Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Börtön helyett közmunka

Szeged - A Szegedi Ítélőtábla szerint a megyei bíróság túl szigorú ítéletet hozott egy hivatali vesztegetési ügyben. A vádlott – aki egy börtönparancsnokot és egy osztályvezetőt akart szabadulása reményében megvesztegetni – börtön helyett így közmunkára megy.
– Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a vesztegetés miatt Reszelő József ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Békés Megyei Bíróság ítéletét – tájékoztatott Bátyi Zoltán sajtótitkár.

A táblabíróság úgy ítélte ugyanis meg, hogy – tekintetbe véve a vádlott személyiségét, személyi körülményeit, az elkövetett cselekmény súlyát – a Békés Megyei Bíróság eltúlzottan szigorú ítéletet hozott. Ezért a Szegedi Ítélőtábla a vádlott büntetését 40 napi közérdekű munkára enyhítette, a közügyektől eltiltás kiszabását pedig mellőzte.

Kimondták továbbá, hogy a közmunkát fizikai munkakörben kell letölteni. Ha az elítélt a munkakötelezettségének nem tesz eleget, a közérdekű munka, illetőleg ennek hátralévő része helyébe fogházban letöltendő szabadságvesztés lép. Egy napi közérdekű munkának egy napi szabadságvesztés felel meg. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Olvasóink írták

 • 3. Yossarian 2009. november 24. 23:10
  „hogy is van ez?
  szabadulása reményében próbált megvesztegetni egy börtön parancsnokot, és egy osztályvezetőt, és erre közmunkára ítélték? h
  ha a szabadulását szerette volna elérni, akkor ugye bent van, akkor meg hogy lehet közmunkás?!?
  és hogy van az, hogy a vesztegetés nem olyan súlyú bűncselekmény???
  hát persez, ebben az országban az ilyesmi szóra sem éredmes.”
 • 2. rozator 2009. november 24. 17:38
  „Milyen szinű politikai itéleted volt? Valószinű?”
 • 1. dblaci 2009. november 24. 13:43
  „tudtommal nincs Csingrád megyében közmunka, legalábbis a politikai ítéleteket nem hagyták, hogy ledolgozzam, pedig erre külön kérvény tnyújtottam be. Ezen kívül mi ebben a hír?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek az orosz vetési varjak

Telente a szegedi égen is gyakori látvány a hatalmas tömegben repülő varjúsereg, miközben a hazánkban élő vetési varjakat szinte teljesen kiirtották. Tovább olvasom