Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Botka László koalíciós jelölt Szegeden

A szocialisták polgármesterjelöltje a megyeszékhelyen Botka László, Kozma Józsefet a megyei közgyűlés elnökének jelölik. Az SZDSZ és az MSZP összehangolta a jelöltállítást. MSZP-színekben indulnak Szegeden a centrumosok – kivéve Pászti Ágnest.
Az MSZP szegedi küldöttgyűlése szombaton úgy döntött, a város jelenlegi vezetője, Botka László lesz az MSZP és az SZDSZ közös polgármesterjelöltje Szegeden – jelentette be Kozma József városi pártelnök szombaton. Az elmúlt négy év során végzett munka sikere, a városvezetés teljesítménye és az emberek az országgyűlési választások során kinyilvánított bizalma miatt lett Botka a jelölt – hangzott el. Szegednek a megkezdett munka folytatására és új lendületre van szüksége – mondta a polgármester. Szerinte az elmúlt négy évben megalapozták a város fejlődését, és évtizedes hiányosságokat pótoltak be.

Hét körzetben közös a jelölt

A küldöttgyűlés döntött az egyéni képviselőjelöltek személyéről és a kompenzációs lista összetételéről is. A huszonöt egyéni önkormányzati körzetből öt helyen SZDSZ–MSZP, két helyen MSZP–SZDSZ közös jelölt indul. Tíz körzetben nem indít jelöltet a liberális párt, hanem a szocialistákat támogatja; nyolc körzetben pedig mind a két párt önálló jelöltet állít.

Együttes megyei közgyűlési lista

A Magyarországi Szociáldemokrata Párttal pártközi megállapodást kötött az MSZP, két önkormányzati körzetben az ő jelöltjük indul szocialista színekben. Ménesi Imre eddig is képviselő volt, most is indul; Beck Zoltán viszont nyugdíjba vonul, helyette Bodor Lászlót jelölik. Szocialista színekben indul Pintér Ferenc és Molnár Gyula, akik eddig a Centrum Pártban politizáltak. Feltűnik jelöltként Szentgyörgyi Pál alpolgármester is, aki abban a körzetben indul, ahol eddig Pászti Ágnes (Centrum) tanácsnok volt a képviselő. A 12 éve független Katona Gyula pedig szintén a szocialistákhoz szegődött. Jelölik az ifjú szocialista H. Nagy Lászlót is.

A 2002-es önkormányzati választáshoz hasonlóan közös megyei közgyűlési listát állít az MSZP és az SZDSZ. A közgyűlés elnökének Kozma Józsefet jelölik. Frank József eddigi elnök visszavonul a politikától. Botka László megyei pártelnök szerint Kozma az uniós pályázatokat ismeri, és ez fontos, mert a fejlesztési források a régiók számára a jövő évtől megtöbbszöröződnek.

Botka: Polgármesteri csapattal indulunk

A megyei listán „polgármesteri csapattal" indul az MSZP – mondta Botka. Az algyői Piri József most egy egyesület jelöltjeként képviselő, a választáson MSZP-sként indul; akárcsak Zsótér István mindszenti polgármester, aki pedig függetlenként jutott posztjára. Elhangzott: az SZDSZ két biztos befutó helyet kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss megyei képviselők vallottak a vagyonukról

A tizennégy megyei országgyűlési képviselőből hat most először tett vagyonnyilatkozatot. Lapunk… Tovább olvasom