Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Botka–Oláh vita

Oláh János nyilvános vitára hívja ki Botka Lászlót – de a polgármester már elígérkezett a lapunk által korábbra szervezett vitára.
A demokrácia arcul csapása, hogy a kormánypárti képviselők nem jelentek meg a Fidesz–KDNP által kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen – fogalmazott tegnap Oláh János a Fidesz városi elnöke, polgármesterjelölt. Ha a gazdaság leszálló ágban van, akkor hátrány, ha a polgármester kormánypárti – mondta Oláh –, mert elsőnek kell lennie a megszorítások végrehajtásában. A politikus felszólította Botka László polgármestert, hogy adjon számot arról, hogyan érintik Szegedet a megszorítások. Számításaik szerint ugyanis már most akkora a város adóssága, hogy minden szegedi polgárra 200 ezer forint jut. Oláh arra kéri Botkát, hogy szeptember 29-én a Tisza Szállóban nagy nyilvánosság előtt vitázzon vele.

Solymos László alpolgármester reagált a fentiekre: „Nem értjük, miért gondolja Oláh János, hogy Botka László elleni egyre durvább támadásaival meg tudja győzni a szegedieket arról, hogy ő a jövő embere. Eddigi nyilatkozataiból világosan látszik, hogy semmilyen reális elképelése nincs Szeged jelenlegi helyzetéről és jövőjéről.

Hagyományosan a Délmagyarország szervezi Szegeden a polgármesteri vitákat. Botka László elfogadta a napilap szeptember 27-ére szóló meghívását. Reméli, hogy Oláh János is eljön."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka: Bezzegváros lett Szeged

Egy leszakadó, lemaradó városból bezzegváros lettünk, amelyre Európában is odafigyelnek –… Tovább olvasom