. szeptember 04. 17:34
  „Az viszont eléggé gáz, hogy a rendezvény honlapján két héttel az esemény előtt még mindig a "részletek hamarosan" szerepel.”
 • 2. hangman 2013. szeptember 04. 17:23
  „Inkább két hét az, mint egy.
  Viszont jó lenne egy nívós sörfesztivált is csinálni nyár vége fele, amikor még meleg van és mindenkinek jól esik pár korsó finom, különleges sör ledöntése!”
 • 1. jozkó 2013. szeptember 04. 16:33
  „Gondolom, azt mindenki tudja /?/ , hogy a "Bor tér" a Dóm tér leánykori neve?

  Reméljük, az időjárás kegyes lesz a rendezvényhez szeptember 18-án, és "nyárutó" lesz, nem esős ősz...
  És hogy marad még a bugyellárisok alján némi elkölthető pénz az egy héttel korábban megrendezett hal /itató, úsztató
  fesztivál után!?
  Iskolakezdés, őszi előkészületek: gondolom nem /mindenkinél/ játszik....a borszerető "borszakértőknél" nyilván nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajkergetők: sikeres hajsza a lopott bicikli után

Immár harmadik sikeres akcióján van túl a szegedi Tolvajkergetők csapata. Megint a Cserepes soron találták meg lopott bringájukat. Tovább olvasom