Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Botka rendkívüli közgyűlést hívott össze

Rendkívüli közgyűlést hívott össze az egészségügyi integráció ügyében hétfő reggel nyolc órára a Fidesz szegedi városházi frakciójának kezdeményezésére Botka László polgármester.
Rendkívüli közgyűlést hívott össze az egészségügyi integráció ügyében hétfő reggel nyolc órára a Fidesz szegedi városházi frakciójának kezdeményezésére Botka László polgármester. A nyilvános ülés napirendjén egyetlenegy téma szerepel a nagyobbik ellenzéki párt előterjesztésében. A Fidesz azt szeretné elérni, hogy a közgyűlés nyilvánítsa eredménytelennek az általa március 29-én elfogadott egészségügyi ellátási szerződésről szóló pályázat eredményét. Indoklásuk szerint erre azért lenne szükség, mert a nyertes pályázó, a Szegedi Tudományegyetem szenátusa kétszer is nemet mondott „az egészségügyi integráció jelen formában történő megvalósítására".

A Fidesz szerint a klinikai központ által felhalmozott 2,6-2,7 milliárd forintos adósságot már nem az egyetem kezeli, hanem három kincstári biztos közreműködésével válságmenedzselés folyik, amelynek csak hónapok múlva lehet megállapítani a pontos eredményét. Az ellenzékiek úgy vélik: ilyen helyzetben az önkormányzat részéről felelőtlenség lenne a kórház és a rendelőintézet – városvezetői nyilatkozatok alapján – kiegyensúlyozott gazdálkodását veszélyeztetni, ezzel pedig bizonytalanságba sodorni az intézményekben végzett betegellátás jövőjét, a dolgozók megélhetését. Szerintük az elkövetkező hónapokban lehetőség van arra, hogy a városi és egyetemi egészségügyi intézmények együttműködését új alapokra helyezzék. Botka László az egészségügyi iroda Huszár utcai tárgyalótermébe hívta össze a rendkívüli ülést, mivel a városháza díszterme felújítás alatt áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiller átadott két egyetemi épületet Szegeden

Hiller István oktatási és kulturális miniszter adta át tegnap a gazdaságtudományi kar és a biológiai… Tovább olvasom