Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Boszorkánysággal vádolnak egy zákányszéki anyát

Zákányszék - Egyik országos napilap tegnapi cikke szerint azért vették el egy Csongrád megyei településen Kálmán Andreától két gyermekét, mert az asszonyt boszorkánysággal vádolják. Megpróbáltunk utánajárni a képtelennek tűnő történetnek – bonyolult családi viszálykodást találtunk.
Egyik országos napilap tegnapi cikke szerint azért vették el egy Csongrád megyei településen Kálmán Andreától két gyermekét, mert az asszonyt boszorkánysággal vádolják. Megpróbáltunk utánajárni a képtelennek tűnő történetnek – bonyolult családi viszálykodást találtunk, amelynek minden bizonnyal a gyerekek a legfőbb kárvallottjai.

Zákányszéki a történet, derült ki rövid úton, mert a jegyző neve szerepelt az országos napilap tegnapi cikkében. Amely szerint boszorkánysággal vádolták meg Kálmán Andreát , a kétgyermekes anyát, ezért vették el tőle a 11 éves Lillát és a 14 éves Norbertet. Tatár Zoltán zákányszéki jegyző idén július 31-én hozott végzése ideiglenes hatállyal Papp Róbertnél, az édesapjuknál helyezte el a gyerekeket.

Az anyától 16 éves házasság után tavaly januárban költözött el a férje. A bíróság a válás után az anyánál helyezte el a gyerekeket, az édesapa kéthetente láthatta őket. A zákányszéki asszony idén július elején tíz napot nyaralt együtt a gyermekeivel Görögországban, majd július 23-án Tiszaalpárra vitte őket az édesapjukhoz a kéthetes nyári láthatásra. – Augusztus ötödikén járt volna le a láthatás, ám három nappal korábban kaptam egy végzést a jegyzőtől, hogy a férjemnél helyezik el a gyerekeimet – emlékezett vissza tegnap a nő.

Az asszonynak már a válás előtt elmérgesedett a viszonya a volt apósával és anyósával. A nagyszülők közvetlenül az anya szomszédságában élnek Zákányszéken, így többször is konfliktusba kerültek egymással – derült ki a végzésből, amit az asszony nekünk is átadott. Például: Kálmán Andrea idén május 29-én bejelentést tett, elmondása szerint a volt apósa megszorította a tarkóját, azt állítva, hogy lemérgezte a temetőben a tujáit. Az asszony önvédelmi gázspray-vel lefújta az idős férfit. A dulakodásnak a házba betoppant kislány, Lilla jelenléte vetett véget. Máskor a nő a karján harapta meg a szomszédban élő nyugdíjas férfit, vagy tűzifával verte a fejét.

A gyerekek apja július 30-án kérelmet nyújtott be a hatósághoz, amelyben kérte Lilla és Norbert nála való ideiglenes elhelyezését arra hivatkozva, hogy a volt felesége közvetlenül veszélyezteti a gyermekek testi épségét, értelmi, erkölcsi fejlődését. A Makón bírósági titkár Papp Róbert – aki korábban Zákányszék jegyzője is volt – kérelmében többek között azt is kifejtette, hogy a volt felesége mágikus szertartásokat végez, boszorkány rituálékat gyakorol. – A volt feleségem állandóan gyűlöletet gerjeszt, véleményem szerint szakértőnek kellene megvizsgálni az elmeállapotát – fejtette ki tömören a véleményét Papp Róbert.

A családgondozó szerint a nagyszülők kapcsolata a fiatalok válása előtt sem volt felhőtlen a menyükkel, többször összetűzésbe kerültek. – A volt menyem korábban nálam dolgozott az élelmiszer boltunkban. Lopáson is rajtakaptuk – mondta el tegnap Zákányszéken a nagypapa, Papp Vince. A nyugdíjas férfi szerint a gyerekekre mindig is nyomasztóan hatott az édesanyjuk. A nagyobbik gyermeket, Norbit tegnap a nagyszüleinél találtuk. – Anyával és apával is nyaraltunk az idén. Apával izgalmasabb volt, mert csónakáztunk és horgásztunk is. Néhány napja találkoztam az anyuval, amikor átmenten hozzá egy-két ruhámért, de nem sok mindenről beszéltünk – mondta el a kisfiú.

Kálmán Andrea nem akar és nem tud beletörődni, hogy boszorkányság vádja miatt elvegyék tőle a gyerekeit. Mint elmondta, ügyvédhez fordult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a légúti betegekért alapítvány körül

Szeged - A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a kuratóriumi elnök lemond, a szülők egy része pedig… Tovább olvasom