Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Bosszantották az autók - bombariadót fújt az ópusztaszeri csárdában

Bosszantotta, hogy sok autó áll az ópusztaszeri Kemencés Csárda előtt, ezért szombaton délután egy férfi bejelentette a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy felrobbantja.
A Kisteleki Rendőrkapitányság az épületet kiürítette, majd átvizsgálta. A bombakutatók nem találtak semmit.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított nyomozást az ügyben. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt, egy 53 éves hajléktalan férfit a nyomozók néhány órán belül azonosították, majd elfogták. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, de azt mondta, hogy nem bánta meg a tettét, mert úgy gondolta, hogy őt senki sem veszi komolyan.

A közveszéllyel fenyegetés alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 16. seawasp 2010. március 05. 12:48
  „15.
  ferdzso!
  Semmi gond, nem bántottál meg, mert annál durvább vagyok, hogy egy kis csipkelődést ne bírjak el! :-D
  Engedd meg, hogy visszalépjek, és az ,,elkeseredésre" hivatkozzak! Nem tudjuk meg a cikkből, miért állította a muki, hogy: ,,mert úgy gondolta, hogy őt senki sem veszi komolyan."

  Ez mondat(6)ja azt is, már szólt valahova többször! Azt nem tudom felülbírálni, egy hajléktalan férfi milyen személyes sérelmeket szenvedhet, de ha jó ügyvédet adnak neki - az adófizetők pénzén! -, akkor az sokat javíthatna a koma helyzetén!
  Az ügyvéd - egy jó! - meg tudja lovagolni az elkeseredést, és a komolyan nem vevés tényét! Ebben pedig ott van a fizikai cselekmény eshetősége is!

  Én nem látom kitüntetésre jogosultnak - de ez eszembe sem jutott -, mert az nem illik ebbe a képbe! :-)”
 • 15. ferdzso 2010. március 03. 12:42
  „"seawasp"! Igazad van! Abban a falban mindenkinek van egy téglája befalazva. Azt azonban biztosan tudom magamról, hogy az enyém nem azért van, mert névtelen telefonnal, hajléktalanul, bomba robbantással fogok valaha is fenyegetőzni,egyszerűbben: Mások életére törni! (Ha valaha is megbántottalak, bocsi, de úgy érzem,és ez van): amit te írtál, az nyilvános,mindenkinek szólt a véleményed. Bárki, bármit mondhat, írhat,hozzá szólhatnak a törvény keretein belül.Te is, én is, meg mások...(Arról a szegényről, amiről itt "csevegünk, a véleményem annyi, hogy az az ő önálló, szabad választása volt, amit tett! Mégis mit várt? Kitüntetést?)”
 • 14. szilléri 2010. március 03. 12:02
  „53 éves Ópusztaszeren hajléktalan férfi telefonál???????????? Érdekes ! Ez olyan mint az öreg ,,szegény nyugdíjas" ,,nyanyák" betelefonálós műsorokban percenként 600 Ft+ÁFA-ért 15-20 percig jóslatokat halgatnak és meg nem nevezett ,,fórumokban" balkáni ( mondjuk bolgár kertész ) riporterekkel osztják az igét!
  Nem szeretnék hülyén meghalni, de ha jól értem a probléma lényege : csárda előtt sok autó áll a világ végén ? Mi a véleménye a tanya gazdának ? Netán a köztársasági elnök és kísérete irritálta a megélhetési hajléktalant ? Na azonnal elvonni az összes szoc. segílyt..... !”
 • 13. seawasp 2010. március 03. 05:50
  „12. ferdzso!

  Olvasd vissza - te kezdtél ki velem a véleményem által, amit nem neked szántam! -, és most a "duma" szóval folytatod a támadást?
  A nagy liberális szándékod meghazudtolva, számodra az nem ember, csak egy börtöntöltelék! :-(

  Adja az Isten, hogy te is megjárd azt az utat, mint az, akit látatlanban, a börtönben látnál szívesen!

  Akkor majd jussak eszedbe, mert őszintén kívánom neked! :-D”
 • 12. ferdzso 2010. március 02. 13:14
  „"seawasp"! Ilyen gyenge dumával akarsz meggyőzni? Úgy látom, hogy nem érdemes veled "diskurálni"!Erőlteted a vélt igazadat, és védesz egy olyan embert, aki a Te életedet is tönkre teheti ,egy ilyen tettel. Miért Te talán ismered? Szép kis alak, akinek a csárda előtt a "vacka", ahogy írtad. Ha ismered szólj neki, hogy "robantósdi" helyett jöhet segédmunkára, ha egyáltalán akar dolgozni, a börtön után, ami ezért a tettéért jár neki, (és képzeld, még csak nem is én csukattam oda, ezzel a "moslék agyammal"), hanem az akik hozták a Törvényt!! ebben az országban. Az a "sokak véleménye", pedig a Többség! Te az "elenyésző hányad" között vagy, aki nem szereti betartani. (Legalábbis a szöveged értelmében.) Van ahol a "dzsihad", egy elfogadott dolog, de szerencsére itt nem!”
 • 11. seawasp 2010. március 02. 12:31
  „9.ferdzso!

  Gondolkoztam, de nem győztél meg, mert...
  - személyesen ismered a fazont?
  - a mai állapotok szerint, csak szándékon múlik a munkaképesség?
  - nem lehet, éppen a delelő helyét foglalják el a parkoló autók, és mint az állat, védi a vackát?
  - mire gondolták a bűnpártolással? A liberális moslék megülte az agyadat, mert valaki nem áll a fejet követelők közé?

  ,, (de sokaknak ez a véleménye)" - ez jó, mert az ilyen önigazolás nem igazolja a nézeted! :-D”
 • 10. IVY 2010. március 02. 11:54
  „Remélem a zsaruk elverték, mint a kétfenekű dobot?”
 • 9. ferdzso 2010. március 02. 11:35
  „"seawasp"! Szerintem,(de sokaknak ez a véleménye), hogy annyira nem képes elkeseredni egy normális ember, hogy "bánatával" mások életére törjön, még, ha fenyegetés formájában is! Öngyilkosság, a gyávák bátorsága, de inkább azt tenném, mint el keseredettségemben azzal riogatnálak, hogy bombát tettem valahová, ahol Téged baj érhet e miatt! Minden ember a saját sorsának a kovácsa. Úgy látom, hogy Te nem tudsz a sorok között olvasni, mert ez az ember, nem csak egy tehetetlen a sorsát alakítani, hanem még irigy is azokra, akik autóval tudnak oda állni egy csárda elé! Szerintem kissé kimeríted a szövegeddel a bűnpártolás fogalmát! Gondolkozz!!!”
 • 8. varadipal 2010. március 02. 11:34
  „A hajléktalanná válásnak sok oka lehet. A statisztikák szerint az esetek többségében az alany életmódja okozza a lecsúszást. Kocsma, játékgép, lovi, zsuga. Mind állami bevétel forrás, az egyik oldalon, és adófizetők pénzének elherdálása az állam részéről a másikon. Bombával fenyegetni azért csak legyen börtönnel fenyegetett büncselekmény.”
 • 7. seawasp 2010. március 01. 22:14
  „6. ferdzso!

  ,,Ne haragudj, de tudod Te miket írsz???!"

  Hogyne tudnám, és ha elolvasod a sorok közötti részt is a cikkben, akkor ott érezhető az elkeseredés! Az elkeseredés a végső indulat az ember esetében, és azért volt 1956, 2000 október, mert innen indul a fizikai kezdeményezés!
  Ahhoz, hogy ennyire is kiolvasható legyen a sorok közötti rész, élettapasztalat kell!
  Ezt nem lehet tanulni, csak állandóan figyelni, és nem elfelejteni!

  Igen, boldog vagyok, mert soha nincs olyan rossz, hogy rosszabb ne lehetne!”
 • 6. ferdzso 2010. március 01. 12:25
  „"seawasp" akkor kívánom, hogy mindig légy boldog, végső elkeseredésed soha se legyen, mert még (értelmezésed szerint jogosan!) fel találsz bennünket robbantani! Ne haragudj, de tudod Te miket írsz???!”
 • 5. ferdzso 2010. március 01. 12:20
  „A "bolondja"! Biztos sokba került neki a "ceh" egy átmulatott este után. Most majd komolyan veszik, ha eddig nem. Biztos csak fázni szeret szabad lábon, mert hát jön a tavasz, ha nehezen is. Sőt! Bent olyan úr lesz, hogy nyitják, csukják az ajtót helyette is!...("maz"-hoz fűzve...)”
 • 4. seawasp 2010. március 01. 12:12
  „,, A közveszéllyel fenyegetés alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte a rendőrség."
  Azt nem értem, amikor katona voltam - muszájból, és 17 658.5 órát(2 év, és 2 nap!) -, akkor azzal rémisztgettek a hatalom oldaláról, hogy azért kell katonának lenni, mert a NATO meg szeretné enni a Varsói szervezetet! Akkor, egy egész országot rémisztgetett a hatalom, és az miért nem bűn? Pedig, ugyanazok utódai ülnek a Parlament székeiben, aki akkor vezetgettek bennünket!

  Nem védem a hajléktalan férfit, de ilyet már végső elkeseredésében választ az ember, és ezt is mérlegelni kellene! Az előttem szólóknak kívánok ilyen helyzetet, és lehet akkor vigyorogva viccelődni! :-(”
 • 3. maz 2010. március 01. 12:04
  „Két év bentlakás meleg kaja fűtés tető a fej felet”
 • 2. newdog 2010. március 01. 11:27
  „Egy önjelölt celeb? :-)”
 • 1. savos 2010. március 01. 09:46
  „Most már nem hajléktalan. Remélem, sokáig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés, aki válaszol: Baka András főbíró

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába… Tovább olvasom