Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Börtönben marad Czeglédy Csaba

Harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája kedden.
Harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája kedden. Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a tárgyalás után elmondta, hogy a bíró egyetértett az ügyészséggel abban, hogy ha szabadon engednék a volt szocialista politikust, akkor nem kizárt, hogy újra bűncselekményt követne el.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a Czeglédy vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, ami diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Human Operator Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján lévő és strómanok által vezetett kilenc iskolaszövetkezet segítségével a diákmunka közvetítése után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma - miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában - megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a KDNP Szeviép-ügyben

Önálló indítványt nyújtott be a szegedi közgyűlésnek november 30-án Haág Zalán, a KDNP… Tovább olvasom