Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Botka is a Superman-díj jelöltjei között

Három-három szocialista és kereszténydemokrata, valamint négy fideszes országgyűlési képviselőt jelöl a Jobbik a párt által alapított Superman-díjra, amelyet "a legnagyobb politikai álláshalmozónak" ítélnek oda internetes szavazással.
Novák Előd alelnök hétfői sajtótájékoztatóján ismertette a tíz megnevezett politikus tisztségeit és havi juttatásaikat. A listán Botka László, Garai István Levente és Horváth Csaba MSZP-s, Kósa Lajos, Lázár János, Pokorni Zoltán és Tessely Zoltán fideszes, illetve Karvalics Ottó, Rétvári Bence és Puskás Tivadar KDNP-s országgyűlési képviselő szerepel.

Novák Előd elmondta: közülük nyolcan vagyonnyilatkozatuk szerint legalább három állást töltenek be egyidejűleg, míg Botka László szegedi és Kósa Lajos debreceni polgármester azzal érdemelte ki helyét, hogy a parlamenti munka és egy megyeszékhely irányítása egy időben "emberfeletti munkát" kíván meg.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. vöröscsepel 2010. szeptember 22. 00:28
  „Commander-V2

  Oszkó úgy jön ide, hogy az elvtársi körhöz tartozott. Ő az egyike azoknak, aki segített a korrupt hatalmi elit tagjainak többek mellett a túlszámlázott autópálya építéseknél összelopott, és a kifizetetlen alvállalkozóktól és termelőktől elsikkasztott pénzeket kimenekíteni az országból .
  Szvsz kölcsönt, hitelt adni bankárként nem egészen ugyanaz a dolog, mint segédkezet nyújtani az ország kifosztásában. Ez inkább kettő különböző tevékenység.
  Az autópálya építések gazdasági haszna - lévén magas az import hányad mind az igénybe vett szolgáltatások mind az anyagok terén, és persze az irdatlan, ma már 60%-ot karcoló "visszacsorgatás" vagyis a korrupció miatt - olyan negatív, hogy csak na. A mai gazdasági bajaink egyik legvastagabb gyökere a "bebetonozott" gazdaságfejlesztési forrásokban keresendő. Az Uniós pénzek 80%-a csak tisztelet kört tesz az országban, anélkül, hogy egy fikarcnyi gazdasági hasznot hajtana, majd sokad magával már repül is kifelé, magával rántva a profit 90%-át.
  Lehet pajti, hogy ez neked tetszetős képlet, de nekem és az ország többségének szívás a köbön. Itt az ideje elzárni a pénzszivattyúkat.”
 • 78. vöröscsepel 2010. szeptember 22. 00:06
  „Commander-V2

  Finoman csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy a jelenlegi városházi klikk teljesítménye legfeljebb a Barta-féle klánéval vetekedhet, illetve annak a folytatásaként tekinthetünk rá. Ezért kizárólag azzal lehet/érdemes összevetni. Adott idő alatt nagyjából ugyanakkora lobbierőt voltak képesek felmutatni, ugyanannyi pénzt hoztak, és nagyjából ugyanazokat az ordas hibákat követték el:
  1. Stratégiai városfejlesztés helyett átgondolatlan "város szépítés"
  2. Arrogáns megalomán vezetési stílus, megfélemlített, alávetett szakapparátus
  3. "Mi úgyis mindent jobban tudunk" viszony mindenki mással szemben
  3. Mutyihegyek az udvari szállítókkal/vállalkozókkal

  A helyzet annyiban más, hogy Botka nyolc éve nem azt ígérte, hogy a Barta-érát folytatja nagyobb kiadásban. Szerintem itt lenne az ideje, hogy lezárjuk már végre Szeged történetében ezt az elmebeteg korszakot, Mielőtt Nagy Sanyi még húsz plázát a városba nem telepít, és a város még el nem költ 5-10 milliárdot, hogy sétálva meg lehessen közelíteni őket. Mielőtt Szentgyörgyi az utolsó sportpályát is el nem mutyizza a haveroknak, mielőtt Botka nagyon bele nem jön a bezárt iskolák, szociális és egészségügyi intézmények eladásába.
  Szerintem mentsük a menthetőt. Ezeknél a drága ingatlanszakértőknél még a sarki fűszeres is jobb választás lenne. Hát még egy kormánypárti országgyűlési képviselő, aki egy kicsit gazdasági ügyekhez is ért. Mondjuk kicsit jobban mint Botka, Szentgyörgyi Nagy Sanyi együttvéve.”
 • 77. jozko 2010. szeptember 21. 17:28
  „KAKTUSZ !

  A történetek itt nem is arról szólnak, hogy bemegy-e rendelni!?
  Vagy egyéb elfoglaltságnak eleget tenni!
  Ne mondd-ha így van, a semmiért még 15 000 Ft is sok! Másról lehet itt szó!

  Az intézmény mellényzsebből kifizeti /még ennél többet is.../-hiszen így van egy "emberük" a parlamentben!
  Jól jöhet az néha!

  Mégiscsak több, mint egy teniszpartner, kertszomszéd, vagy vadásztárs!
  Persze az sem semmi! A kapcsolati tőkét fialtatják!
  Nem kell mindig Nokiás doboz! Egyébként az olyan snassz, afféle "tűzoltómunka"!”
 • 76. Kaktusz 2010. szeptember 21. 16:24
  „7-es Teebee beírónak üzenem,hogy valami nem stimmel az orvosi fizetése körül !!!

  Nem hiszem el,hogy havonta mint : orvos, sportorvos, belgyógyász - Kiskunfélegyházi városi kórház (14.625 Ft)
  illetve:- sportorvosi szakrendelés - Országos Sportegészségügyi Intézet (43.550 Ft)
  ennyit kapjon !
  Vagy az elejéről vagy a végéről lemaradhatott pár nulla !!!!!!!! ennyiért havonta szerintem nem,hogy bemenne de leginkább röhögőgörcsöt kapna !!!!!

  Dr. Garai István (MSZP)
  - országgyűlési képviselő (864.987 Ft)
  - Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja (80.322 Ft)
  - Kiskunfélegyháza alpolgármestere (126.856 Ft)
  - orvos, sportorvos, belgyógyász - Kiskunfélegyházi városi kórház (14.625 Ft)
  - sportorvosi szakrendelés - Országos Sportegészségügyi Intézet (43.550 Ft)
  - háziorvos - Dél-Alföldi ÁNTSZ (6.342 Ft)
  Mindösszesen: 1.136.682 Ft”
 • 75. jozko 2010. szeptember 21. 13:17
  „Kedves Polgártársaim!

  Porszemek vagyunk mi ezeknek az álláshalmozó "Birodalmi Lépegetőknek" a lábai alatt!
  /ahhoz képest rendesen öljük egymást-ráérő idejükben jót röhöghetnek rajtunk/
  Szinte a" legkisebb" is másfél-kétmilla havi /bevallot/ jövedelem után kapja a táppénzt, nyugdíjat-vagyis átlagosan legalább havi egymilliót, vagy többet!
  Nincs mit aggódniuk beteg vagy öreg napjaikra!
  Ilyen pénzek mellett sza..nak ők az öntudatra, elhivatottságra /tisztelet a nagyon kevés, nagyítóval keresendő / kivételnek!
  Akit azért fizetnek, hogy védje, vagy népszerűsétse őket-tegye a dolgát, az is egy munka /csak gyomor kell hozzá, persze a pénznek nincsen szaga és korszerű szájhygiénés eszközök vannak forgalomban/.
  Gondoljátok meg, mennyire érdemes nekünk egymást ütnünk?
  Esetleg ha összefognánk?”
 • 74. szsmith 2010. szeptember 21. 09:04
  „El is repülhetne már innen, hogy értelmes politikai vezetés legyen Szegeden.”
 • 73. Sportplusz 2010. szeptember 21. 00:57
  „.. többek között voltam 1szer és utoljára a napfényfürdőben ill-a szuéban .. vannak kb. 25 x45 cm-es szekrények .. . a ruha nem fér be.. van csuszda ..( de sportolásra uszoda NINCS !!..) bevakolatlan részekkel --egy nagy hodály .. napi 1 mille kiadás .. bevétel .. ?? 3an voltunk .. ?? a szép gombát szétverték a hotellel 1üt... allválalkozok nincsenek kifizetve .. autópálya .. tüntetések a kifizetetlen melosok miatt.. szeged utcái feldurva... lesz "arkád " .. de nincs munkahely .. ELI ( léser kötpont ) leállitva ... reök palota stb .. !!?? gyere e a hid szegedi oldalán a lépcsön amit WC- nek használják. de soha nem takaritják. . a Stefánia egy disznool.. villamos sinek felszedve ?, csomo fölösleges körforgalom .. .. miért?? .. mert Ebből lehet - nem keveset - " testvéreidnek" a botka félénknek lenyulni .. a pály- udvar mint régen ma jártam ott az emeleten a padon hajléktalanok fekszenek a mocskukba .. a sinek között kosz piszok .. .. hát csokolj kezet ennek a pökhendi .. alszent botkának ..”
 • 72. Commander-V2 2010. szeptember 20. 23:50
  „Sportplusz, szeretném ha legalább egyszer elmennél a Napfényfürdőbe, az Anna fürdőbe, az M5 autópályára, a Lófarához, a Reök Palotába, a Korzó Zeneházba, a felújított Radnóti Gimnáziumba, a rendbe tett, korábban ragacsos és ronda Szegedi Vasútállomásra és még sok helyre amit Botka László csinált meg vagy valamilyen módon köze van a felépüléséhez.”
 • 71. Sportplusz 2010. szeptember 20. 23:31
  „ezért CSAK a JOBBIK a " többi " EGY KUTYA "::”
 • 70. na_mit_talaltam 2010. szeptember 20. 23:20
  „Politika- és érzelemmentesen a bar...kad.hu oldalon a képes lista :-)

  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/borkai_zsolt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/botka_laszlo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/garai_istvan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/horvath_csaba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/karvalics_otto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/kosa_lajos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/lazar_janos_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/pokorni_zoltan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/puskas_trivadar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/100920/tessely_zoltan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg”
 • 69. Sportplusz 2010. szeptember 20. 23:13
  „.. ez a városrombolo még ezt sem érdemli .. a munkája abban áll , hogy minden "ÁTAD "" befejezetlenül és kifizetetlenül ...( lsd . Naspfény fürdő stb .. ) reméljük öszel öt is átadjuk... a nyomozoknak”
 • 68. Commander-V2 2010. szeptember 20. 23:03
  „vöröscsepel: hogy jön ide Oszkó Péter? Mit gondolsz, B. Nagy László bankár korában csak cserkészeknek adott kölcsön pénzt kamat nélkül? Na ide figyelj, az autópályát meg szidd azoknak a százaknak, akik a régi 5-ös úton haltak meg balesetben, akik Félegyháza után ezreket fizettek alkalmanként az autópálya használatért, akik homokot, sódert, munkaerőt, gépeket, vállalkozást adtak el, alapoztak a nagy állami beruházásokra. Ezeknek önmagában már az építése is élénkíti a gazdaságot, Keynes és Hitler óta ezt mindenki tudja. Rendes infrastruktúra nélkül nincs beruházás, nincs fejlődés. A románokat hagyd ki légy szíves, ott a minimálbér annyi mint nálunk egy koldus havi bevétele, oda lehet hogy inkább azért megy a tőke. Jártam Erdélyben, legnagyobb része hányinger ma is, az utak 20% nagyon jó, jobb mint itthon, 80% macskakő, kátyú, életveszély. Balkáni világ, örülök hogy nálunk a gyorsforgalmi utak felépültek, várom hogy négy év múlva kész legyen a Szeged-Baja út felújítása is. Ettől fejleszthet a Szilánk, a szegedi gyógyszergyár, jött ide az ipari parkba egy csomó cég. Sajnálom, ha te ebből kimaradtál, nem lehet mindenki a győztesek oldalán.”
 • 67. őrgróf 2010. szeptember 20. 23:02
  „vöröscsepel, és kifelejtetted hogy majdnem privatizálták az egészségügyet ( szerencsére nem sikerült ) no és hogy föllendült Szeged kereskedelme, főleg az italfogyasztás terén? Jó lenne letörölni a narancsvörös festéket a szemüvegedről, akkor látnál is, nem csak néznél. Miért kell az egyik oldal fejlődését leócsárolni, a másikét egekig dícsérni? Nem látod, hogy az igazság a kettő között van?”
 • 66. Commander-V2 2010. szeptember 20. 22:57
  „vöröscsepel: amit csinálsz, az számháború nem értelmes párbeszéd. Bartha botrányoktól hangos ciklusában (emlékszel Tímárra?! :)) a város pályázaton 19 milliárd forintot kapott az államtól. Ehhez adták hozzá a csatornázás és hulladékberuházás kormányzati önrészét is hatmilliárd forintot, a TIK építésére az egyetem által megnyert 8 milliárd 500 millió forintot. Ehhez, jött a helyi vállalkozások által nyert pénz, és a cégek befektetései, amihez végképp semmi köze nincs a szegedi Fidesznek, de mindegy.

  Így jön ki az általad említett 50 milliárd Szegedre áramlott forint, és ezzel áll szemben az a sokszoros pénz, amit Botkáék elértek és még el fognak érni, ha a szegediek nem a fideszes ismeretlent szavazzák meg. Ha hozzászámolom az elmúlt 8 évben a vállalkozások révén Szegedre jött pénzt, nem is tudom hogy 300 milliárd alatt megállna -e a mérleg (Volvo, CBA logisztikai központ, fürdő, Árkád, gyógyszergyár.)

  Természetesen szavazz, akire szeretnél de én a Fideszben országosan csalódtam, talán Orbánban még bízom valamelyest de itt Szegeden teljes katasztrófának tartom a helyi jobboldali politikusokat. Bohács aktívan ügyvédkedik, érthetetlen mikor van ideje (nincs is) a körzetével törődni. Kohári, Hüvös, Haág már ne is haragudj, de nekem inkább hasonlítanak bármi másra, csak nem profi politikusokra. Tagadás és ellenzés a kenyerük, kreativitás és ész nem sok látszódik rajtuk. B. Nagy László pedig olyan polgármester lenne, mint öreganyám: nem oda való és tapasztalat nélküli. Simán nem értem, hogy a Fidesz hogy képzelte, hogy B. Nagy Lászlónál nem keresett jobb embert polgármester jelöltnek!”
 • 65. Mizujs 2010. szeptember 20. 22:54
  „Édeseim! A listán Lázár János is rajta van. Miért nem azt rágjátok? Mert Fideszes? Nahát! Akkor neki szabad állást halmozni, kiskirálykodni, kirúgatni a gimiből indoklás nélkül 7 embert......”
 • 64. vöröscsepel 2010. szeptember 20. 22:50
  „Commander-V2

  Autópálya, na és? De sokra mentünk az autópályákkal! Az biztos, hogy aki fővállalkozóként építette és aki építtette az rohadt jól járt. Na de az ország? És Szeged? Mi haszna volt Szegednek azokból a híres-nevezetes autópályákból, haver? Mennyi működő tőke özönlött ide?! Megmondom: semennyi! Aki jött volna, még azt is elriasztotta ez városházi bagázs a rengeteg eszével, meg rengeteg arcával....
  A románok fütyülnek az autópályára, mert rájöttek, hogy az ilyen beruházás csak a korrupció melegágya. Csak arra jó, hogy korrupt vállalkozók és korrupt politikusok jó sokat tudjanak lopni.Erre mi itt Magyarországon ezer példát szolgáltattunk. Az offshore tanácsadó Oszkó csak a közvetítői és tanácsadói díjakból multimilliárdos lett, pajti! Szerinted mennyi lóvé kilapátolásában nyújtott segédkezet?! Nem lenne az a pénz itthon jobb helyen?”
 • 63. unknown 2010. szeptember 20. 22:45
  „Be is kellene öltözniök a "Superman" öltözékbe? Az lenne az igazi. :-))”
 • 62. vöröscsepel 2010. szeptember 20. 22:40
  „Commander-V2

  Egy kicsit hézagosan emlékszel a 1998-2002 közötti időkre. Akkor sorolom:
  - Holt maros rendbetétele
  - Kárász utca rendbetétele (közművek is)
  - Klauzál-tér teljes felújítás (közművek is)
  - Sportcsarnok felújítása
  - Tisza Lajos Körút első szakasza
  - Gőzfürdő
  - TIK
  - ISPA beruházás első ütem: Ezt Botka Laci szereti a saját érdemének betudni, de hát a helyzet mégis csak az, hogy a pályázati anyagot még Bartáék adták be, és a munkát saját erőforrásokra támaszkodva el is kezdték. Botka csak annyit tett, hogy: 1.) 2003. márciusában aláírta a támogatási szerződést 2.) Lecserélte a korábbi kivitelezőket a Medgyessy érdekkörébe tartozó céggel, ezért aztán két évet csúszott az egész projekt 3.) Elbukott egy pert a korábbi kivitelezővel szemben, amivel jól megszívatta a várost.

  És akkor még nem volt Uniós pénzeső....

  No és aminek akkor készültek el a tervei:

  - Szent István tér rekonstrukció
  - Mars tér rendezési terv
  - Tisza Lajos körút II. ütem

  Vagyis Botkáék négy évet úgy pendliztek végig, hogy csak szedegették elő a fiókból az elődök projektötleteit és terveit. A kis zsenik....

  Ez az a lista, amiről én tudok, de lehet, hogy nem teljes a felsorolás. Bartáék 1998-2002 között 54 milliárd Ft-ot hoztak Szegedre. Botkáék 2002-2010 között 107 milliárdot költöttek beruházásra. Fura mi? A hangjuk persze akkora volt, mint ha háromszor annyit hoztak volna, de nem. Ez a baj a tényekkel. Hogy olyan makacsok.”
 • 61. Commander-V2 2010. szeptember 20. 22:32
  „"Botka országgyűlési képviselőként lobbizhatott volna Szeged érdekeiért. Azért is, hogy hamarabb megépüljön az M43-as, alacsonyabbak legyenek a közműdíjak és hogy árvízi vésztározó is létesüljön a térségben."

  Szia! Botka lobbizta ki, hogy hamarabb megépüljön az M43, a Fidesz kormány tervei között az szerepelt, hogy majd csak 2014-ben kezdik el megépíteni...nyugodt lehetsz, hogy Fidesz kormány alatt az M5 sem épült volna meg. A közműdíjakat B. Nagy László úgy tervezi olcsóbbá tenni, hogy privatizálja a megmaradt közműszolgáltatókat - szerinted annak olcsóbb ár lesz a vége, vagy még magasabb ár? Arra szavazol akire szeretnél, de véleményem szerint nincs tökéletes jelölt, az indulók közül B. Nagy László a legkevésbé alkalmas, őt még a Jobbik indulója is lekörözi tapasztalatban. Én Botkára fogok szavazni.”
 • 60. vöröscsepel 2010. szeptember 20. 22:19
  „Botka mint Superman... Ez jó.
  Inkább a villamos projekttel foglalkozna. Mert az meg úgy halad, mint ha Mr. Bean lenne a polgármester. Vagy Stan és Pan.
  De persze látom, hogy ami gázos téma, attól távol tartja magát. Láttam a Királyi M1-nek Nagy Sanyika nyilatkozott, aki nyilván annyira megkedvelte az angol abszurd humort, hogy most Szeged egész területét átváltoztatta a Monthy Pyton Repülő cirkuszává.
  Jót röhögünk, mi? Ha nem szegedi lennék, a hasamat fognám, de tényleg.
  Így meg azon morfondírozok: ezek a bohócok mikor húznak már a francba?!”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívünk napja - vasárnap Szegeden is

A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések gyakoriságára. Tovább olvasom