Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Bosszút áll a macskaimádó terrorista

Sikert aratott Martin McDonagh vérkomédiája, Az alhangya a kisszínház színpadán. A Holdudvar-projektben bemutatott darabot láthatóan élvezte a premier közönsége.
Csorba Kata, Varga Mónika és Szívós László. Fotó: Karnok Csaba
Toronykőy Attila rendezésében lelkes, fiatal csapat vitte színre az ír származású Martin McDonagh meghökkentően brutális, szélsőségekben tobzódó, groteszk vérkomédiáját. Az alhangya minimál-költségvetésből született, a díszletelemek, kellékek többségét a raktárból szedték össze, Varsányi Anna pedig hétköznapiságukban is találó jelmezeket kerített. A színpadképet meghatározó jellegtelen, barnásszürke dobozvilág jó alap a játékhoz: hangsúlyosabbá váltak, jobban kiemelődtek a szereplők. A macskaimádó terroristáról és nem kevésbé őrült „kapcsolt részeiről" szóló, abszurdba hajló történetet sok humorral, lendülettel és ötlettel játsszák.

Az apát alakító Kocsis György a tőle megszokott bravúrral könnyedén teremt jellegzetes karaktert, Boncz Ádám is finom humorral hozza a rózsaszín figurát. Ígéretes az egykori stúdiósok közül Csorba Kata, Szívós László és Bánvölgyi Tamás játéka is. Az alhangya az öncélú brutalitás, agresszió egyszerre sokkoló és szórakoztató paródiája, kifigurázása. A forgószínpadon felépített rendhagyó, mozgó nézőtéren szinte beleszédül a publikum a látottakba. Legközelebb február 16-án, 17-én és 18-án tűzik műsorra a produkciót a kisszínházi Holdudvarban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogások sora a tilosban

Autósokat kérdeztünk meg a szegedi Szent István téren, miért hajtanak be a tiltó táblák ellenére. A… Tovább olvasom