Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Botka: Ha győzünk, Szeged nyer

Ha az MSZP győz, Szeged nyer – mondta tegnap Botka László polgármester, szocialista országgyűlési képviselőjelölt pártja kampányrendezvényén az Anna-kútnál. Ujhelyi István szerint Orbán Viktort és Mikola Istvánt támogatja, aki távol marad a szavazástól.
Botkának és Ujhelyinek sokan kívántak sikert. Fotó: Karnok Csaba
Az Anna-kútnál beszélgetett tegnap az érdeklődőkkel Botka László polgármester, a 3-as választókerület, és Ujhelyi István szocialista alelnök, az 1-es választókerület koalíciós országgyűlési képviselőjelöltje. Ujhelyi kérte a választókat, hogy szerződjenek az MSZP–SZDSZ jelöltjeivel Szeged városáért. Az aspiránsok egyebek mellett vállalták, hogy megépítik a határig a Szegedet tehermentesítő M43-as gyorsforgalmi utat és az északi Tisza-hidat. Közös vasúti-közúti déli Tisza-hidat építenek, létrehozzák a kétezer ágyas egészségügyi centrumot. Folytatják a szegedi úthálózat és az oktatási intézmények felújítását. A szerződést tegnap többen is aláírták a választópolgárok közül.

Botka László közölte: hangos rendezvények helyett pultos-sátras kitelepüléseket tartanak a választásokig, nem firkálják össze mások plakátját, és nem mondanak másokról csúnyákat. A politikus hangsúlyozta: ha az MSZP győz, Szeged nyer, mert folytatódnak a fejlesztések a városban.

Ujhelyi István arra kérte a jelenlévőket, hogy feltétlenül menjenek el szavazni, szóljanak szomszédaiknak és ismerőseiknek is, mert – ahogy fogalmazott – Orbán Viktort, Mikola Istvánt, Kövér Lászlót támogatja, aki távol marad.

A kampányrendezvényen sokan kívántak sikert a jelölteknek. Botka kezét úgy fogták az idősebbek, mintha a fiuk vagy az unokájuk lenne. Volt, aki a fedett uszodáról érdeklődött, más kerékpártárolót kért az Anna-kúthoz. A polgármester ígérte, hamarosan kihelyeznek egy tárolót a térre. Szombaton és vasárnap délután négy órától megismétlik a városi televízióban Gyurcsány Ferenc szegedi beszédét. Ma délután fél 5-től a Csongrádi sugárúti Pelikán gyógyszertárnál kampányolnak a jelöltek. A kormánypártiak április 7-én a Klauzál téren zárják a kampányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonytalanok nyomában

A pártok óriási harcot folytatnak a bizonytalan szavazók voksaiért, mert tudják, rajtuk múlik, ki… Tovább olvasom