Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Botka beszámol - nézze újra!

Szeged - Választási tanácsokkal is ellátta hallgatóságát Botka László szerdán a polgármesteri beszámolón az IH-ban. Beszélt kicsit a város segélyezési stratégiájáról, és sokat a beruházásokról. Kijelentette: a piacfelújítást nem fogják megakadályozni magukat Mars téri kereskedőnek nevező bódétulajdonosok.

Számokkal kezdte Botka László aktuális polgármesteri beszámolóját szerda délután az IH Rendezvényközpontban. Beszélt például arról, hogy 69,7 milliárdos beruházási forrás áll Szeged rendelkezésére 2009-ben. Majd megvilágította a beszámoló mint műfaj lényegét: közvetlenül tudjunk információt cserélni. Elmondta, hogy szerdán írta alá a 3,3 milliárdos belváros-rehabilitációs szerződést, és kijelentette: a Mars téri piacfelújítást „nem fogja megakadályozni néhány önmagát Mars téri kereskedőnek nevező bódétulajdonos, aki azt hiszi, hogy zsarolhatja a várost".

Hosszan beszélt a lézerközpontról és a fürdőberuházásról – tapsot kapott az a kijelentés, hogy a szegedi lakosokat állandó kedvezmény illeti majd meg. Adatokkal támasztotta alá, hogy javult a közbiztonság, és kérte a hallgatókat, ne dőljenek be annak, aki politikai okokból mást állít.

Beszámoló 1

Beszámoló 2

Beszámoló 3

További videókért kattintson!

– A jobboldal ikonjává váló monoki polgármester azt mondta, csak annak ad segélyt, aki dolgozik, de a munka sosem lehet büntetés, ezért mi úgy gondoljuk: segély helyett munkát kell adni – rögzítette kiindulópontját Botka. – 1200 ember élt rendszeres szociális segélyből Szegeden, akiknek azt mondtuk: „teremtünk nektek munkahelyet, ti pedig munkabért kaptok". Az igénylőkből 200 úgy eltűnt, hogy azóta sem találjuk, a többiek viszont vállalták a segély helyetti munkát. Mielőtt ítélkezne valaki, nem árt, ha tudja: az 1200 segélyezett kevesebb mint 10 százaléka volt cigány, és kétszer annyi diplomást találni köztük, mint 8 általánost végzett rászorulót.

Végül – tekintettel a közeledő választásokra – tanáccsal látta el a nagyjából 300 fős közönséget. – Ne szavazzanak olyan politikusra, aki mindent megígér, és olyanra sem, aki azt mondja, hogy minden csak akarat kérdése. A bölcs politika a lehetőségekből indul ki. Sose szavazzanak olyan politikusra, akinek ellensége van. Aki gyűlöletre építi a politikáját, annak mindig újabb ellenség kell. Ha azt akarjuk, hogy jól működjön a város, el kell viselnünk egymást. Lehetünk 170 ezer-félék, de csak egy városunk van.

Botka László sokat beszélt a beruházásokról.
Fotó: Schmidt Andrea

Botka László programja második felében a fórum résztvevőinek kérdéseire válaszolt.

Kérdések a polgármesterhez

Botka László beszámolója után a jelenlévők is kérdezhették a polgármestert. Számos téma felmerült, így például az évtizedek óta a város szégyenfoltjának számító Centrum-gödörről is kérdezték a város első emberét. Botka elmondta, hogy a gödör magántulajdonban van. Közölte: a tulajdonosok olyan magas árat kérnek a telekért, hogy a befektetők ezt hallva menekülnek a városból. Felmerült: miért nem lehet napelemmel megoldani a fűtést? A válasz: a város folyamatosan keresi a megfizethető szolgáltatást.

Olvasóink írták

139 hozzászólás
 • 139. jen 2009. november 29. 14:00
  „Kiváncsi vagyok munka mikor lesz. A rendszerváltás óta az ipar teljesen megszünt Szegeden és egyetlen komolyabb beruházó nem jött a városba. Botka ideje alatt is több munkahely szünt meg mint amennyi létesült.
  Nagyon szép, hogy hitelböl meg állami támogatásból felújítanak bizonyos dolgokat, de ettöl még simám éhenhal az átlagember.”
 • 138. gitron 2009. november 29. 10:58
  „"minden amit a városban "csinált" amiért veri a mellét az kötelessége. ez nem dicsőség, hanem kötelesség. És nem ő csinálta hanem a város!!! a mi pénzünkből."

  Ha jól emlékszem, nagyjából Botka is ezt mondta.”
 • 137. valakiiii 2009. november 29. 09:07
  „minden amit a városban "csinált" amiért veri a mellét az kötelessége. ez nem dicsőség, hanem kötelesség. És nem ő csinálta hanem a város!!! a mi pénzünkből. mint országgyűlési képviselő megbukott!!! Öszödön ott tapsolt gyurcsány fleto ferikének, majd 8 éven át megszavazott mindent...”
 • 136. szgd-i 2009. november 29. 08:19
  „Kedves 130-as Tapasztalat, bocs de nem osztom a véleményét, Botka elvtárs ugyan olyan mit a többi mszp-s bűnözö, csak max még nem derült ki minden stikli. Nem szabad feledni, Ő is ugyan úgy megszavazott mindent a parlamentben mit a többi mszp-s, semmi nem menti fel ez alól! A szűkebb szegedi dolgokat nézve is amihez csak hozzányúlt, kivétel nélkül minden lenyúlás szagú, bűzlik minden a korrupciótól, csak mivel kikupálódott, agyafúrt, nehezebb bizonyítani, de nem lehetetlen. Remélem egyszer csak kiderülnek, bizonyítást nyernek a dolgai! Botka elvtárs mesterien tudja a szót csavarni, becsomagolni a sza...-t, ezt el kell ismerni, szavakban terol az igaz, de az a baj hogy semmi valoság alap nincs a szavak mögött, csak néphülyítés, paraszt vakítás! Bocs nem paraszt hanem panel proli, remélem végre a panel lakók ( ezt nem pejoratív éllel mondom) végre majd csak ráébrednek hogy miképp verik át őket a városházán az maszop-szadesz együttes!!!”
 • 135. Kerion 2009. november 28. 19:21
  „Ma Magyarországon a választásra jogosultak mindössze 25 % - a mozgósítható . Sokan azt hiszik , hogyha majd eljönnek a 2010 - es választások , majd elmennek az emberek szavazni . Én fordítva látom . Még 25 % sem fog elmenni , ha egyáltalán lesznek választások , mert szerintem már nem lesznek . Az egész politikai garnitúra lejáratódott úgy ahogy van . De az úgymond demokratikus játékszabályok sem jók , mert senki semmiért sem vonható felelősségre . Tehát mindenképpen valami gyökeresen újnak kell következnie . Ez lehet akár egy Szakrális Királyság is . Minden a Teremtőtől függ . Mindenesetre a helyzet megérett rá .”
 • 134. valakiiii 2009. november 27. 20:21
  „Ma isteni napom van! Képzeljétek megkaptam az MSZP kampányfüzetét. A4-es lap félbehajtva 2x így aztán nyolc oldalra sikeredett a MŰ. Nagy újság, hogy színes. Vörös és szürke, mint krumpli leveses Kádár Jankó rendszere. Az első cím oldalon hét állítás. 1 védelem a bankhiteleseknek-ezért adtak a bankoknak 600 milliárdot 2.Növekvő közbiztonság- tényleg! Na hát Sajóbábony Kecel, Olaszliszka, stb.. no comment. 3.olcsóbb távfűtés- Afrikában az elég távol van. 4.enyhítjük a válságot enyhítjük a terheket- Ja a magukét és a bankokét 5.Másfél havi pénzzel több a borítékban-Igen Zuschlagnak Bajnainak Lendvainak stb, ja és Milyen pénz? Talán munkabért kellett volna írni.6.segély helyett munka- Pont mai friss hír, több média forrás közölte, hogy rekordot döntött a munkanélküliség.7. nagy traktor gumi a magyar földért- Igen kb ennyit fog kapni az a szerencsétlen kizsigerelt paraszt, aki arra kényszerül, hogy eladja a földjét. 2.-3. oldal Lendvai "rikács" Ildikó (kv helyett emeli a vérnyomásom) és Li-Bajnai levelei. Sajnos nem olvastam el és nem titkolom, hogy nem is fogom.4-5-6.oldal az első oldal sületlenségei bővebben, nehogy az agyhalott még meglévő szavazóbázisban mégis kétségek ébredjenek.7. oldal mehetünk az illetékes helyi jegyzőhöz krízis alapból koldulni, akár 100000 Ft is járhat ( MSZP-s haverok előnyben!!) Megtudhatjuk még, hogy a KURMÁNY?? hozta létre a krízis alapot 1 milliárd ftból( a kampány kb 10-13 milliárdba fog kerülni!!!) és akinek mindez nem elég érdeklődhet!! Itt a nagy lehetőség! Fel vörösök proletárok! Ildikó fenn tündököl! csak egy sms "igen" szót (de csak 1x nehogy igen igen legyen belőle)a +36 20 9000-679 számra. Az MSZP titkosan kezeli az adatokat, ( miután 4 évvel ezelőtt az összes adatot lelopták a nyilvántartásból)8. oldal Nekem személy szerint ez tetszik a legjobban, mert ezen csak annyi van, hogy ki a felelős szerkesztő és megtudhatjuk, hogy az MSZP Országos központ adja ki. ( és van e-mail cím is)egyébként szürke az egész oldal. Szerintem ködöt ábrázol. Hát akkor örüljünk! Dobjunk egy hurrát és irjunk már egy pár sms-t a fenti számra. Vajon ennek a szar kiadványnak az árából mennyi lélegeztető gépet lehetett volna venni.”
 • 133. ocsi1 2009. november 27. 18:43
  „130. Tapasztalt.
  Egyet értek veled csak ne lenne Botka annyira beképzelt és lekezelő modorú. Ez visszavet a népszerűségéből.Elég sokszor látom és tapasztalom amit állítok sajnos.”
 • 132. szandokán 2009. november 27. 17:00
  „Ki az a Botka?”
 • 131. szandokán 2009. november 27. 17:00
  „Ki az a Botka?”
 • 130. Tapasztalt 2009. november 27. 12:29
  „Botkát lehet szeretni vagy nem szeretni, de el kell ismerni, hogy nagyon felkészült, eredményes, eröskezü városvezető, aki nagyon sokat tesz szeged fejlődéséért. Nem látok alternativát, az elödeit is messze felülmúlja.”
 • 129. ClarkGriswald 2009. november 27. 09:19
  „Amúgy meg ez is annyira jellemző: ha már megfogható, hiteles érvekkel nem tudnak jönni a kedves elégedetlenek, akkor mindig ez a kártya jön: "városházi propaganda", és " fizetett bérencek"..... Ezek annyira ismerős szavak, néhányotok úgy alkalmazza, mint valami sablont... Nem lehet, hogy éppen titeket pénzelnek ezért?!”
 • 128. ClarkGriswald 2009. november 27. 09:11
  „124: az egészségügyi integráció története SZTE történet, ne keverd bele a várost, pláne ne a polgármestert.
  121: "beindult a városházi állásvédő propagandagépezet"

  Inkább úgy fogalmaznék, hogy beindult a városvédő propagandagépezet. Főleg, hogy nem is Szegeden dolgozok... Azért ugyan nevezz már meg egy potenciált a másik oldalról!”
 • 127. Rozsdás 2009. november 26. 21:56
  „Tőlem már is kaptál egy szavazatot előlegben!!
  De a programodat majd megismerve,ne vedd készpénznek.:))

  126. antikos 2009.11.26. 21:44
  Hidd el tudok jobbat és majd ha a választói bizalom megengedi, alázattal fogom szolgálni városunk polgárait:)”
 • 126. antikos 2009. november 26. 21:44
  „Hidd el tudok jobbat és majd ha a választói bizalom megengedi, alázattal fogom szolgálni városunk polgárait:)”
 • 125. Rozsdás 2009. november 26. 21:35
  „124. dokmed 2009.11.26. 21:01

  Persze ő még az M5-t is saját magának tulajdonítja! Bár a szocik tényleg sokat tettek azért hogy minél később és minél drágábban épüljön meg. Ahogy minden "nagyberuházásnak" hívott közpénzlenyúlásnál is.

  Az elözőekhez nem értek de azt tudom hogy az orvosi rendelő nem kórház és nem klinika!!
  Azt azért nem állithatod hogy Botka nyúlta le a pénzt,mert nem volt annyi hogy ne épülhessen meg,de építet még valamelyik párt valamit amiben nem volt feltehető lenyúlás??”
 • 124. dokmed 2009. november 26. 21:01
  „Vodka et. elfelejtett beszámolni a szegedi egészségügyi integráció c. sikertörténetről. Üresen állnak az elpasszolni szánt kórházak, a betegek meg nyomorognak aklinikákon, 60- 70- en egy- egy rendelés előtt naponta.
  Másrészt kifelejtette az ár/érték arányt: mennyivel is adósította el a várost és mi valósult meg mindebből a pénzből. Persze ő még az M5-t is saját magának tulajdonítja! Bár a szocik tényleg sokat tettek azért hogy minél később és minél drágábban épüljön meg. Ahogy minden "nagyberuházásnak" hívott közpénzlenyúlásnál is.”
 • 123. Rozsdás 2009. november 26. 20:30
  „Nyomass jobbat és legyél te a főnök!!

  121. antikos 2009.11.26. 20:26
  Végig olvasva a hozzászólásokat, akarva akaratlanul is láthatja bárki, beindult a városházi állásvédő propagandagépezet:)))
  Ugye egy sör mellett ezt ti sem hiszitek amit a főnök nyomat...”
 • 122. achilleus 2009. november 26. 20:27
  „120. hozzászólás Rozsdás 2009.11.26. 20:13
  Igazad van. Tényleg vannak sürgősebb és fontosabb dolgok is. ;-)”
 • 121. antikos 2009. november 26. 20:26
  „Végig olvasva a hozzászólásokat, akarva akaratlanul is láthatja bárki, beindult a városházi állásvédő propagandagépezet:)))
  Ugye egy sör mellett ezt ti sem hiszitek amit a főnök nyomat...”
 • 120. Rozsdás 2009. november 26. 20:13
  „118. achilleus 2009.11.26. 19:59.
  Hogy mi lesz az MSZP-vel 2014-ben és a többi pártal azt senki nem tudja mivel csak saccolni lehet a választási eredményeket.
  De szerintem nem is ez a téma!!”
139 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi hangulat költözik a belvárosba

Hatalmas vásári csinnadrattával nyit a szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvénysorozat holnap délután. Tovább olvasom