Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Botka: a Fidesz mindent megtesz, hogy innen menjek nyugdíjba

Szeged - A Fidesz a legutóbbi közgyűlésen azt követelte rajtam számon, hogy Tibet legyen független, most meg az energiaárak emelkedéséért vagyok hibás - ironizált a szegedi közgyűlésen a polgármester. Online tudósítás, szóljon hozzá ön is!
16.31 óra: a közgyűlés befejezi munkáját.

16.20 óra: a képviselők név szerint szavaznak, hogy a Partfürdő az Ifjúsági Ház Kft. kezelésébe kerüljön vagy sem. A közgyűlés megszavazta a határozatot. Nem elég a feszültség a magyar politikai életben, még Szondi Ildikó (MSZP) is új fényképezőgépet vásárolt. És használja is - jegyezte meg Botka László némi derültséget az arcokra csalva.

15.58 óra: a közgyűlés folytatja a határozat hozatalt. A Fidesz frakció 5 perc szünetet kér.

15.15 óra: Botka László a tv-nézőkhöz intézett sokadik képviselői kiszólás után megjegyzi, hogy az újságolvasókhoz is szólhatnának már a városatyák. Halkan jegyezzük meg, hogy az internetezőkhöz is. Zárt üléssel folytatódik a közgyűlés.

Solymos László kortyol két előterjesztés között
Solymos László kortyol két előterjesztés között.
Fotó: Miskolczi Róbert

14.45 óra: A fideszes Balogi Dániel a Bartókkal kapcsolatban megjegyzi, hogy az IKV amit éppen el tud adni, azt teszi pénzzé. Most a Bartók van soron. Egymilliárd forint bevétel, ennyi a történet - összegzi a képviselő.

14.15 óra: a Bartók művelődési ház végérvényes bezárásáról vitázik a közgyűlés. A fideszesek által csak Deák Ferenc utcai "Kaszinó óvoda" is terítékre kerül.

13.30 óra: a városatyák elfogyasztották ebédjüket, pályázatokkal kapcsolatos vitával folytatódik a közgyűlés. Ellenzéki felszólalások után Botka László megígéri, hogy tájékoztatást fog kérni a Nagykörút útfelújításával kapcsolatos munkavégzésről a Közútkezelőnél.

Botka Lászlót többször is kihozták a sodrából
Botka Lászlót többször is kihozták a sodrából.
Fotó: Miskolczi Róbert

11.40 óra: Továbbra is parázs vita zajlik a fürdőkkel kapcsolatban. Kohári Nándor (Fidesz) az után érdeklődik a polgármesternél, hogy a fürdőkbe beapportált 3024 négyzetméter medencerész, ami 40-45 ezer forint négyzetméteres telekáron lett beszámítva, az remek üzlet?

12.13-kor ebédszünetet rendel el Solymos László. Az ülés 13.30 órakor folytatódik.

11.20 óra: A Szegedi Fürdők üzleti tervével kapcsolatban Gyimesi László (Fidesz) kijelenti, örülnek az új, modern városi fürdőnek. A beruházás módjával van bajuk. A képviselő szerint Szeged egy "bimbózó monopol céget" támogatott.

- Minek neveznék, ha valaki a tények ismeretében nem mond igazat? - teszi fel a költői kérdést Botka László. - Gyurcsánynak - érkezik a válasz a fideszes frakciótól a feldobott magas labdára.

11.10 óra: Közgyűlési döntést igénylő ingatlanokról folyik a vita. Oláh János (Fidesz) nagy derűltséget okoz, miután kijelenti: hosszú hónapok óta az első olyan előterjesztés, amelyben nincs ingatlan spekuláció.

Oláh János: hosszú hónapok óta az első olyan előterjesztés, amelyben nincs ingatlan spekuláció Fotó: Miskolczi Róbert
Oláh János: hosszú hónapok óta az első olyan előterjesztés, amelyben nincs ingatlan spekuláció.
Fotó: Miskolczi Róbert

10.40 óra:
Megkezdődik a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2007. évi beszámolója. Kalmár Ferenc (KDNP) az SZKT kapcsán kiemeli, hogy a parkolási rendszer 12,8 százalékos növekedése kétes siker, mert a képviselő szerint nem kellene még több pénzt kivenni az emberek zsebéből. Kalmár Ferenc lapunk két cikkére is utal: egy korhadt fa zuhant egy kocsira, illetve kőkonzol szakadt le egy belvárosi ház udvarában - ezek az esetek is a látványpolitikát igazolják, azaz kívül szép, belül pedig rohad - jelentette ki a képviselő.

10.25 óra: Póda Jenő (Fidesz) azt kéri a polgármestertől, hogy vegyen elő papírt és ceruzát, diktálná, hogy milyen áremelések voltak az elmúlt két évben Szegeden. Tömegközlekedés, csatornadíj, távhő, szemétdíj, parkolás, lakbérek - érkezik a felsorolás az áremelkedés százalékos arányával. - Nem jegyzetel, polgármester úr - néz fel a jegyzetéből Póda Jenő és hozzáteszi, hogy ezek az áremelések 84 ezer forint többletköltséget jelentenek egy családnak.

10 óra: Megkezdődik a vita a 2008. évi önkormányzati költségvetés módosításáról. Botka László kijelenti, hogy a polgármesteri alapjából tanfolyamot fizet azoknak, akik hozzászólnak a közgyűlésen Európai Uniós kérdésekhez. A Fidesz a legutóbbi közgyűlésen azt követelte rajtam számon, hogy Tibet legyen független, most meg az energiaárak emelkedéséért vagyok hibás - ironizált a polgármester.

Kalmár Ferenc a Délmagyarország cikkeivel példálózott Fotó: Miskolczi Róbert
Kalmár Ferenc a Délmagyarország cikkeivel példálózott.
Fotó: Miskolczi Róbert

9.50 óra: A KDNP is üdvözli az Önkormányzati Tervtanács újraszabályozását - mondta el Juhász Gyula. Így legalább nem fordulhat elő, hogy az Országos Tervtanács miatt bukhassanak meg szegedi pályázatok.

9.35 óra: a közgyűlés az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, működéséről vitázik. Nagy Sándor (SZDSZ) alpolgármester hangsúlyozta, hogy egy-egy beruházás esetén az önkormányzat kikéri és figyelembe veszi a Tervtanács véleményét, így történt a fürdőberuházás esetén is.

Hűvös László (Fidesz) fontosnak tartotta megjegyezni, hogy támogatják a szegedi beruházásokat, csupán azok elhelyezésével akad gondjuk.

9.20 óra: A fideszes Hűvös László felszólalásában azt ecsetelte, hogy "milyen kiváló munkát végzett Ujhelyi István". Az Európa Uniós pályázatok felől közelítette meg a leköszönt államtikár tevékenységét. 21 elbírált pályázat közül csak három volt eredményes - emelte ki. Ebből kettőben a Szeviép volt érdekelt - tette hozzá.

Hűvös László a szegedi nagyberuházások helyszínének kiválasztását kifogásolta

Hüvös László a szegedi nagyberuházások helyszínének kiválasztását kifogásolta. Fotó: Miskolczi Róbert


Botka László válaszában százas nagyságrendű pályázatokról beszélt, amelyek segítségével több mint 50 millárd forintos beruházási programot tud megvalósítani a város. "A Fidesz mindent megtesz, hogy innen menjek nyugdíjba" - zárja le a vitát.

9.10 óra: Napirend előtti felszólalásban Bakai Csaba (Együtt Szegedért Egyesület) a város rendkívüli közlekedési helyzetéről beszélt, ijesztő káoszként jellemezte a város forgalmát.

Botka László polgármester a válaszában megértést és türelmet kért a szegediektől. Nem tudok megnyugtató választ adni - mondta, mert az útfelújítások befejezése után kezdődik a tömegközlekedési projekt illetve az M43-as autópálya megépítése, amely kivezeti majd az átmenőforgalmat a városból.

9 óra: a közgyűlés ezúttal is pontosan kezdődött, a városatyák egy perces néma csenddel adóztak a napokban elhunyt Ügyvédi Kamara elnöke, Dobozy Levente emlékére.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése pénteken 9 órától tartja soron következő ülését.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. klj_54 2008. szeptember 21. 22:37
  „Olvasótársak, melyikőtök olvasta végig az önkormányzati (publikus) jegyzőkönyveket?
  Azon kívül, hogy szidjátok (tisztelet a kivételnek!) Botkát, tudtok-e érdemi elképzeléssel szolgálni a köz javára?
  Ahogy elnézem, itt is érvényesül a "Nemzet Nagy Vezérének" (O.V.) a megosztó politikája:(
  Szégyen!”
 • 30. GPS 2008. június 19. 20:41
  „Itt van ez rahedli sok maszopos képviselő a helikopteres légimentés meg nincs. Itt pusztulhatunk meg. Rohadjanak meg.”
 • 29. GIZI 2008. május 17. 21:29
  „Szerettem volna hallani az illetékesek véleményét,a héten történtekről a sportuszodában.Aljasság amit a mozgásrendszeri betegség miatt,gyógyúszásra beutalt gyerekek kisérőjével tesznek.Kérdem én az az 5 éves gyerek,hogy tud egyedül átöltözni és a tanmedencéhez menni. MIÉRT nem oldották meg a kiséretet.
  JÓL LÁTHATÓ HELYRE A BEJÁRATI AJTÓRA ÉS A RECEPCION DOLGOZÓ SZEMÉLYZETNEK KELLENE FELVILÁGOSITANI A SZÜLŐT ,NEM AZ EMELETEN SZEMBESÜLNI A TÉNYEKKEL.HA TUDOM EL SEM KEZDJÜK A 60 ALK SZÓLÓ JEGYET.Jót elüldögél a biztonsági ŐR is,ahelyett hogy óránkent felemelkedne és a gyerekeket elkisérné,biztonságukra ügyelne és épségben egy óra mulva a szülőnak átadná.
  Ki vállalja a felelősséget,ha valami komoly baleset történik?????Én még nem láttam olyan kisérő szülőt ,aki a du 4-5-6 órakor kezdődő gyógyuszás alkalmával,fürdött volna.Minden pálya foglalt!!!!
  Nem akisérő jegy árát kellene emelni hanem a bliccelők kiszürését megoldani azonnal.Kihasználják,hogy a sérült gyerekek egészsége érdekében a szülő nem sajnálja a pénzt.
  EGY ÓRÁRA :zámoljunk.200 ft a gyerekjegy,600 a felnőtt belépő,uszás után valami ennivaló 400 ft.az 1200,ennyi pénzért Mórahalmon egész nap élvezheti a gyerek a Welnes adta lehetőségeket.ÉRDEMES LENNE NÓGRÁDI ZOLTÁN KÉPVISELŐ ÚRTÓL TANÁCSOT KÉRNI.”
 • 28. kkiku 2008. május 17. 13:39
  „Botka csak ne ábrándozzon, nagyon remélem hogy eltünik a francba ugy mint az Ujhelyi haverja. Botka Elvtárs jól kifosztotta szegedet, csak azt kell megnézni mennyi hitelt vett fel. Kár az elvtársnak azon gondolkodni hogy innen megy nyugdija. Téves illuzió Botka Elvtárs, törld az agyadból. Menni fogsz mert nem szavazunk meg.”
 • 27. pataky 2008. május 16. 22:35
  „jaj de jó ez a kép Oláh "Jancsiról" és a mindig készséges Balogi "Daniról"!

  Jaj, kell ez a kép kinagyítva nekem, köszönöm a lehetőséget!

  De szépek ezek a férfiak, nekem nagyon tetszenek, főleg Balogi "Dani" hízelkedő készsége: még nem ír, de ha a főnök barmit mond, azonnal írja!

  Köszönökm a képet!”
 • 26. ejha 2008. május 16. 20:50
  „Ha megépül az uszoda-wellnes... akkor megnyugtatok mindenkit nem 500-600 Ft lesz a belépő...

  Voltam Esztergomban, wellnesközpont... a belépők hétköznap 16 óra és 21 óra között ha jól emlékszem 1700 Ft volt csak a wellnes részlegben...

  Tehát kedves szegedi polgártársaim, családi programok ott nem lesznek, mert egy családnak jóindulattal 4000-5000 Ft lesz egy belépő!

  Nekik ez a pénzről szól, azért, hogy egy céget kiszolgáljonak...

  GONDOLKODJATOK!”
 • 25. pataky 2008. május 16. 20:35
  „Figyelj, zsido: indulatos vagy. És ha ilyen elemi erővel támadsz, a helyesírasra is gondolhatnál.

  meddig jártál iskolába?

  mert ugye a "szarhazi" egy szó, egybeírjuk, a föld ebben az összefüggésben Föld (mert hiszen nem a termőföldről van szó), a "seggebe" a hozzászólásodban tárgyeset! Barátom, helytelenül, mert a -ban-ben (emlekszel az iskolából? jaj, ha nem, nagyon sajnálom!) részeseset. Mármint hogy benne van. Érted? Pl. "iskolába megyek", de "iskolában tanulok".

  Érded?

  mit tanultal az "iskolába"? Szidalmazást? Kirekesztést?

  Fékezzél és olvasgassal irodalmat.

  üdv, szeretettel!”
 • 24. vaktyúk 2008. május 16. 20:04
  „Nem hogy nyugdíjba lehet ,hogy még ezt az évet sem fogod kibírni
  te mocsadék, egy rohadt ember, vagy , egy senkiházi gerinctelen.”
 • 23. zsidó 2008. május 16. 20:01
  „A Botka egy útólsó ... ember akit valaha látott a föld.
  Kiárusította a szegediek vagyonát a család tagjainak, ezért jött ide
  Szolnokról maradt volna .... .
  (moderálva - a szerk.)”
 • 22. bespin 2008. május 16. 19:47
  „Elfogadható a magyarázatod, ezzel nem tudok kötözködni, sajnos a régi ötösről áthelyeződött a halál a 43-asra.Ennek az EU bővítés az "oka", de a nagyobb lobby-t az M43-ért pozitívabban értékelnénk B. Lacitól.”
 • 21. Logaritmus 2008. május 16. 19:40
  „bespin: amióta van autópálya, azóta a korábbiakhoz képest töredék számban fordul elő baleset, halálos kimenetelű pedig alig. Már ezért is megérte, és nem érdekel mennyibe került.”
 • 20. Ful 2008. május 16. 19:35
  „Fürdőrőljut eszembe!
  A két fiam úszására a kísérőjegy 600Ft a sporiban.
  Normálisak ezek?! Így aztán nem fognak a gyerekek úszni!
  Kíváncsi lennék milyen alapon akarnak megvágni azért, hogy egy óra hosszat egy helyben álljak, Nem használom sem az öltözőt, sem a hajszárítót, a medencébe nem mehetek. Kicsit drága egy állóhely!
  Ha ez nem jogtalan haszonszarzés, akkor mi?!”
 • 19. bespin 2008. május 16. 19:21
  „Logaritmus
  Az autópálya tudjuk miből épült /unokáink is nyögni fogják/, a fürdőkomplexumot sejtjük miből épül majd, a kórház tudjuk hova jutott, épül a "százezer" ágyas klinika, stb. stb.
  Tök mindegy melyik dominál,nem a mi érdekünk, jólétünk a 100%-os feladata egyiknek sem.”
 • 18. bespin 2008. május 16. 19:12
  „Dr. Botka László országos formátumú sikeres politikus.
  Ez egy gyönyörű mondat.......és a párttársai is azok GY.F.-el az élen.Hihi....
  Nem tudom, ha a narancsos banda /kb. ugyanannyit érnek , mint ezek/ maradt volna 2002 után akkor nem fejlődött volna semmit a város????Minden maradt volna 2002-es szinten?????Gondolkozzatok már emberek, valamilyen szinten "ígyis-úgyis", de fejlődött volna város. Csak mondjuk épp nem a Szeviép lenne a menő, hanem a Cseh és tsai kft vagy bármelyik ilyen-olyan oldalhoz közeli csapat, csak a nevek és a színek változnak, a többi nem.”
 • 17. Logaritmus 2008. május 16. 19:11
  „Buga Jakab: te 1998-2002 között melyik városban éltél? Mert hogy nem Szegeden, az bizony valószínű. A Kárász utca szép, jó. A TIK rohadtul nem abból a pénzből és nem úgy valósult meg ahogyan Bartha kitalálta, úgy finanszírozhatatlan volt, az államnak kellett belépnie hogy egyáltalán legyen a dologból valami. Az Okmányiroda azért van ott mert pazarlás lenne átköltöztetni máshova. Nyugodt lehetsz, hogy ha valaha megint fideszes városvezetés lesz Szegeden akkor majd megint elköltöztetik, most oda, ahol Bartha vagy Tímár újabb ingatlana van. Ááá, felesleges is folytatni. Te csak szurkolj a szegedi fidesznek. Kész vicc amit a városházán csinálnak, össze-vissza nyilatkoznak, önmagukkal ellentmondásos dolgokat dobnak be. Ezek akkor is feldarálják egymást ha Botka nem csinál semmit.”
 • 16. bársonyos 2008. május 16. 19:06
  „Szerintem Botkától ugyanúgy félnek a Fideszesesek,mint Orbánék
  Gyurcsánytól.Egy volt Fideszes.”
 • 15. buga jakab 2008. május 16. 18:54
  „W. okmányiroda azóta is ott van valamiért. A nagy szenvedésről regélj már egy kicsit. Kárász utca fölújítása? Csatornázási pályázat megnyerése? TIK alapjainak lerakása? Melyiktől szenvedtél, kiswalaki? Én egyiktől sem.”
 • 14. Walaki 2008. május 16. 18:42
  „A fidesz már volt vezető szegedi politikai erő, a feje Bartha László volt. Szerintem erőlködés nélkül is mindenki emlékszik milyen 4 évet szenvedett végig a város, mennyi mindent nyúltak le, hogyan lett Okmányiroda a cimborák ingatlanából, stb.”
 • 13. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 16. 18:37
  „Ja, mint Tocsik, aki még sikerdíjas is volt ráadásul. Szépülhet a város, ha közben az államadósság nő és az önkormányzatok, de az emberek is eladósodtak.”
 • 12. Vélemény 2008. május 16. 18:24
  „Dr. Botka László országos formátumú sikeres politikus. Az Ő vezetése alatt épül, szépül, fejlődik a Város. Tisztelet és járna ezért, nem az örökös acsarkodás.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartálykocsi borult az árokba Mórahalom mellett

Mórahalom - A delmagyar.hu értesülése szerint az 55-ös számú főúton Mórahalom és Baja között -… Tovább olvasom