Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Boros Gyula hétvégi ajánlata: túra és kultúra

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Boros Gyula, az Ifjúsági Ház Kht. és a Belvárosi mozi ügyvezető igazgatója mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Boros Gyula, az Ifjúsági Ház Kht. és a Belvárosi mozi ügyvezető igazgatója szerencsés embernek vallja magát, hiszen a munkája, a rendezvényszervezés egyben a hobbija is. Szereti az új kihívásokat kulturális területen, olyan kulturális programokat igyekszik Szegedre hozni, amelyek a környéken élőket is érdekelhetik, és a turistákat is a városba vonzzák. Ügyvezetőként az a feladata, hogy megteremtse a hozzá tartozó intézmények működtetésének feltételeit: szponzorokkal tárgyal, pályázatokat intéz és a munkavállalók problémáival is foglalkozik. Emellett a rendezvényszervezés sem szorul háttérbe, már most szervezik az idei Szegedi Ifjúsági Napok programját és a márciusi jazz- és bluesfesztivált.

Hétvégi kikapcsolódásként Pécs környéki kirándulást javasol Boros Gyula. Fotó: DM/DV

E két feladatkör mindegyikére jellemző, hogy hétvégére sem áll meg a munka, de ha van szabadideje, azt a családjával tölti. Elsősorban családi programokat terveznek feleségével és kislányával, nagyokat sétálnak, kirándulnak hármasban, és a Vadaspark sem maradhat ki. Ha idejük engedi, felkeresnek egy-egy érdekesebb vidéket az országban. Elmondása szerint nincs kedvenc úti céljuk, igyekeznek olyan helyre menni, ahol még nem jártak. Feleségével nagyon szeretik a kastélyszállókat, és az is fontos szempont a helyszínnel kapcsolatban, hogy lehessen nagyokat barangolni a környéken. Mivel kislánya márciusban lesz kétéves, a túraútvonalakról le kell mondaniuk, a programok megtervezésénél természetesen a kicsi áll a középpontban.

Ezen a hétvégén a vasárnapot lefoglalja a 9 és fél randi című magyar film díszbemutatója a Belvárosi moziban, így a szombat lesz a családé. Most nem készülnek nagyobb utazásra, otthon maradnak, és ha jó lesz az idő, délután a városban tesznek egy kiadós sétát.

Hétvégi kikapcsolódásként Pécs környéki kirándulást javasol Boros Gyula. A Mecsek viszonylag közel esik Szegedhez, és sok jó túraútvonal várja a kirándulókat. Aki Szegeden tölti a szabadnapjait, annak a Reök-palota aktuális kiállításait ajánlja.

Olvasóink írták

  • 1. greencat 2008. február 09. 23:01
    „Én meg egy fogyókúrát javasolnék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged szebb lett, mint volt

Szeged - Szeged történetének legnagyobb katasztrófáját élte át 1879 márciusában. A Víz pusztítása utáni négy esztendőben tiszta szerkezetű európai városként született újjá, a mérhetetlen erőfeszítéseknek köszönhetően. Tovább olvasom