Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Botka Lászlót bírálta a Fidesz

A Fidesz szegedi csoportjának elnöke és három parlamenti képviselő-jelöltje tegnap felszólította a szegedi polgármestert, az MSZP megyei elnökét, hogy ne folytassa megosztó, durva és sok pénzbe kerülő gyűlöletkampányát.
– Botka László Szeged polgármestereként írta alá a „Kedves Fidesz, tisztelt Orbán Viktor!"-nak szóló, szombaton megjelent fizetett politikai hirdetést, ami a valótlan állítások mellett még számos kérdést felvet. Az egyik: polgármesterként Botka László nem írhatta volna alá a „levelet", hiszen az nyilvánvalóan a szocialisták álláspontját és nem valamennyi szegedi véleményét tükrözi. A másik: felmerülhet, hogy a politikai hirdetést nem is az MSZP, hanem a város fizette, és ha így van, az elfogadhatatlan – jelentette ki Bodó Imre, a Fidesz parlamenti képviselője egy tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen rajta kívül részt vett Oláh János, a párt városi csoportjának elnöke, valamint Balogh László és Kalmár Ferenc képviselőjelöltek.

A fideszes politikusok szerint a hirdetés hangvétele cinikus, durva, és azt sugallja, hogy „aki szembe áll a szocialistákkal féljen, mert ellenség". A Fidesz-MPSZ a politikai ellenfeleit pusztán riválisoknak tekinti, akikkel a közösség ügyeiben együtt kell működni.

– Úgy gondoljuk, az érdemli meg a választók bizalmát, aki képes belátni hibáit, tévedéseit, és azokon képes változtatni – hangsúlyozta Oláh János. A szocialista–szabad demokrata kormányok sem gondolhatják komolyan, hogy nem tévedtek, hogy hibátlanul kormányoztak – tette hozzá a pártelnök.

Balogh és Kalmár többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2002 óta regnáló kormány nem fizette ki a gazdáknak járó támogatást, jogtalanul tartotta vissza a vállalkozóknak járó áfát, megszüntette a gyermekek után járó adókedvezményt és elvette a 13. havi családi pótlékot.

Botka Lászlónak nem politikai hirdetésekkel kellene foglalkozni, hanem a város ügyeivel – hangsúlyozták az ellenzéki politikusok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János szerint a 22-es csapdájában vagyunk

Áder János szerint a 22-es csapdájába manőverezte az ország gazdaságát az MSZP–SZDSZ-kormány,… Tovább olvasom