Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng. A műsorvezető, Boros Lajos, Bochkor Gábor és Voga egy látványkalitkából szórakoztatta a hallgatókat és a téren letáborozó tömeget.
Szegeden, a Széchenyi téren vendégszerepelt kedden a Sláger rádió egyhetes őszi Mosolyturnéja. A stáb Debrecenből érkezett az országos körút második állomásához, a napfény városába, majd innen Nagykanizsa felé vették az irányt. A turné során érintett városok egy mosolyt rajzolnak ki Magyarország térképén.

Szegedre is teljes stábbal érkezett a Sláger rádió reggeli műsorának csapata. A három műsorvezetőt – Boros Lajost, Bochkor Gábort és Vogát – a Bumeráng főszerkesztője valamint mintegy 20 fős technikai személyzet segítette. A team 10-15 millió forint értékű felszereléssel dolgozott. Az élő adás kiépített telefonvonal segítségével jutott az éterbe.

A műsorvezetők már reggel 6 óra előtt néhány perccel elfoglalták a helyüket a látványkalitkában, amit közvetlenül a Kárász utca elejére, a gyalogos átkelő mellé építettek. A 10 óráig tartó adás alatt nemegyszer kisebb forgalmi dugó alakult ki. Tülköltek rendesen az autósok, de ezúttal nem türelmetlenségből, mint inkább azért, hogy így köszöntsék a városba érkezett médiaszemélyiségeket. Borosék pedig lubickoltak népszerűségben, láthatóan és hallhatóan élvezték a műsor minden egyes percét. A három gegman például percekig élcelődött azon, hogy a Barátok közt színésze, Németh Kristóf születendő gyermekének még nincs gyerekszobája. Boros és Voga kifejtette, hogy akár a gitártokba is szívesen beköltöznek a kölykök. Bochkor pedig elmondta, hogy náluk kacsatapétás a gyermekszoba. Azt a problémát is felvetették, hogy nem értik, a férfiakat miért nem írják ki a televíziós sorozatokból, amikor gyereket várnak.

Repülő helyett zötykölődés

A Mosolyturné egy héten keresztül mindennap másik városból jelentkezik. A stáb és a felszerelések áthurcolása egyik helyszínről a másikra rengeteg energiát felemészt. A kisrepülő-vezetői engedéllyel rendelkező Bochkor Gábor ezért a levegőben szerette volna kísérni a karavánt: – Úgy volt, hogy Szegedről repülővel megyek át Nagykanizsára, csakhogy az egyik barátomnak, aki lehozta volna ide a repülőt, váratlanul más dolga akadt, így marad a zötykölődés.

Az adás végén előbb Vogának szegeztük a kérdést: a stúdióban vagy a műanyagkalitkában élvezetesebb a műsorvezetés? – A stúdióban kényelmes, a kalitkában kevésbé, viszont szemükbe nézhetünk azoknak az embereknek, akiknek a családjaihoz korábban már beköltöztünk. Akik kijöttek a Széchenyi térre, nyílván kedvelnek bennünket, kíváncsiak ránk, szóval szívesen találkoztunk velük – mondta el az egykori zenész.
Boros Lajos korábban gyakran megfordult Szegeden, az ifjúsági napokon, úgyhogy nem ismeretlen előtte a város. – A Móra-múzeum lépcsőjén többször koncerteztünk Vogával, ezek a fellépések életem csúcspontjai voltak, sohasem fogom elfelejteni – vallott Szegedről a napokban könyvet is megjelentetett műsorvezető.

Utolsóként Bochkor is megszólalt, pedig a slágeres biztonságiak szerint az ifjú apuka – ahogy ők fogalmaztak – tabu, nem szívesen beszél a sajtóval. Velünk mindenesetre készséges volt: – Sok spontán dolgot be tudtunk emelni a műsorba, ami a megszokott stúdió körülmények mellett nem lett volna lehetséges. Jó néha kimenni az utcára a hallgatók közé, a mosolygós arcok igazolják, ha jó úton járunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a termálkútvita Szegeden

Szeged - A Fidesz szerint Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármestert terheli a felelősség az… Tovább olvasom